Waarom kunnen vrouwen nooit beslissen over wat ze willen eten? Waarom maken ze in groep een sanitaire stop? Waarom hebben ze 10 handtassen nodig... [naar artikel]
Waarom vertroetelen we zwijntjes en kalveren en planten we de slachtbijl in onze honden en katten? En waarom vervult die eerste zin je met afschuw? De psychologie achter dieren eten. [naar artikel]
Is het nu weer broccoli? Dat hebben we gisteren toch al gegeten? Nog maar twee dagen na elkaar hetzelfde eten als lunch of avondmaal is voor velen al uit den boze. Maar ’s ochtends geldt dat niet, zo blijkt uit onderzoek. Meer nog: ons ontbijt ziet er vaak elke dag precies hetzelfde uit. Waarom is dat? En is dat eigenlijk wel goed? [naar artikel]
Wanneer je medicatie afhaalt bij de apotheker staat er op het doosje standaard geschreven op welk tijdstip je die moet innemen. Ook op het doktersvoorschrift staat of je die samen met het eten, ervoor of erna moet nemen. Waarom is eten belangrijk voor de werking van het medicijn? En maakt het uit wat voor voeding je combineert met medicatie? Apotheker Greta Veramme-Casier legt uit. [naar artikel]
Wanneer je medicatie afhaalt bij de apotheker staat er op het doosje standaard geschreven op welk tijdstip je die moet innemen. Ook op het doktersvoorschrift staat of je die samen met het eten, ervoor of erna moet nemen. Waarom is eten belangrijk voor de werking van het medicijn? En maakt het uit wat voor voeding je combineert met medicatie? Apotheker Greta Veramme-Casier legt uit. [naar artikel]
Wanneer een vlieg op je bord komt zitten, eet je best niet meer verder. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Pennsylvania State University. Op... [naar artikel]
Wanneer een vlieg op je bord komt zitten, eet je best niet meer verder. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Pennsylvania State University. Op... [naar artikel]
Een nieuw schooljaar? Laat het rennen maar beginnen! De dagelijkse race om met je kroost overal op tijd te zijn. Waarom het jou nooit lukt? Waarom je altijd en overal te laat komt? Niet alleen mét, maar ook zónder kinderen? Weet dan: je kan er eigenlijk niets aan doen. Of toch wel. [naar artikel]
WANSMAAK. Game of Thrones heeft nooit verlegen gezeten om wat bloedvergieten, maar lijkt het nu toch te bont te hebben gemaakt. Maar waarom staat iedereen nu plots wel op zijn achterste poten? [naar artikel]
Als er iemand de laatste jaren de Nobelprijs voor Literatuur verdiende, was Philip Roth het wel. De hele literaire goegemeente leek het daarover eens te zijn, behalve de Zweedse Academie. Waarom is het nooit gelukt voor Roth? En maakt dat eigenlijk iets uit? [naar artikel]
Lees dit artikel: Waarom is Bitcoin eigenlijk zo waardevol? 6 redenen Een van de moeilijkste concepten die elke cryptobelegger moet begrijpen is waarom een cryptomunt zoals Bitcoin waardevol is. De digitale munt wordt niet gedragen door fysieke activa en het proces van cryptomijnen is ook bijzonder abstract. Toch zijn er enkele duidelijke redenen waarom Bitcoin van onschatbare waarde is. De bankbiljetten die we vandaag gebruiken, worden […] Lees dit artikel: Waarom is Bitcoin eigenlijk zo waardevol? 6 redenen [naar artikel]
BrusselHet Federaal Voedselagentschap heeft dit jaar al 94 keer een product uit de rekken laten nemen omdat er een gevaar was voor de volksgezondheid. Dat cijfer lag nog nooit zo hoog. “Het geeft je als consument een onbehaaglijk gevoel”, zeg professor Voeding en Gezondheid Theo Niewold (KULeuven). “Maar toch: het is een teken dat er veel meer gecontroleerd wordt. Ons eten was nog nooit zo veilig.” [naar artikel]
Met een VPN kun je je met een extra mate van beveiliging en versleuteling over het internet bewegen. Dat klinkt goed, maar wat is een VPN precies? En waarom zou je eigenlijk vandaag nog een abonnement op een VPN-dienst moeten nemen? In dit artikel leggen uit welke redenen er zijn om een VPN te gebruiken, […] [naar artikel]
De mens geniet al minstens 5000 jaar van knoflook als kruidige smaakmaker in maaltijden. Jammer genoeg keert de plant zich na het eten ook tegen ons. Waarom? [naar artikel]
Het is 1 april vandaag. De dag van de practical joke. De dag dus ook van de lach. Maar wat is dat eigenlijk - lachen? Waarom doen we dat? Is lachen écht gezond? En kun je je werkelijk doodlachen? Daarover gaat deze aflevering van Uitgelegd. [naar artikel]
Het ging er heet aan toe in Ham vandaag, en dat kwam niet alleen door de zomerse temperaturen. In het centrum vond namelijk het Belgisch kampioenschap ‘hete pepers eten’ plaats. Acht dapperen gingen de uitdaging aan en speelden ronde na ronde de pikantste chilipepers weg. Wij gingen een kijkje nemen en leerden van de beste hoe je zoiets aanpakt: “Je moet het eten van zo’n pikante peper eigenlijk vergelijken met het laten zetten van een tatoeage.” [naar artikel]
Op 6 januari staat er in ieders agenda dat het Driekoningen of epifanie is, maar weten we eigenlijk waarom er die dag standaard een frangipanetaart met een boon erin op het menu staat? HLN Eten zocht het uit én Piet Huysentruyt deelt een recept om er zelf een te bakken. [naar artikel]
Voor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen al je afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. Diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeg je? Met vijf tips helpt Sanne je op weg. [naar artikel]
Waarom knuffelen we met ons huisdier, maar vinden we het geen probleem dat andere dieren gedood worden om op ons bord te belanden? “De meeste mensen eten dieren omdat ze verondersteld worden dieren te eten”, zegt de Amerikaanse auteur Melanie Joy. [naar artikel]
Koolhydraatarm eten en het ketodieet zijn al jaren erg populair. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt deze diëten zo anders dan andere veranderingen in je eetpatroon? Pascale Naessens (53) en Ilja Drost (52) vertellen over hun ervaringen. “Op mijn zwaarst woog ik 260 kilo. In het ziekenhuis paste ik zelfs niet in de CT-scan. Toen kreeg ik het advies om low-carb te gaan eten.” [naar artikel]
Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]
Een gekookt eitje bij het paasontbijt, eieren verven of natuurlijk paaseieren zoeken. Op de meeste paastafels zullen ze niet ontbreken. Maar hoe gezond zijn eieren eigenlijk? En kan je er te veel van eten? Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Nederlandse Voedingscentrum, vertelt het ons. [naar artikel]
Iedereen heeft het in huis, en het kan eigenlijk veel meer dan je denkt. Nee, dan hebben we het niet over je liefste huisgenoot, wél over een [naar artikel]
Het Federaal Voedselagentschap heeft dit jaar al 94 keer een product uit de rekken laten nemen omdat er een gevaar was voor de volksgezondheid. Dat cijfer lag nog nooit zo hoog. “Het geeft je als consument een onbehaaglijk gevoel”, zeg professor Voeding en Gezondheid Theo Niewold (KU Leuven). “Maar toch: het is een teken dat er veel meer gecontroleerd wordt. Ons eten was nog nooit zo veilig.” [naar artikel]
Afvallen? Dan moet je minder calorieën eten dan je verbruikt. Simpel, en zo hebben we het jarenlang geleerd. Maar die vlieger gaat lang niet meer [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.