Génération W, een vereniging van Waalse chefs, is niet opgezet met de nieuwe Michelingids. De restaurants in het zuiden van het land scoren beduidend minder dan die in Vlaanderen. Zo kwam er amper één nieuwe sterrenzaak bij. "Er is een terughoudendheid om 2 of 3 sterren toe te kennen aan restaurants in Wallonië en Brussel", klinkt het in de Franstalige krant L'avenir. [naar artikel]
De Michelinsterren zijn uitgedeeld: België telt nu 3 restaurants met 3 sterren, 22 restaurants met 2 sterren en 124 restaurants met één ster. Op dit kaartje vindt u welke sterrenrestaurants in uw buurt liggen. Smakelijk! [naar artikel]
Het is weer sterrenpracht bij de culinaire Michelingids. Maar liefst 139 restaurants in België en Luxemburg worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants krijgen voor het eerst twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster. Nu Gert De Mangeleer in ‘Hertog Jan’ de pollepel aan de haak hangt, telt ons land wel maar één driesterrenrestaurant meer. [naar artikel]
Maandag werden opnieuw de Michelinsterren uitgereikt. Tien restaurants mochten hun eerste ster in ontvangst nemen, twee restaurants kregen hun tweede ster. Opvallend: Peter Goossens heeft met Hof Van Cleve niet langer hete enige restaurant in ons land met drie sterren. Want Zilte uit Antwerpen kreeg maandag ook drie sterren uitgereikt. [naar artikel]
Sterrenregen bij Michelin. De Belgische topgastronomie wordt in de selectie 2018 van de culinaire gids gul beloond. Drie restaurants krijgen er een... [naar artikel]
In Antwerpen worden de sterren van de Michelingids 2024 uitgedeeld. Acht Belgische restaurants kregen een eerste ster. Straks worden ook de twee- en driesterrenrestaurants bekendgemaakt. [naar artikel]
De Michelingids beloonde vandaag opnieuw de beste restaurants van België en Luxemburg met een of meerdere sterren. Acht Belgische restaurants kregen voor het eerst een ster. Glenn Verhasselt van Sir Kwinten en Floris Van der Veken van Hof van Cleve kregen twee sterren, die laatste krijgt er zelfs twee in één keer. Bij de driesterrenrestaurants blijven Viki Geunes en Boury samen aan de top. Ontdek op onze kaart alle sterrenrestaurants in jouw buurt. [naar artikel]
Ember, Lesco en Emiel. Alle drie zijn het restaurants in Mechelen die afgelopen zomer de deuren openden en ze scoren meteen ook in de nieuwste editie van restaurantgids Gault&Millau. [naar artikel]
De populaire restaurantgids Gault&Millau heeft voor de 17de keer haar punten uitgedeeld. Maar liefst 1.263 zaken scoren tussen de 12 en 19,5 op 20. Maar er zijn slechts 34 restaurants die meer dan 17 op 20 scoren. Bekijk op onze kaart hoeveel (top)restaurants uit de gids er in jouw gemeente liggen. Wie liever een lijst heeft met alle punten, hoeft maar iets verder naar beneden te scrollen. [naar artikel]
Restaurants die culinair aan de top staan, zoals Hof van Cleve en De Karmeliet, scoren ook financieel het beste. Dat blijkt uit een doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés die 'De Morgen' liet uitvoeren. Maar over het algemeen ogen de balansen niet zo florissant. Professor Houben van de Universiteit Hasselt voorspelt de komende jaren dan ook het einde van vele cafés en restaurants. [naar artikel]
Lees dit artikel: Een op de vier Antwerpse restaurants moet vrezen voor faillissement Bijna een kwart van de restaurants in de provincie Antwerpen torst een zware schuldenlast die in de komende twee jaar kan leiden tot het bankroet. Dat blijkt uit een doorlichting van bedrijfsinformatieverwerker Graydon waar Gazet van Antwerpen over bericht. Volgens Graydon gaat het voor het overgrote deel om restaurants (met volledige bediening) die in het […] Lees dit artikel: Een op de vier Antwerpse restaurants moet vrezen voor faillissement [naar artikel]
In Gent is de nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2019 voorgesteld. Ons land telt maar één driesterrenrestaurant meer. In totaal zijn 139 restaurants onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants worden voor het eerst bekroond met twee sterren, zeven krijgen hun eerste ster. Wallonië maakt een inhaalbeweging met drie nieuwe sterrenzaken. [naar artikel]
Na een uitstel van drie maanden is het eindelijk zover: Michelin beloont vandaag de beste restaurants in België en Luxemburg met een ster. Behouden Zilte van chef Viki Geunes en het Hof van Cleve van Peter Goossens hun drie sterren? En welke nieuwe restaurants knallen in de prestigieuze lijst van Michelin? Je volgt het straks live om 12 uur op HLN. [naar artikel]
De culinaire gids Michelin zou maandag 29 maart de nieuwe sterren voorstellen in Nederland. Maar zaterdag lekten ze die per ongeluk zelf door in hun eigen app al aan te passen welke restaurants een of meerdere nieuwe sterren krijgen. [naar artikel]
De sterren uit de Spaanse La Liga worden deze week allemaal getest op corona. Dat is een vereiste voor de herstart van de competitie, die tot nader order op 13 juni voorzien is. Daarom druppelden bij Barcelona en Real Madrid intussen al enkele sterren binnen voor hun tests. Luka Modric, Gareth Bale, Sergio Ramos, Samuel Umtiti en Luis Suarez moesten zich allemaal weer melden op het oefencomplex van hun clubs. Rode Duivel Thibaut Courtois daagde op met een mondmasker. [naar artikel]
Lees dit artikel: Coronapas nu ook verplicht in Franse cafés en restaurants In Frankrijk is het voortaan ook bij een bezoek aan cafés en restaurants en bij lange trein- of busreizen verplicht om een coronapas voor te leggen. Dat document is nodig om aan te tonen dat je gevaccineerd bent, negatief getest hebt, of hersteld bent van het coronavirus. Ook zijn zorgmedewerkers nu verplicht zich te laten […] Lees dit artikel: Coronapas nu ook verplicht in Franse cafés en restaurants [naar artikel]
Na restaurants Zilte en Hof van Cleve mag ook restaurant Boury in Roeselare zichzelf een driesterren restaurant noemen. Helemaal op het einde werd chef Tim Boury nog even het podium opgeroepen om zijn vest te komen ophalen. Drie restaurants kregen een tweede ster en zestien restaurants kregen ook een eerste Michelinster. [naar artikel]
Drie op de vier Antwerpse restaurants sluiten met kerstavond. Ook op kerstdag zijn 2 op de 3 zaken gesloten. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. Wie zijn deuren wél open houdt, doet het opvallend goed. Haast elk restaurant zit vol met kerst. Maar we vieren dus vooral thuis in gezelschap. Veel restaurants doen wel een afhaalservice komend weekend. [naar artikel]
In Parijs werden gisteren de 1.000 beste restaurants ter wereld voor 2024 bekendgemaakt volgens La Liste. De Franse gids wordt sinds 2015 uitgegeven in meer dan 200 landen, en in de lijst staan onder meer 27 Belgische restaurants. “Het doet me veel plezier om te zien dat België sterk vertegenwoordigd is”, vertelt chef Viki Geunes aan HLN. Welke restaurants scoren het hoogst? En hoe doen we het in vergelijking met andere landen? [naar artikel]
Voor drie sterren moet je al jaren in Zedelgem (Hertog Jan) of Kruishoutem (Hof van Cleve) zijn, maar waar liggen de andere 142 restaurants die de jury van de Michelingids bekroonde met één of twee sterren? Bekijk het op de kaart. [naar artikel]
Vetarm, zoeter van smaak en een hogere voedingswaarde: ziedaar drie redenen om paardenvlees niet zomaar links te laten liggen. Deze vier restaurants hebben er hun specialiteit van gemaakt. [naar artikel]
Vandaag is een hoogdag voor de gastronomische wereld in België en Luxemburg, zelfs nu alle restaurants al weken gesloten zijn. Michelin stelde deze ochtend zijn gids voor 2021 voor, en deelde dus ook de sterren uit waar zoveel chefs van dromen. Groot nieuws bovendien, want voor het eerst in jaren kreeg een nieuwe chef drie sterren. [naar artikel]
Om 11u wordt de Michelingids van 2021 voor ons land voorgesteld. Welke restaurants uit onze regio winnen of verliezen een ster? Volg hier alles live. [naar artikel]
Boudewijn die Bo wordt en Julie Van den Steen die de MIA’s presenteert. Het zijn twee actua-thema’s die vanavond in de eerste aflevering van een... [naar artikel]
De zomervakantie ligt achter ons, maar dat wil niet zeggen dat we uitgespeeld zijn: wij legden vier nieuwe bordspelletjes op tafel en puzzelden met planten, fotografeerden walruskonten, lieten onze fantasie op hol slaan en probeerden te ontsnappen aan de eeuwige kou. Maar vooral, welke spelletjes willen we nog eens spelen? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.