Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Variëren met vlees: herken de vette soorten

19/02/2018 - 07:23
"Gevogeltevlees is mager, schapenvlees vet, daar gaan we zowat allemaal van uit. Toch is het ingewikkelder dan dat."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Nutri-Score krijgt update: rood vlees scoort slechter, vette vis beter (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Nutri-Score, die aangeeft hoe gezond een voedingsmiddel is, krijgt een update. Zo zullen vette vis en volkorenbrood in de toekomst beter scoren, terwijl rood vlees en noten en zaden een slechtere score zullen krijgen. [naar artikel]


2. 3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


3. Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


4. Onderzoekers KBIN ontdekken 28 nieuwe soorten op Antarctica (17/10/2017 - VRT NWS)

De Belgische onderzoekers Cédric d'Udekem d'Acoz en Marie Verheye hebben op Antarctica niet minder dan 28 nieuwe soorten amfipoden of vlokreeftjes ontdekt, kleine kreeftachtigen die in dit geval in lengte variëren tussen 2 en 8 centimeter. De biologen van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) verdubbelen daarmee in een klap het aantal bekende soorten vlokreeftjes in het zuidpoolgebied.  [naar artikel]


5. Winnaar van veeprijskamp Vette Os wordt geslacht: “Deze bodybuildster gaat fantastisch smaken” (27/04/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wie van een uitzonderlijk stukje vlees wil proeven, kan binnenkort terecht bij Keurslager Theys-Van Edom uit Duffel. Dan verkopen ze er namelijk de winnaar van de verkiezing van de Vette Os. Gisteren ging slager Bjorn het dier nog eens bewonderen, alvorens het vandaag geslacht wordt. [naar artikel]


6. Neef koningin Mathilde ontdekt 28 nieuwe soorten in Antarctica (17/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Cédric d’Udekem d’Acoz en Marie Verheye, vorsers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel, hebben op Antarctica niet minder dan 28 nieuwe soorten amfipoden of vlokreeftjes ontdekt, kleine kreeftachtigen die in lengte variëren tussen twee en acht centimeter. Daarmee verdubbelen ze in één klap het aantal bekende soorten in het zuidpoolgebied. Hun bevindingen verschijnen dinsdag als een lijvige monografie Epimeria of the Southern Ocean with notes on their relatives (Crustacea, Amphipoda, Eusiroidea) in het European Journal of Taxonomy. [naar artikel]


7. “Per week draaien we een halve kilometer verse worsten, per dag gaat er zo’n 150 kilo vlees over de toonbank”: 3 authentieke slagers over hun job (25/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een sappige worst: veel Vlamingen houden vast aan hun dagelijkse portie vlees. Zo’n 56 procent van de Belgen zet het minstens vier keer per week op tafel. “Daar werken we zo’n 60 uur per week voor”, klinkt het bij drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. En merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? “Een goede slager herken je aan zijn gehakt.” [naar artikel]


8. Stroperij is de ergste bedreiging voor 300 soorten zoogdieren (22/10/2016 - De Redactie)

Honderden soorten grote hoefdieren, primaten en vleermuizen worden met uitsterven bedreigd door de illegale jacht. De dieren worden gedood voor hun vlees of voor traditionele "geneeskunde". [naar artikel]


9. “Vroeger waren rosbief en varkensgebraad typisch voor op zondag, nu wordt dat amper nog besteld”: 3 authentieke slagers over hun job (25/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]


10. OPROEP. Eet u elke dag hetzelfde? (20/02/2020 - De Standaard)

Decennialang was het normaal om elke dag aardappelen/groente/vlees te eten (en af en toe vis). Vandaag is het normaal om te variëren en om nieuwe, exotische producten te proeven. [naar artikel]


11. “We gebruiken elke dag minstens 70 kilo rundvlees”: zo herken je een authentieke kebab en hier eet je hem in ons land (17/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een döner kebab wordt vaak afgeschilderd als een late night snack en een kebabzaak heeft vaak een wankele reputatie, maar dat verandert stilaan. Net zoals met andere soorten fastfood komen er meer ‘haute kebab’-zaken in beeld. Onder andere chefs zoals Sergio Herman pimpen het gerecht, maar wat typeert een écht authentieke kebab? Hoe zit het met het vlees? En kan je het zelf maken? “Het is een ambacht die wij hier nog niet kennen. Die smaak kan je met niks vergelijken.” [naar artikel]


12. Antwerpse markthal verkoopt uitheems wild: “Er was vraag naar zebra” (14/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

De Antwerpse markthal De Criée, op een boogscheut van Antwerpen-Centraal, verkoopt sinds afgelopen weekend exotisch vlees. En dat loopt goed, zegt filiaalmanager David Magnus. “Er was vraag naar soorten als zebra en krokodil, en wij bieden graag iets bijzonders aan. Of het eten van wilde uitheemse soorten ethisch is? Dat zal de klant bepalen.” [naar artikel]


13. Hoe herken je een gevaarlijk vlekje op je huid? Dermatoloog over alle soorten en wat je eraan doet (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Zeg nooit moedervlek tegen melasma. En noem sproetjes geen zonnevlekken. Het ene vlekje is het andere niet, maar het herkennen en verzorgen... [naar artikel]


14. Patatje kapsalon maar dan niet vettig, wel voedzaam: zo doe je het (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een patatje kapsalon kennen we allemaal: een heerlijke hoop frietjes, vlees, kaas, groenten en saus. Geen zin in zo’n vette hap? Maak de frietjes... [naar artikel]


15. OPINIE: En daarom eet ik geen vlees meer (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei [naar artikel]


16. Polen exporteert 2,7 ton vlees van zieke koeien: vlees werd niet uitgevoerd naar België (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

In Polen is een schandaal aan het licht gekomen met vlees van zieke koeien. Een slachthuis in Kalinowo zou bijna drie ton vlees hebben van onder... [naar artikel]


17. “Het moeilijkste onderdeel van het recept? Dat is de saus”: zo bereid je de perfecte vol-au-vent (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


18. Hoe bak je vlees het best op je barbecue? Stel al je vragen aan Hendrik Dierendonck (19/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 24 juli is de bekendse slager van Vlaanderen, Hendrik Dierendonck, aan de beurt. Hij zal gedurende een week advies geven over hoe je verschillende soorten vlees het best op je barbecue bakt: van kip tot worsten. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele vragen, voor aan Hendrik Dierendonck. [naar artikel]


19. Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? (20/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]


20. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees (30/03/2023 - Het Nieuwsblad)

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


21. Kinderen met astma hebben baat bij vette vis (06/11/2018 - Knack)

Tweemaal per week vette vis zoals zalm, forel of sardines eten, in combinatie met een gezond dieet, helpt astmasymptomen bij kinderen te verminderen. Dat zeggen onderzoekers van de La Trobe University in Melbourne. [naar artikel]


22. Na de vette vis van Jambon en borrelnootjes van De Wever: het zakje chips van De Roover (06/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Na de vette vis, borrelnootjes en de mayonaise die niet pakt is de Belgische politiek een culinaire beeldspraak rijker: het ‘pakje chips’ van... [naar artikel]


23. Veviba verkocht gewoon vlees als bio (15/03/2018 - De Standaard)

Veviba fraudeerde met etiketten op zijn vlees, verwerkte bedorven vlees in zijn gehakt én verkocht ‘gewoon’ vlees als biovlees. Dat blijkt uit het verslag van het parket van Luxemburg aan minister van Justitie Geens (CD&V). [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!