Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Indiase boter verovert plaatsje in onze keuken

22/03/2018 - 21:01
" Zot van boter, maar vind je het iets te ongezond om in je keuken te gebruiken? Goed nieuws: Er bestaat nu een gezondere en Indiase variant: ghee  Ghee wordt al eeuwenlang in India gebruikt. Het principe is simpel: het is gewoon geklaarde boter: geen eiwit en melkbestanden die de vetstof tot één grote klomp omvormt. […] Het bericht Indiase boter verovert plaatsje in onze keuken verscheen eerst op Metro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dure boter en schaarse zonnebloemolie: zo kan je besparen in de keuken (16/03/2022 - VRT NWS)

De energie- en brandstofprijzen bereiken recordhoogtes. Maar ook producten zoals boter zijn duurder geworden. Hoe houden we het nog enigszins betaalbaar? "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft tips hoe je in de keuken kan besparen. [naar artikel]


2. Het kookboek dat zich terecht een bijbel mag noemen: De Bijbel van de Indiase Keuken (15/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Elke week legt Check voor U een kookboek op de rooster. Deze keer lezen we opnieuw in een bijbel. Nu van de Indiase keuken. [naar artikel]


3. Ayse en Lorenzo uit ‘Mijn keuken mijn restaurant’: “Onze Italiaanse bruiloft valt zo goed als zeker in het water” (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

Hun plaatsje in de restaurant-fase van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ is verzekerd, maar toch worden Ayse (30) en Lorenzo (30) gekweld door... [naar artikel]


4. We eten meer "echte" boter en dat gaan we voelen aan de kassa (16/08/2017 - De Redactie)

Op een jaar tijd is de prijs van boter bijna verdubbeld. Dat komt door de grote vraag naar boter in combinatie met boterschaarste. De dure boter heeft gevolgen voor bakkers, supermarkten en restaurants in heel Europa. [naar artikel]


5. Van boter tot olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? En hoe herken je slechte olie? Voedingsexperte scheidt feiten van fabels (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]


6. Pozuelo verovert plaatsje in Europa League-team (24/02/2017 - Sporza)

Alejandro Pozuelo (Genk) speelde gisteren een goede wedstrijd tegen Astra Giurgiu. Daarvoor wordt hij nu beloond met een plaatsje in het team van de week van de Europa League. [naar artikel]


7. Welke boter gebruik je best in je gebak? (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]


8. Van roomboter tot margarine: welke boter gebruik je best in je gebak? (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]


9. Boter, olijf- of kokosolie: welke vetstof is écht het gezondst? Voedingsexperte maakt komaf met mythes. “Niet elke olie is geschikt om iets in te bakken” (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]


10. Indiase verpleegkundigen veroveren Vlaamse woonzorgcentra (27/01/2021 - Knack)

In onze ouderenzorg groeit het aantal Indiase verpleegkundigen snel. Vaamse scholen helpen hen via een verkort traject aan het vereiste diploma. De rol van de Indiase zakenman Babu Abraham daarbij is niet onbesproken. [naar artikel]


11. Daarom is boter is aan een stevige comeback bezig (20/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus die een stevige klodder boter in de pan gooit om een sappig stukje vlees te bakken. Enkele jaren geleden kreeg hij er nog bakken kritiek voor over zich heen. Vandaag is boter aan een comeback bezig. De prijs van boter is op de Europese markt bijna verdubbeld op één jaar tijd: van 2.610 euro per ton in april vorig jaar tot 4.140 euro deze maand. [naar artikel]


12. Daarom is boter aan een stevige comeback bezig (20/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Jeroen Meus die een stevige klodder boter in de pan gooit om een sappig stukje vlees te bakken. Enkele jaren geleden kreeg hij er nog bakken kritiek voor over zich heen. Vandaag is boter aan een comeback bezig. De prijs van boter is op de Europese markt bijna verdubbeld op één jaar tijd: van 2.610 euro per ton in april vorig jaar tot 4.140 euro deze maand. [naar artikel]


13. Bij Shyam Food in Wilrijk maak je een reis door de rijke smaken van India (31/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

Met de sprookjesachtige Indiase tempel in de buurt hebben veel Indiërs zich gevestigd in Wilrijk. Dan kan een voedingswinkel natuurlijk niet ontbreken. In kruidenwalhalla-en-veel-meer Shyam Food vind je alles voor de heerlijke Indiase keuken. [naar artikel]


14. Deze halfnaakte chef verovert het internet niet alleen met zijn kookkunsten (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)

In een ver verleden was het Jamie Oliver die de titel 'naked chef' droeg, maar hij is ondertussen van zijn troon gestoten door een kok die echt halfnaakt in de keuken staat. Maak kennis met Franco Noriega, een Peruviaans model die zich omschoolde tot kok en nu de wereld verovert. Zij het eerder met zijn sixpack dan met zijn gerechtjes. [naar artikel]


15. Meesterbakker proeft 11 keer boter in vlootje uit de supermarkt en stelt vast dat de lekkerste ook de goedkoopste is (09/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Meesterbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij in Sint-Niklaas proeft voor ons 11 boters in vlootjes. Hij zoekt een boter die goed smeerbaar is, een romige structuur heeft en vooral ook lekker naar boter smaakt. [naar artikel]


16. Wist je dat we gemiddeld 10.824 euro voor onze keuken betalen? Deze en 20 andere keukenweetjes en -voorkeuren van de Belg (18/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het gemiddelde bedrag dat we aan onze keuken besteden, is 10.824 euro. Voor onze droomkeuken hebben we 13.250 euro veil. Dat blijkt uit een... [naar artikel]


17. India plant evacuatie 10.000 verhongerende Indiase arbeiders in Saoedi-Arabië (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

De Indiase overheid heeft een reddingsoperatie gelanceerd voor meer dan 10.000 Indiase burgers die verhongeren in Saoedi-Arabië. Het Indiase [naar artikel]


18. Nieuwe Indiase verpleegkundigen op komst (en daarna Togolese?): 'Ethisch rekruteren staat centraal' (09/03/2022 - Knack)

Op 13 maart komen 22 Indiase verpleegkundigen in België aan, op uitnodiging van drie woonzorggroepen in Oost- en West-Vlaanderen. Nochtans legde de Vlaamse overheid vorig jaar een grootschalig project met Indiase verpleegkundigen stil. 'Onze aanpak is anders', klinkt het. [naar artikel]


19. Boter (19/10/2019 - Het Belang van Limburg)

René Magritte verheft een perfecte klont boter tot hoge kunst. En houdt ons op een museale afstand. [naar artikel]


20. Sarah verovert uniek plaatsje in Australische wedstrijd (28/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Sarah Wagemans (30) is nog maar net bekomen van haar Marathon des Sables of ze is al ingeschreven voor de volgende uitdaging, The Track, in [naar artikel]


21. Onderzoekers UGent hebben boter vervangen door insectenvet (02/03/2020 - VRT NWS)

Onderzoekers van de Universiteit Gent experimenteren met insectenvet. Ze kijken en proeven of dat een goed alternatief kan zijn voor boter. Insectenvet is alleszins beter voor het klimaat, maar is het ook lekker? Onze Britse collega's van Reuters deden de test. [naar artikel]


22. Wint de Turkse of de vegetarische keuken? Wij wikken en wegen de finalisten van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

50.000 euro. Dat bedrag staat vanavond op het spel in 'Mijn keuken mijn restaurant'. Na een uitputtingsslag van enkele maanden kruisen twee duo's in de finale de koksmessen: liefhebbers van de verfijnde Turkse keuken Lorenzo en Ayse, en de vegetarische tweelingzusjes Jasmina en Deborah. Wij nemen alvast onze keukenweegschaal om hun kansen tegen elkaar af te wegen. [naar artikel]


23. Om duimen en vingers af te likken: 3 verrassende gerechten uit de Belgische keuken (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Geen idee wat je ‘s avonds moet koken? Foodie Sonja Peeters zorgt elke week voor de nodige inspiratie. “Onze Belgische keuken is terecht onze grote... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!