De energie- en brandstofprijzen bereiken recordhoogtes. Maar ook producten zoals boter zijn duurder geworden. Hoe houden we het nog enigszins betaalbaar? "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft tips hoe je in de keuken kan besparen. [naar artikel]
Elke week legt Check voor U een kookboek op de rooster. Deze keer lezen we opnieuw in een bijbel. Nu van de Indiase keuken. [naar artikel]
Hun plaatsje in de restaurant-fase van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ is verzekerd, maar toch worden Ayse (30) en Lorenzo (30) gekweld door... [naar artikel]
Op een jaar tijd is de prijs van boter bijna verdubbeld. Dat komt door de grote vraag naar boter in combinatie met boterschaarste. De dure boter heeft gevolgen voor bakkers, supermarkten en restaurants in heel Europa. [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Alejandro Pozuelo (Genk) speelde gisteren een goede wedstrijd tegen Astra Giurgiu. Daarvoor wordt hij nu beloond met een plaatsje in het team van de week van de Europa League. [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
In onze ouderenzorg groeit het aantal Indiase verpleegkundigen snel. Vaamse scholen helpen hen via een verkort traject aan het vereiste diploma. De rol van de Indiase zakenman Babu Abraham daarbij is niet onbesproken. [naar artikel]
Jeroen Meus die een stevige klodder boter in de pan gooit om een sappig stukje vlees te bakken. Enkele jaren geleden kreeg hij er nog bakken kritiek voor over zich heen. Vandaag is boter aan een comeback bezig. De prijs van boter is op de Europese markt bijna verdubbeld op één jaar tijd: van 2.610 euro per ton in april vorig jaar tot 4.140 euro deze maand. [naar artikel]
Jeroen Meus die een stevige klodder boter in de pan gooit om een sappig stukje vlees te bakken. Enkele jaren geleden kreeg hij er nog bakken kritiek voor over zich heen. Vandaag is boter aan een comeback bezig. De prijs van boter is op de Europese markt bijna verdubbeld op één jaar tijd: van 2.610 euro per ton in april vorig jaar tot 4.140 euro deze maand. [naar artikel]
Met de sprookjesachtige Indiase tempel in de buurt hebben veel Indiërs zich gevestigd in Wilrijk. Dan kan een voedingswinkel natuurlijk niet ontbreken. In kruidenwalhalla-en-veel-meer Shyam Food vind je alles voor de heerlijke Indiase keuken. [naar artikel]
In een ver verleden was het Jamie Oliver die de titel 'naked chef' droeg, maar hij is ondertussen van zijn troon gestoten door een kok die echt halfnaakt in de keuken staat. Maak kennis met Franco Noriega, een Peruviaans model die zich omschoolde tot kok en nu de wereld verovert. Zij het eerder met zijn sixpack dan met zijn gerechtjes. [naar artikel]
Meesterbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij in Sint-Niklaas proeft voor ons 11 boters in vlootjes. Hij zoekt een boter die goed smeerbaar is, een romige structuur heeft en vooral ook lekker naar boter smaakt. [naar artikel]
Het gemiddelde bedrag dat we aan onze keuken besteden, is 10.824 euro. Voor onze droomkeuken hebben we 13.250 euro veil. Dat blijkt uit een... [naar artikel]
De Indiase overheid heeft een reddingsoperatie gelanceerd voor meer dan 10.000 Indiase burgers die verhongeren in Saoedi-Arabië. Het Indiase [naar artikel]
Op 13 maart komen 22 Indiase verpleegkundigen in België aan, op uitnodiging van drie woonzorggroepen in Oost- en West-Vlaanderen. Nochtans legde de Vlaamse overheid vorig jaar een grootschalig project met Indiase verpleegkundigen stil. 'Onze aanpak is anders', klinkt het. [naar artikel]
René Magritte verheft een perfecte klont boter tot hoge kunst. En houdt ons op een museale afstand. [naar artikel]
Sarah Wagemans (30) is nog maar net bekomen van haar Marathon des Sables of ze is al ingeschreven voor de volgende uitdaging, The Track, in [naar artikel]
Onderzoekers van de Universiteit Gent experimenteren met insectenvet. Ze kijken en proeven of dat een goed alternatief kan zijn voor boter. Insectenvet is alleszins beter voor het klimaat, maar is het ook lekker? Onze Britse collega's van Reuters deden de test. [naar artikel]
50.000 euro. Dat bedrag staat vanavond op het spel in 'Mijn keuken mijn restaurant'. Na een uitputtingsslag van enkele maanden kruisen twee duo's in de finale de koksmessen: liefhebbers van de verfijnde Turkse keuken Lorenzo en Ayse, en de vegetarische tweelingzusjes Jasmina en Deborah. Wij nemen alvast onze keukenweegschaal om hun kansen tegen elkaar af te wegen. [naar artikel]
Geen idee wat je ‘s avonds moet koken? Foodie Sonja Peeters zorgt elke week voor de nodige inspiratie. “Onze Belgische keuken is terecht onze grote... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.