Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Waarom je eigenlijk nooit het achterste eten uit de supermarktrekken mag nemen

20/04/2018 - 11:33
"Omdat we denken dat de producten die dieper in de rekken zitten langer houdbaar zijn, kopen we vaker die. Maar dat doen we eigenlijk beter niet, zegt Universiteit van Vlaanderen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom vrouwen altijd zeggen dat alles oké is, terwijl dat niet zo is (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Waarom kunnen vrouwen nooit beslissen over wat ze willen eten? Waarom maken ze in groep een sanitaire stop? Waarom hebben ze 10 handtassen nodig... [naar artikel]


2. Waarom katten nooit op ons bord terechtkomen (25/10/2016 - Knack)

Waarom vertroetelen we zwijntjes en kalveren en planten we de slachtbijl in onze honden en katten? En waarom vervult die eerste zin je met afschuw? De psychologie achter dieren eten. [naar artikel]


3. Waarom we elke dag hetzelfde ontbijt eten (13/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Is het nu weer broccoli? Dat hebben we gisteren toch al gegeten? Nog maar twee dagen na elkaar hetzelfde eten als lunch of avondmaal is voor velen al uit den boze. Maar ’s ochtends geldt dat niet, zo blijkt uit onderzoek. Meer nog: ons ontbijt ziet er vaak elke dag precies hetzelfde uit. Waarom is dat? En is dat eigenlijk wel goed? [naar artikel]


4. “Pas op voor pompelmoessap in combinatie met medicijnen”: waarom moet je geneesmiddelen vaak combineren met eten? (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer je medicatie afhaalt bij de apotheker staat er op het doosje standaard geschreven op welk tijdstip je die moet innemen. Ook op het doktersvoorschrift staat of je die samen met het eten, ervoor of erna moet nemen. Waarom is eten belangrijk voor de werking van het medicijn? En maakt het uit wat voor voeding je combineert met medicatie? Apotheker Greta Veramme-Casier legt uit. [naar artikel]


5. “Pas op voor pompelmoessap in combinatie met medicijnen”: waarom moet je geneesmiddelen zo vaak combineren met eten? (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer je medicatie afhaalt bij de apotheker staat er op het doosje standaard geschreven op welk tijdstip je die moet innemen. Ook op het doktersvoorschrift staat of je die samen met het eten, ervoor of erna moet nemen. Waarom is eten belangrijk voor de werking van het medicijn? En maakt het uit wat voor voeding je combineert met medicatie? Apotheker Greta Veramme-Casier legt uit. [naar artikel]


6. Waarom je nooit van een eten mag eten waar een vlieg heeft op gezeten (26/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer een vlieg op je bord komt zitten, eet je best niet meer verder. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Pennsylvania State University. Op... [naar artikel]


7. Waarom je nooit van eten mag eten waar een vlieg heeft op gezeten (26/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer een vlieg op je bord komt zitten, eet je best niet meer verder. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Pennsylvania State University. Op... [naar artikel]


8. Nooit op tijd? Experts verklaren waarom je een eeuwige laatkomer bent, én wat je eraan kan doen (05/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Een nieuw schooljaar? Laat het rennen maar beginnen! De dagelijkse race om met je kroost overal op tijd te zijn. Waarom het jou nooit lukt? Waarom je altijd en overal te laat komt? Niet alleen mét, maar ook zónder kinderen? Weet dan: je kan er eigenlijk niets aan doen. Of toch wel. [naar artikel]


9. 'Game of Thrones': de verkrachting te veel? (04/04/2019 - De Morgen)

WANSMAAK. Game of Thrones heeft nooit verlegen gezeten om wat bloedvergieten, maar lijkt het nu toch te bont te hebben gemaakt. Maar waarom staat iedereen nu plots wel op zijn achterste poten? [naar artikel]


10. Waarom heeft Philip Roth nooit een Nobelprijs ontvangen? (23/05/2018 - De Morgen)

Als er iemand de laatste jaren de Nobelprijs voor Literatuur verdiende, was Philip Roth het wel. De hele literaire goegemeente leek het daarover eens te zijn, behalve de Zweedse Academie. Waarom is het nooit gelukt voor Roth? En maakt dat eigenlijk iets uit? [naar artikel]


11. Waarom is Bitcoin eigenlijk zo waardevol? 6 redenen (25/07/2021 - Express)

Lees dit artikel: Waarom is Bitcoin eigenlijk zo waardevol? 6 redenen Een van de moeilijkste concepten die elke cryptobelegger moet begrijpen is waarom een cryptomunt zoals Bitcoin waardevol is. De digitale munt wordt niet gedragen door fysieke activa en het proces van cryptomijnen is ook bijzonder abstract. Toch zijn er enkele duidelijke redenen waarom Bitcoin van onschatbare waarde is. De bankbiljetten die we vandaag gebruiken, worden […] Lees dit artikel: Waarom is Bitcoin eigenlijk zo waardevol? 6 redenen [naar artikel]


12. Nog nooit zoveel producten teruggeroepen: “Toch was ons voedsel nog nooit zo veilig” (16/08/2018 - Het Belang van Limburg)

BrusselHet Federaal Voedselagentschap heeft dit jaar al 94 keer een product uit de rekken laten nemen omdat er een gevaar was voor de volksgezondheid. Dat cijfer lag nog nooit zo hoog. “Het geeft je als consument een onbehaaglijk gevoel”, zeg professor Voeding en Gezondheid Theo Niewold (KULeuven). “Maar toch: het is een teken dat er veel meer gecontroleerd wordt. Ons eten was nog nooit zo veilig.” [naar artikel]


13. Wat is een VPN en waarom moet je er een hebben? (15/08/2022 - Express)

Met een VPN kun je je met een extra mate van beveiliging en versleuteling over het internet bewegen. Dat klinkt goed, maar wat is een VPN precies? En waarom zou je eigenlijk vandaag nog een abonnement op een VPN-dienst moeten nemen? In dit artikel leggen uit welke redenen er zijn om een VPN te gebruiken, […] [naar artikel]


14. Mysterie van de dag: waarom ruikt je adem na het eten van look? (07/07/2019 - Knack)

De mens geniet al minstens 5000 jaar van knoflook als kruidige smaakmaker in maaltijden. Jammer genoeg keert de plant zich na het eten ook tegen ons. Waarom? [naar artikel]


15. We moeten lachen ernstiger nemen. En dit is waarom (01/04/2019 - De Standaard)

Het is 1 april vandaag. De dag van de practical joke. De dag dus ook van de lach. Maar wat is dat eigenlijk - lachen? Waarom doen we dat? Is lachen écht gezond? En kun je je werkelijk doodlachen? Daarover gaat deze aflevering van Uitgelegd. [naar artikel]


16. Belgisch kampioenschap ‘chilipepers eten’: “Ik was stiekem blij dat ik die laatste niet meer moest eten” (24/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het ging er heet aan toe in Ham vandaag, en dat kwam niet alleen door de zomerse temperaturen. In het centrum vond namelijk het Belgisch kampioenschap ‘hete pepers eten’ plaats. Acht dapperen gingen de uitdaging aan en speelden ronde na ronde de pikantste chilipepers weg. Wij gingen een kijkje nemen en leerden van de beste hoe je zoiets aanpakt: “Je moet het eten van zo’n pikante peper eigenlijk vergelijken met het laten zetten van een tatoeage.” [naar artikel]


17. Daarom eten we op Driekoningen een frangipanetaart met een boon erin (en zo maak je ze zelf) (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op 6 januari staat er in ieders agenda dat het Driekoningen of epifanie is, maar weten we eigenlijk waarom er die dag standaard een frangipanetaart met een boon erin op het menu staat? HLN Eten zocht het uit én Piet Huysentruyt deelt een recept om er zelf een te bakken. [naar artikel]


18. “We nemen te weinig tijd om rustig te tafelen.” Diëtiste Sanne Mouha geeft 5 tips om mindful te eten (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Voor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen al je afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. Diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeg je? Met vijf tips helpt Sanne je op weg. [naar artikel]


19. Waarom we wel varkens eten maar geen golden retriever (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Waarom knuffelen we met ons huisdier, maar vinden we het geen probleem dat andere dieren gedood worden om op ons bord te belanden? “De meeste mensen eten dieren omdat ze verondersteld worden dieren te eten”, zegt de Amerikaanse auteur Melanie Joy. [naar artikel]


20. Ilja (52)verloor bijna 100 kilo dankzij het koolhydraatarm dieet: “Je kunt alles eten: worstjes, kaasjes, groente, zelfs salade kun je low-carb maken” (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Koolhydraatarm eten en het ketodieet zijn al jaren erg populair. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt deze diëten zo anders dan andere veranderingen in je eetpatroon? Pascale Naessens (53) en Ilja Drost (52) vertellen over hun ervaringen. “Op mijn zwaarst woog ik 260 kilo. In het ziekenhuis paste ik zelfs niet in de CT-scan. Toen kreeg ik het advies om low-carb te gaan eten.” [naar artikel]


21. Uit "Over eten": waarom we soep best per portie opwarmen en een appelschil (niet) moeten eten (17/05/2017 - De Redactie)

Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]


22. Mag je er elke dag eten en waar bewaar je ze best: hoe (on)gezond zijn eieren eigenlijk echt? (29/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Een gekookt eitje bij het paasontbijt, eieren verven of natuurlijk paaseieren zoeken. Op de meeste paastafels zullen ze niet ontbreken. Maar hoe gezond zijn eieren eigenlijk? En kan je er te veel van eten? Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Nederlandse Voedingscentrum, vertelt het ons. [naar artikel]


23. Laat je eten nooit meer aanbranden & 5 andere trucjes met aluminiumfolie (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft het in huis, en het kan eigenlijk veel meer dan je denkt. Nee, dan hebben we het niet over je liefste huisgenoot, wél over een [naar artikel]


24. Dit jaar al 94 producten teruggeroepen: “En toch was ons voedsel nog nooit zo veilig” (16/08/2018 - Gazet van Antwerpen)

Het Federaal Voedselagentschap heeft dit jaar al 94 keer een product uit de rekken laten nemen omdat er een gevaar was voor de volksgezondheid. Dat cijfer lag nog nooit zo hoog. “Het geeft je als consument een onbehaaglijk gevoel”, zeg professor Voeding en Gezondheid Theo Niewold (KU Leuven). “Maar toch: het is een teken dat er veel meer gecontroleerd wordt. Ons eten was nog nooit zo veilig.” [naar artikel]


25. Waarom een calorie-arm dieet eigenlijk helemaal geen goed idee is (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Afvallen? Dan moet je minder calorieën eten dan je verbruikt. Simpel, en zo hebben we het jarenlang geleerd. Maar die vlieger gaat lang niet meer [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!