Het is een boodschap die niet voor iedereen leuk is, maar die wel steeds meer door de wetenschap wordt onderschreven: wie zijn impact op milieu en klimaat wil verkleinen, kan het best weinig of geen vlees en zuivel consumeren. “We hebben altijd al vlees gegeten, we hebben het nodig”, klinkt het regelmatig. Maar klopt dat wel? Hoogleraar Gezondheid en Voeding Jaap Seidell neemt 7 gezondheidsclaims over een vlees- en zuivelarm (en klimaatvriendelijk) dieet onder de loep. [naar artikel]
Het vleesverwerkingsbedrijf Veviba is in opspraak gekomen omdat het o.m. geknoeid heeft met de informatie op etiketten van diepvriesvlees. Wat vertelt een etiket over het vlees dat we kopen? Bekijk hieronder een voorbeeld. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]
Het is een boodschap die niet voor iedereen leuk is, maar die wel steeds meer door de wetenschap wordt onderschreven: wie zijn impact op milieu en klimaat wil verkleinen, kan het best weinig of geen vlees en zuivel consumeren. “We hebben altijd al vlees gegeten, we hebben het nodig”, klinkt het regelmatig. Maar klopt dat wel? Hoogleraar Gezondheid en Voeding Jaap Seidell neemt 7 gezondheidsclaims over een vlees- en zuivelarm (en klimaatvriendelijk) dieet onder de loep. [naar artikel]
Hoewel sommige dingen in de keuken misschien simpel lijken, is dat in de realiteit niet altijd het geval. Krijg je die worsten nooit zo goed gebakken als op restaurant? Vallen je verse kroketten uit elkaar? Of is jouw saus altijd te waterig? 14 topchefs, waaronder sterrenchef Marcelo Ballardin en Thijs Vervloet delen elks een exclusieve tip om jouw kookkunsten tot een succes te maken. “Zet nooit het deksel op je pan als je groene groenten kookt.” [naar artikel]
Deze uitspraak van Michael Gore (Febev) was te lezen in Het Laatste Nieuws. Maar klopt het wel? [naar artikel]
Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]
VRT NWS kon voor het eerst een reportage maken in de deradex-vleugel in de gevangenis van Hasselt, waar momenteel 7 geradicaliseerde veroordeelden zitten. Maar zij zijn natuurlijk niet de enigen. In de Belgische gevangenissen zitten welgeteld 227 mensen met het etiket T. Dat etiket staat voor terrorisme of geradicaliseerd. Hoe krijgen gevangenen dat etiket en hoe geraken ze er ook weer vanaf? Een overzicht van de T-etiketten en de beslissingsmechanismen. [naar artikel]
De Vlaming eet nog altijd te veel vlees. Maar tegelijkertijd krijgen we te veel ongenuanceerde berichten te lezen over vleesconsumptie en de discussie verzandt te vaak in een wel-niet-vlees-debat. [naar artikel]
Honing die je bij ons in de winkel of op de markt koopt, is vaak niet zo zuiver als we denken. Bijenproduct van hoge kwaliteit wordt vaak aangelengd met goedkope vulhoning uit China. En ook de oorsprong die op het etiket vermeld staat, klopt vaak niet. Volgens de wetgeving moet het etiket alleen vermelden of de honing uit de EU komt of niet en daar maken imkers handig gebruik van. De programmamakers van de VRT zochten het voor u uit in ‘Voor Hetzelfde Geld’. [naar artikel]
Als je zonder wijnkennis op restaurant de knoop moet doorhakken voor welke fles ze mogen brengen, gaat dat niet altijd even vlot. Het wijnetiket verklapt daarentegen meer dan je denkt. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit wat je via het etiket te weten kan komen. Wat staat er op élk etiket? En wat betekenen sommige termen? “Hoe specifieker de herkomst wordt vermeld, hoe duurder de wijn.” [naar artikel]
Zelfs vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, omwille van een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop aan de hand van de etiketten van 37 kant-en-klare vleesvervangers zoals worstjes, balletjes en gehakt. [naar artikel]
Wist u dat zes consumenten op de tien zich (nog steeds) laten leiden door het uitzicht van de fles en/of het etiket? Dat is vooral de grotere producenten niet ontgaan, die jaarlijks flink wat investeren in een aantrekkelijke packaging.Een klassieker die het nog steeds prima doet, is een etiket met de afbeelding of verwijzing naar een dier. Aan honden en katten geen gebrek, maar ook andere dieren zijn erg in trek. Wij maakten er deze week een beestenboel van. [naar artikel]
bastenakenEr is opnieuw een voedselschandaal opgedoken in een Belgisch slachthuis. Colruyt en Delhaize halen vlees van slachterij Veviba uit de rekken nadat fraude met de datumetiketten aan het licht was gekomen. Veviba is in handen van de familie Verbist uit Izegem, die eerder al in opspraak kwam wegens dierenmishandeling. [naar artikel]
Zelfs vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, omwille van een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop aan de hand van de etiketten van 37 kant-en-klare vleesvervangers zoals worstjes, balletjes en gehakt. [naar artikel]
Eet zo weinig mogelijk zout. Let altijd op de calorieën op het etiket. Verzadigde vetten zijn slecht. Begin de dag met een stevig ontbijt. Veel voedingsadviezen nemen we blindelings aan omdat we ze van onze moeder, dokter of diëtist hebben gehoord, of omdat een schreeuwende kop in de krant het ooit met stelligheid beweerde. In Ingelepeld betoogt professor Tim Spector (62) dat veel van wat wij over voeding denken te weten, echter niet helemaal of zelfs helemaal níét waar en ronduit gevaarlijk is: ‘We worden verslaafd gemaakt aan kunstmatige zoetstoffen.’ [naar artikel]
Het is nog altijd niet duidelijk of de Nederlandse vleeswarenproducent Offerman, naast Aldi, ook nog aan andere bedrijven in ons land vlees geleverd heeft. Dat zegt het Federaal Voedselagentschap FAVV. Het bedrijf heeft meer dan 300.000 kilo vlees teruggeroepen dat mogelijk besmet is met de listeriabacterie. [naar artikel]
Overal wordt opgeroepen om minder vlees te eten, maar wie zijn stuk vlees gewend is op zijn bord weet niet altijd hoe dat precies aan te pakken. “Gewoon doen", is het simpele advies van Paul Florizoone die in 1996 als één van de voorlopers al Greenway oprichtte. “Om vleeseters mee te krijgen, moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat het gerecht echt lekker is.” Hoe pak je dat simpel aan? Hij deelt gouden tips en vier exclusieve recepten om makkelijk meer veggie te koken. [naar artikel]
Dit weekend heeft mooi weer voor ons in petto en dat vraagt om een heerlijk verfrissende gin-tonic. Echte liefhebbers hebben de fijne kneepjes van het vak intussen wellicht onder de knie: de perfecte glazen, de heerlijkste gin, verse munt en limoenen… Maar er is een ding dat je gin-tonic alsnog helemaal kan verpesten. Niets zo […] Het bericht Dit kleine detail kan je gin-tonic helemaal verpesten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Ook in de Brusselse wijk Matonge wordt vlees van bedreigde dierensoorten verkocht, zo blijkt. Al is het vlees niet altijd afkomstig van de diersoort die de koper voor ogen had. [naar artikel]
De coronacrisis zorgt voor nieuwe prioriteiten in de aankopen van consumenten: in de beginperiode was er de rush op toiletpapier, tegenwoordig zijn... [naar artikel]
De omstreden stand-upcomedian Louis C.K. (54) is terug met zijn nieuwe show Sorry, die niet via de geijkte streamingdiensten is te bekijken, maar via C.K.’s eigen website. Zijn trouwe fans blijven op post, maar zal hij het #MeToo-etiket ooit nog kunnen afschudden? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.