Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Er is leven na Hertog Jan: sterrenchef Gert De Mangeleer opent drie nieuwe zaken

26/05/2018 - 03:14
"Eind dit jaar zijn we een driesterren-restaurant armer: Hertog Jan sluit dan de deuren. Maar er komt iets in de plaats. Veel zelfs. Zo blijkt uit de plannen die Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hier voor het eerst uit de doeken doen. Hun drie sterren ruilen ze voor drie nieuwe restaurants en een exclusieve eventruimte. “We verkopen het pand ook niet”, zegt Gert. “En daar ben ik blij om. Na de aankondiging van de sluiting, stond ik hier soms met tranen in mijn ogen.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gert De Mangeleer opent nieuwe 'Hertog Jan' in Antwerpen: "Ik geloof in de absolute topgastronomie” (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]


2. Haalt Hertog Jan dit jaar een ster? “Ik ben daar bewust niet echt mee bezig”, aldus sterrenchef Gert De Mangeleer (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Cathérine Moerkerke blikt vooruit op 2022 met sterrenchef Gert De Mangeleer. Vier jaar geleden stopte De Mangeleer met zijn restaurant ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. Nu is hij helemaal terug met zijn ‘Hertog Jan’, maar dan in Antwerpen. Kleinschaliger en eten wat de pot schaft, maar toch nog 345 euro per persoon zonder wijnen. [naar artikel]


3. Gert De Mangeleer opent vandaag zijn nieuwe restaurant (11/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Eind 2018 trokken Gert De Mangeleer en zijn rechterhand Joachim Boudens de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan achter zich dicht. Maar nu pakken ze alweer uit met een nieuwe zaak. Vandaag opent L.E.S.S. by Hertog Jan de deuren in het hartje van Brugge. [naar artikel]


4. Aziatische topchefs komen sterrenchef Gert De Mangeleer culinair uitwuiven in Hertog Jan en u kan daar bij zijn (06/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zes Aziatische topchefs wilden hun vriend Gert De Mangeleer uitwuiven. En De Mangeleer zelf wilde iets doen om het Alexine Clarysse Fonds te... [naar artikel]


5. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen “intieme versie” van Hertog Jan in Antwerpen (02/10/2021 - Het Nieuwsblad)

Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Dat hebben ze beiden zaterdag aangekondigd. [naar artikel]


6. Gert De Mangeleer brengt Hertog Jan naar Antwerpen (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Meer dan drie jaar na de sluiting van driesterrenzaak Hertog Jan in Zedelgem maken Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens hun comeback in de wereld van de gastronomie. Die brengt hen naar Antwerpen, waar de heren een restaurant zullen openen met de naam ‘Hertog Jan at Botanic Antwerp’. [naar artikel]


7. Sterrenchef Gert De Mangeleer komt naar Gent: luxeburgers vlak bij studentenbuurt (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Culinair Gent wordt op een hoger niveau getild. Niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent binnenkort in onze stad een permanente vestiging van zijn Brugse pop-up BABU. Ook de locatie is verrassend: vlak bij de studentenbuurt. Alles draait rond hoogstaande ‘bunners’. [naar artikel]


8. Chef-kok Gert De Mangeleer: 'Niemand bereikt de top alleen' (25/07/2020 - Knack)

Gert De Mangeleer (42) leidt samen met sommelier Joachim Boudens restaurantgroep Hertog Jan***. Hun L.E.S.S Eatery in Brugge verhuist tot 30 augustus naar de hoeve in Zedelgem, waar het duo tot eind 2018 het driesterrenrestaurant Hertog Jan uitbaatte. [naar artikel]


9. Gert De Mangeleer (chef Hertog Jan): 'Ik ben al 15 jaar moe' (13/01/2018 - Knack)

Het toprestaurant Hertog Jan, dat eind dit jaar de deuren sluit, behaalde in recordtijd de opperste bekroning van drie Michelin-sterren. Maar dat heeft een prijs. "Ik ben al 15 jaar moe", zei chef Gert De Mangeleer in augustus 2016. [naar artikel]


10. Sterrenchef Gert De Mangeleer opent binnenkort permanente vestiging in Gent van populaire pop-up rond hoogstaande burgers (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Gent is binnenkort weer een smakelijk adresje rijker, want niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent er binnenkort een permanente vestiging van zijn pop-up BABU. De permanente stek zal gelegen zijn in de Gentse studentenbuurt, en zal evenzeer draaien rond hoogstaande ‘bunners’. [naar artikel]


11. Gert De Mangeleer opent met Bar Bulot nog een nieuw restaurant (21/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Gert De Mangeleer en zijn sommelier Joachim Boudens trokken eind 2018 de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan achter zich dicht, maar zitten sindsdien allesbehalve stil. Na de opening van L.E.S.S. in maart is het nu de beurt aan Bar Bulot. [naar artikel]


12. Sterrenchef Gert De Mangeleer open binnenkort permanente vestiging in Gent van populaire pop-up (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Gent is binnenkort weer een smakelijk adresje rijker, want niemand minder dan sterrenchef Gert De Mangeleer opent er binnenkort een permanente vestiging van zijn pop-up BABU. De permanente stek zal gelegen zijn in de Gentse studentenbuurt, en zal evenzeer draaien rond hoogstaande ‘bunners’. [naar artikel]


13. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens vinden pand voor opvolger Hertog Jan (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dat Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, op 22 december de deuren sluit is... [naar artikel]


14. Wij gingen proeven bij BABU, de nieuwste takeaway-zaak van sterrenchef Gert De Mangeleer: “Noem het geen hamburgers” (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Op ‘t Zand in Brugge is vrijdag BABU geopend. Dat is de nieuwste takeaway-zaak van sterrenchef Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens. Op de kaart staan drie ‘bunners’, waar je versgesneden frietjes bij kan krijgen. [naar artikel]


15. Gert de Mangeleer opent Antwerpse Hertog Jan op 7 oktober: “Ik heb het gemist om in de potten te roeren” (01/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Eindelijk is het zover: volgende donderdag opent Hertog Jan @ Botanic de deuren, als eerste van vier restaurants in Botanic Sanctuary Antwerp, het langverwachte hotelcomplex op de historische site van het Elzenveld in hartje Antwerpen. Een uitgebreide babbel in hun keuken zien chef-kok Gert de Mangeleer en restaurantmanager Joachim Boudens wel zitten, foto’s van het interieur niet. “Het welzijn van onze gasten staat voorop. Daarom krijgen zij als eersten het restaurant zelf te zien.” [naar artikel]


16. Sterrenchef Gert De Mangeleer kookt voor familie en vrienden in nieuw boek (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Topchef Gert De Mangeleer brengt een kookboek uit dat volledig losstaat van zijn driesterrenzaak Hertog Jan. In 'Unplugged' toont hij de gerechten die hij maakt voor familie en vrienden. Op hetzelfde moment brengt ook zijn sommelier Joachim Boudens met 'Wat Zullen We Drinken' een boek uit over dranken. [naar artikel]


17. Van driesterrenrestaurant naar L.E.S.S.: in het spoor van topchef Gert De Mangeleer (09/03/2019 - De Morgen)

Een driesterrenrestaurant sluiten, gewoon omdat je erop uitgekeken bent??Gert De Mangeleer en Joachim Boudens deden het. Na zestien jaar zwoegen in Hertog Jan willen ze hun pijlen richten op zusterzaak L.E.S.S., dat volgende week opent in hartje Brugge.?We volgden het culinaire duo het voorbije half jaar.?Maanden die bol stonden van de grote emoties.  [naar artikel]


18. In het hoofd van chef-kok Gert De Mangeleer: 'Ik ben een freak' (17/05/2019 - Knack)

Rust in zijn hoofd heeft hij nooit. Altijd aan het denken, altijd aan het malen. Ooit zat drie-sterrenchef Gert De Mangeleer zo diep dat hij bijna niet meer uit de put raakte. Toch lukte het. 'Ik heb een enorme wilskracht. Waar een ander stopt, doe ik door.' [naar artikel]


19. De Mangeleer en Boudens keren terug naar topgastronomie met "intieme" Hertog Jan at Botanic in Antwerpen (02/10/2021 - VRT NWS)

Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Er zal volgens het Japanse idee "Omakase" gewerkt worden, waarin de chef carte blanche krijgt om te bereiden wat hij op dat moment passend vindt. [naar artikel]


20. Topchef Gert De Mangeleer lanceert nieuw concept (09/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Gert De Mangeleer heeft tijdens de coronacrisis niet stilgezeten. Hij gebruikte de tijd om na te denken over zijn mooiste culinaire reizen. Daaruit ontstond het idee voor Babu, een pop-up hamburgerrestaurant dat je laat proeven van de wereld. [naar artikel]


21. INTERVIEW. Sterrenchefs Gert De Mangeleer en Dokkoon Kapueak over het leven na de lockdown: “Ik werk enkel nog met vrouwen in de keuken” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Enkele jaren geleden werkte Dokkoon Kapueak (38) nog in lageloonfabrieken in Thailand, vandaag mag ze zich sterrenchef noemen van Thais toprestaurant Boo Raan in Knokke. Voor NINA ging ze in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. Samen praten ze over hun work-lifebalans, het culinaire landschap en huilbuien. “Eerst huilde ik uit blijdschap dat we een ster kregen. Nu huil ik uit angst dat ze hem zullen afnemen.” [naar artikel]


22. Voorproefje van NINA met sterrenchefs Gert De Mangeleer en Dokkoon Kapueak: “Ik werk enkel nog met vrouwen in de keuken” (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Soms moet ik me in de arm knijpen om zeker te zijn dat ik niet droom.” Dokkoon Kapueak (38) mag zich vandaag sterrenchef noemen van het Thaise toprestaurant Boo Raan in Knokke. In NINA gaat ze dit weekend in gesprek met topchef Gert De Mangeleer (44), die op zijn beurt grote dromen heeft en binnenkort niet één maar twee zaken opent in Antwerpen. “Tijdens de pandemie was ik wél graag single geweest.” [naar artikel]


23. Sterrenchef heeft voor het eerst geen stress voor Michelinsterren: “Ik heb er zelfs aan gedacht om ons failliet te laten verklaren” (17/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Maandag wordt de nieuwe Michelingids voorgesteld. Maar ten huize Gert De Mangeleer (41) is er dit weekend voor het eerst in elf jaar eens geen stress om de sterren, want zijn restaurant Hertog Jan sluit over een maand. “Gert is duidelijk rustiger dan normaal in november”, zegt zijn vrouw Annelies Koukuyt (40). Toch timmert de chef al aan vier projecten voor het leven na zijn sterrenrestaurant. [naar artikel]


24. De favoriete adresjes van topchef Gert De Mangeleer: “Hier is het goedkoop, maar hebben ze de beste charcuterie van België” (02/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Gert De Mangeleer van Hertog Jan at Botanic Sanctuary **. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!