Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]
Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]
Eind 2018 trokken Gert De Mangeleer en zijn rechterhand Joachim Boudens de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan achter zich dicht. Maar nu pakken ze alweer uit met een nieuwe zaak. Vandaag opent L.E.S.S. by Hertog Jan de deuren in het hartje van Brugge. [naar artikel]
Zes Aziatische topchefs wilden hun vriend Gert De Mangeleer uitwuiven. En De Mangeleer zelf wilde iets doen om het Alexine Clarysse Fonds te... [naar artikel]
Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Dat hebben ze beiden zaterdag aangekondigd. [naar artikel]
Meer dan drie jaar na de sluiting van driesterrenzaak Hertog Jan in Zedelgem maken Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens hun comeback in de wereld van de gastronomie. Die brengt hen naar Antwerpen, waar de heren een restaurant zullen openen met de naam ‘Hertog Jan at Botanic Antwerp’. [naar artikel]
Culinair Gent wordt op een hoger niveau getild. Niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent binnenkort in onze stad een permanente vestiging van zijn Brugse pop-up BABU. Ook de locatie is verrassend: vlak bij de studentenbuurt. Alles draait rond hoogstaande ‘bunners’. [naar artikel]
Gert De Mangeleer (42) leidt samen met sommelier Joachim Boudens restaurantgroep Hertog Jan***. Hun L.E.S.S Eatery in Brugge verhuist tot 30 augustus naar de hoeve in Zedelgem, waar het duo tot eind 2018 het driesterrenrestaurant Hertog Jan uitbaatte. [naar artikel]
Het toprestaurant Hertog Jan, dat eind dit jaar de deuren sluit, behaalde in recordtijd de opperste bekroning van drie Michelin-sterren. Maar dat heeft een prijs. "Ik ben al 15 jaar moe", zei chef Gert De Mangeleer in augustus 2016. [naar artikel]
Gent is binnenkort weer een smakelijk adresje rijker, want niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent er binnenkort een permanente vestiging van zijn pop-up BABU. De permanente stek zal gelegen zijn in de Gentse studentenbuurt, en zal evenzeer draaien rond hoogstaande ‘bunners’. [naar artikel]
Gert De Mangeleer en zijn sommelier Joachim Boudens trokken eind 2018 de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan achter zich dicht, maar zitten sindsdien allesbehalve stil. Na de opening van L.E.S.S. in maart is het nu de beurt aan Bar Bulot. [naar artikel]
Gent is binnenkort weer een smakelijk adresje rijker, want niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent er binnenkort een permanente vestiging van zijn pop-up BABU. De permanente stek zal gelegen zijn in de Gentse studentenbuurt, en zal evenzeer draaien rond hoogstaande ‘bunners’. [naar artikel]
Dat Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, op 22 december de deuren sluit is... [naar artikel]
Op ‘t Zand in Brugge is vrijdag BABU geopend. Dat is de nieuwste takeaway-zaak van sterrenchef Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens. Op de kaart staan drie ‘bunners’, waar je versgesneden frietjes bij kan krijgen. [naar artikel]
Eindelijk is het zover: volgende donderdag opent Hertog Jan @ Botanic de deuren, als eerste van vier restaurants in Botanic Sanctuary Antwerp, het langverwachte hotelcomplex op de historische site van het Elzenveld in hartje Antwerpen. Een uitgebreide babbel in hun keuken zien chef-kok Gert de Mangeleer en restaurantmanager Joachim Boudens wel zitten, foto’s van het interieur niet. “Het welzijn van onze gasten staat voorop. Daarom krijgen zij als eersten het restaurant zelf te zien.” [naar artikel]
Topchef Gert De Mangeleer brengt een kookboek uit dat volledig losstaat van zijn driesterrenzaak Hertog Jan. In 'Unplugged' toont hij de gerechten die hij maakt voor familie en vrienden. Op hetzelfde moment brengt ook zijn sommelier Joachim Boudens met 'Wat Zullen We Drinken' een boek uit over dranken. [naar artikel]
Een driesterrenrestaurant sluiten, gewoon omdat je erop uitgekeken bent??Gert De Mangeleer en Joachim Boudens deden het. Na zestien jaar zwoegen in Hertog Jan willen ze hun pijlen richten op zusterzaak L.E.S.S., dat volgende week opent in hartje Brugge.?We volgden het culinaire duo het voorbije half jaar.?Maanden die bol stonden van de grote emoties. [naar artikel]
Rust in zijn hoofd heeft hij nooit. Altijd aan het denken, altijd aan het malen. Ooit zat drie-sterrenchef Gert De Mangeleer zo diep dat hij bijna niet meer uit de put raakte. Toch lukte het. 'Ik heb een enorme wilskracht. Waar een ander stopt, doe ik door.' [naar artikel]
Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Er zal volgens het Japanse idee "Omakase" gewerkt worden, waarin de chef carte blanche krijgt om te bereiden wat hij op dat moment passend vindt. [naar artikel]
Sterrenchef Gert De Mangeleer heeft tijdens de coronacrisis niet stilgezeten. Hij gebruikte de tijd om na te denken over zijn mooiste culinaire reizen. Daaruit ontstond het idee voor Babu, een pop-up hamburgerrestaurant dat je laat proeven van de wereld. [naar artikel]
“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Enkele jaren geleden werkte Dokkoon Kapueak (38) nog in lageloonfabrieken in Thailand, vandaag mag ze zich sterrenchef noemen van Thais toprestaurant Boo Raan in Knokke. Voor NINA ging ze in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. Samen praten ze over hun work-lifebalans, het culinaire landschap en huilbuien. “Eerst huilde ik uit blijdschap dat we een ster kregen. Nu huil ik uit angst dat ze hem zullen afnemen.” [naar artikel]
“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Dokkoon Kapueak (38) mag zich vandaag sterrenchef noemen van het Thaise toprestaurant Boo Raan in Knokke. In NINA gaat ze dit weekend in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die op zijn beurt grote dromen heeft en binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. “Tijdens de pandemie was ik wél graag single geweest.” [naar artikel]
Maandag wordt de nieuwe Michelingids voorgesteld. Maar ten huize Gert De Mangeleer (41) is er dit weekend voor het eerst in elf jaar eens geen stress om de sterren, want zijn restaurant Hertog Jan sluit over een maand. “Gert is duidelijk rustiger dan normaal in november”, zegt zijn vrouw Annelies Koukuyt (40). Toch timmert de chef al aan vier projecten voor het leven na zijn sterrenrestaurant. [naar artikel]
Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Gert De Mangeleer van Hertog Jan at Botanic Sanctuary **. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.