Foodies kennen kimchi vast wel. De traditionele Koreaans gefermenteerde kool is al een tijdje aan populariteit aan het winnen in onze contreien, en... [naar artikel]
Sinds de Olympische Winterspelen (en Kim Jong-un) staat Korea weer stevig op de wereldkaart. Op trendy Instagrams en gezonde foodblogs zie je bovendien steeds meer Koreaans eten opduiken. "Een man kan leven zonder vrouw, maar niet zonder kimchi", zo luidt een bekend gezegde. [naar artikel]
Waar de Belgische keuken gekend staat voor zijn frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of tomaat-garnaal, staat in de Koreaanse keuken standaard bibimbap, kimchi of gochujang op het menu. Denk bij dit type gerechten aan verrassende smaken die soms pikant, maar vooral altijd goed gekruid zijn. Zin in meer dan alleen maar het klassieke zout- en pepervaatje bovenhalen? Dan vind je hier de nodige inspiratie om Korea in je eigen keuken te ontdekken. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie fan is van de Aziatische of specifieker de Koreaanse keuken. Uit een nieuw, grootschalig onderzoek blijkt dat kimchi, een gefermenteerde groentendelicatesse, zou helpen in de strijd tegen overtollig buikvet. Is dat echt zo en hoe werkt dat dan? Diëtist Michaël Sels en voedingwetenschapper Amandine De Paepe leggen het uit: “Kimchi kan je darmflora verbeteren.” [naar artikel]
Goed nieuws voor wie fan is van de Aziatische of specifieker de Koreaanse keuken. Uit een nieuw, grootschalig onderzoek blijkt dat kimchi, een gefermenteerde groentendelicatesse, zou helpen in de strijd tegen overtollig buikvet. Is dat echt zo en hoe werkt dat dan? Diëtist Michaël Sels en voedingwetenschapper Amandine De Paepe leggen het uit: “Kimchi kan je darmflora verbeteren.” [naar artikel]
Wat hebben Laneige, Jisoo en kimchi gemeen? Wie het antwoord weet, is helemaal mee. Juist: Zuid-Korea. Hippe cosmetica, hippe pop en hip eten. De Koreaanse golf blijft rollen. Ook de modeweken waren onlangs weer in de ban. Waar hebben we dat geweld aan te danken? [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: yakitori met avocado en mangosalade. [naar artikel]
Kool is cool, daar mogen we in 2018 zeker van zijn. Het Koreaanse gerecht kimchi maakt wereldwijd zijn opmars in restaurants. Vanwaar die populariteit? Supergezond Kimchi is een gefermenteerd product dat bestaat uit kool, ui, knoflook, gember en vissaus. Wat het nog beter voor ons lichaam maakt, zijn de vele melkzuurbacteriën en vitamines (A, B […] [naar artikel]
Als eind deze week het (Zuid-) Koreaans cultureel centrum opent in het hart van Brussel, dan is dat de zoveelste stap in de opmars van 's lands soft power. Van het traditionele gerecht kimchi over Gangnam Style naar animatiefiguur Pucca en regisseur Kim Ki-duk. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie fan is van de Aziatische of specifieker de Koreaanse keuken. Uit een nieuw, grootschalig onderzoek blijkt dat kimchi, een gefermenteerde groentendelicatesse, zou helpen in de strijd tegen overtollig buikvet. Is dat echt zo en hoe werkt dat dan? Diëtist Michaël Sels en voedingwetenschapper Amandine De Paepe leggen het uit: “Kimchi kan je darmflora verbeteren.” [naar artikel]
Een Zuid-Koreaans patrouilleschip heeft zondag een Noord-Koreaans schip dat al dagenlang gestrand was, geholpen om humanitaire redenen. Dat meldt de Zuid-Koreaanse legerstaf. [naar artikel]
Het zou gezond zijn, en gewoon ook lekker, maar wat is kimchi nu juist? En kloppen de gezondheidsclaims? Ae Jun Huys van Mokja in Gent en professor en bio-ingenieur Sarah Lebeer leggen uit. [naar artikel]
Amsterdam heeft de marqt, New York de Union Market. Het concept van de foodstore - een soort culinair paradijs - verovert de wereld: dagverse producten, respect voor klant en milieu, eten als totaalervaring. België kon niet achterblijven: binnenkort opent Foodstock in Waterloo de deuren. [naar artikel]
Het was u misschien al opgevallen als u afgelopen zondag de match tussen Le Havre en PSG aan het volgen was. Op de achterkant van de Parijse truitjes waren de namen van de protagonisten voor de verandering in het Koreaans gedrukt. [naar artikel]
Kimwat? Kimchi, een verzamelnaam voor gefermenteerd groenten uit Korea, dringt langzaam maar zeker de Belgische huiskamers binnen. Ae Jin Huys is geboren in Korea, maar werd op vijfjarige leeftijd geadopteerd door de Belgische muziekjournalist Jacky Huys. De band met haar roots was verloren, maar vandaag runt ze het succesvolle cateringbedrijf ‘Mokja!’, wat zoveel betekent als […] Het bericht Ae Jin Huys leert Vlaanderen Koreaans koken: «Zelfs Michelle Obama kookt met kimchi» verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Eten met je handen, onbeleefd en onhygiënisch? Niet als je het aan het grootste deel van de wereld vraagt. Het zorgt bovendien voor meer smaakbeleving én is op latere leeftijd misschien wel cruciaal. Waarom hebben wij er dan zo’n aversie tegen? [naar artikel]
Stel dat een waarzegster op 1 januari 2020 voorspeld zou hebben dat de halve wereld drie maanden later aan huis gekluisterd zou zijn vanwege een... [naar artikel]
Mooi nieuws van Eén: nadat heel Vlaanderen zwichtte voor het gedurfde format van 'Taboe', verovert de reeks momenteel ook de rest van wereld. Deze... [naar artikel]
Fielddrive is een jong technologisch bedrijf uit Blaasveld (Willebroek) dat boomt als geen ander en de prijzen aan elkaar rijgt. Het is een van de beste bedrijven ter wereld dat zorgt voor de toegangscontroles op grote evenementen. Of hoe een eenmansbedrijf vanuit Blaasveld stilaan de wereld verovert. [naar artikel]
Het ‘corona-aapje’ van illustrator Chris Vosters uit Molenbeersel verovert momenteel de wereld. Overal pikken media het prentenverhaal op dat de verspreiding van het coronavirus naar kinderbegrip vertaalt. [naar artikel]
Dankzij de populaire Netflix-serie ‘Squid Game’ is Koreaans de snelst groeiende taal op Duolingo. In totaal zijn er nu zo’n 7,67 miljoen gebruikers die via de taalapp Koreaans willen leren. We doken in de taalcultuur, inclusief Koreaans voor dummies. Seong-gong iya! [naar artikel]
Vergeet Pippi Langkous, köttbullar en kruiswoordraadsels. Het nieuwste exportproduct van Zweden is lagom, een manier van denken die stilaan de wereld verovert. Het idee is simpel: niet te veel, niet te weinig. [naar artikel]
Bijna twee jaar na het uitbreken van de wereldwijde coronapandemie komt een Zuid-Koreaans bedrijf met een uitvinding op de proppen die een oplossing moet bieden voor een praktisch probleem in virologisch benaderde tijden: hoe kan je eten of drinken zonder tegelijkertijd het risico te lopen virus te verspreiden of op te lopen? De ‘Kosk’ is een tweedelig masker met een deel dat de mond bedekt en een ander deel dat over de neus wordt gedragen. Of het item wereldwijd ingang zal vinden is nog maar de vraag, want op Twitter wordt er vooral schamper op gereageerd. [naar artikel]
Kris Van Dijck is groot in iets kleins. De zaakvoerder specialiseert zich in één specifieke praline. Zijn cerisette verovert vanuit Herenthout heel de wereld. Netheline plaatst de kers niet op de taart, maar stopt ze in een felgesmaakte likeurpraline. Een krak in zijn vak. [naar artikel]
Van overtollig buikvet wordt niemand gelukkig. Bovendien wordt het in verband gebracht met enkele chronische gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2. Kimchi to the rescue: volgens een nieuwe grootschalige studie kan de Koreaanse specialiteit je helpen in de strijd tegen buikvet, en dus ook overgewicht voorkomen. Te mooi om waar te zijn of is er echt iets van aan? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.