De Nutri-Score, die aangeeft hoe gezond een voedingsmiddel is, krijgt een update. Zo zullen vette vis en volkorenbrood in de toekomst beter scoren, terwijl rood vlees en noten en zaden een slechtere score zullen krijgen. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
De Belgische onderzoekers Cédric d'Udekem d'Acoz en Marie Verheye hebben op Antarctica niet minder dan 28 nieuwe soorten amfipoden of vlokreeftjes ontdekt, kleine kreeftachtigen die in dit geval in lengte variëren tussen 2 en 8 centimeter. De biologen van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) verdubbelen daarmee in een klap het aantal bekende soorten vlokreeftjes in het zuidpoolgebied. [naar artikel]
Wie van een uitzonderlijk stukje vlees wil proeven, kan binnenkort terecht bij Keurslager Theys-Van Edom uit Duffel. Dan verkopen ze er namelijk de winnaar van de verkiezing van de Vette Os. Gisteren ging slager Bjorn het dier nog eens bewonderen, alvorens het vandaag geslacht wordt. [naar artikel]
Cédric d’Udekem d’Acoz en Marie Verheye, vorsers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel, hebben op Antarctica niet minder dan 28 nieuwe soorten amfipoden of vlokreeftjes ontdekt, kleine kreeftachtigen die in lengte variëren tussen twee en acht centimeter. Daarmee verdubbelen ze in één klap het aantal bekende soorten in het zuidpoolgebied. Hun bevindingen verschijnen dinsdag als een lijvige monografie Epimeria of the Southern Ocean with notes on their relatives (Crustacea, Amphipoda, Eusiroidea) in het European Journal of Taxonomy. [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]
Honderden soorten grote hoefdieren, primaten en vleermuizen worden met uitsterven bedreigd door de illegale jacht. De dieren worden gedood voor hun vlees of voor traditionele "geneeskunde". [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]
Decennialang was het normaal om elke dag aardappelen/groente/vlees te eten (en af en toe vis). Vandaag is het normaal om te variëren en om nieuwe, exotische producten te proeven. [naar artikel]
Een döner kebab wordt vaak afgeschilderd als een late night snack en een kebabzaak heeft vaak een wankele reputatie, maar dat verandert stilaan. Net zoals met andere soorten fastfood komen er meer ‘haute kebab’-zaken in beeld. Onder andere chefs zoals Sergio Herman pimpen het gerecht, maar wat typeert een écht authentieke kebab? Hoe zit het met het vlees? En kan je het zelf maken? “Het is een ambacht die wij hier nog niet kennen. Die smaak kan je met niks vergelijken.” [naar artikel]
De Antwerpse markthal De Criée, op een boogscheut van Antwerpen-Centraal, verkoopt sinds afgelopen weekend exotisch vlees. En dat loopt goed, zegt filiaalmanager David Magnus. “Er was vraag naar soorten als zebra en krokodil, en wij bieden graag iets bijzonders aan. Of het eten van wilde uitheemse soorten ethisch is? Dat zal de klant bepalen.” [naar artikel]
Zeg nooit moedervlek tegen melasma. En noem sproetjes geen zonnevlekken. Het ene vlekje is het andere niet, maar het herkennen en verzorgen... [naar artikel]
Een patatje kapsalon kennen we allemaal: een heerlijke hoop frietjes, vlees, kaas, groenten en saus. Geen zin in zo’n vette hap? Maak de frietjes... [naar artikel]
Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei [naar artikel]
In Polen is een schandaal aan het licht gekomen met vlees van zieke koeien. Een slachthuis in Kalinowo zou bijna drie ton vlees hebben van onder... [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 24 juli is de bekendse slager van Vlaanderen, Hendrik Dierendonck, aan de beurt. Hij zal gedurende een week advies geven over hoe je verschillende soorten vlees het best op je barbecue bakt: van kip tot worsten. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele vragen, voor aan Hendrik Dierendonck. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Tweemaal per week vette vis zoals zalm, forel of sardines eten, in combinatie met een gezond dieet, helpt astmasymptomen bij kinderen te verminderen. Dat zeggen onderzoekers van de La Trobe University in Melbourne. [naar artikel]
Na de vette vis, borrelnootjes en de mayonaise die niet pakt is de Belgische politiek een culinaire beeldspraak rijker: het ‘pakje chips’ van... [naar artikel]
Veviba fraudeerde met etiketten op zijn vlees, verwerkte bedorven vlees in zijn gehakt én verkocht ‘gewoon’ vlees als biovlees. Dat blijkt uit het verslag van het parket van Luxemburg aan minister van Justitie Geens (CD&V). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.