Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hertog Jan gaat dicht maar topchef en sommelier verruilen drie sterren voor heel wat nieuws

26/05/2018 - 08:19
"Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Al wil..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenzaak Hertog Jan gaat dicht: "Stoppen op een hoogtepunt in onze carrière" (13/01/2018 - VRT NWS)

Alweer een sterrenrestaurant in ons land dat dichtgaat: topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens laten weten dat ze hun zaak in Zedelgem eind december sluiten. [naar artikel]


2. Driesterrenrestaurant Hertog Jan kondigt plots sluiting aan: “Stoppen op toppunt” (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Dat meldt het duo zaterdag. [naar artikel]


3. Driesterrenrestaurant Hertog Jan doet eind dit jaar de boeken toe: "Stoppen op hoogtepunt" (13/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Dat... [naar artikel]


4. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens vinden pand voor opvolger Hertog Jan (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dat Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, op 22 december de deuren sluit is... [naar artikel]


5. Driesterrenrestaurant Hertog Jan sluit eind dit jaar de deuren (13/01/2018 - Knack)

Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit eind december de deuren. Dat meldt het duo zaterdag. [naar artikel]


6. Stoppen op het hoogtepunt: driesterrenzaak Hertog Jan gaat dicht (14/01/2018 - Express)

Het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem sluit eind december 2018 definitief zijn deuren. Chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens laten in een videoboodschap weten dat 22 december 2018 de laatste dag waarop je van een driesterrengerecht kan genieten in hun zaak. Het restaurant is sinds 2005 in handen van voormeld duo. Ze lieten […] The post Stoppen op het hoogtepunt: driesterrenzaak Hertog Jan gaat dicht appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


7. Topchef Luc Bellings levert Michelin-ster zelf in: “Ik stop ermee” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Maandag worden de Michelin-sterren uitgedeeld, maar Luc Bellings zal er alvast geen krijgen. De topchef van het Hasseltse De Vork van Luc Bellings stopt naar eigen zeggen deze zomer en bedankt voor de eer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


8. Waarom Hertog Jan totaal onverwacht sluit: “Ik hoor nu praatjes over nakend faillissement” (15/01/2018 - Het Nieuwsblad)

Hertog Jan, de driesterrenzaak van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, sluit op 22 december definitief. Niet omdat het slecht gaat, niet omdat ze het beu zijn, maar omdat ze meer vrijheid willen. “Die drie sterren waren een droom. Maar nu houden ze ons tegen om te doen wat we willen.” Kenners roemen hun moed. “De Belgische gastronomie wordt hier alleen maar beter van.” [naar artikel]


9. Dries Corneillie van Brugs tweesterrenrestaurant De Jonkman is beste sommelier van België (17/10/2021 - VRT NWS)

Dries Corneillie, de sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge, is uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021. Dat heeft de Belgische Sommeliersgilde bekendgemaakt. Corneillie startte zijn carrière in driesterrenrestaurant Hertog Jan van chef-kok Gert De Mangeleer. [naar artikel]


10. Gert De Mangeleer opent met Bar Bulot nog een nieuw restaurant (21/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Gert De Mangeleer en zijn sommelier Joachim Boudens trokken eind 2018 de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan achter zich dicht, maar zitten sindsdien allesbehalve stil. Na de opening van L.E.S.S. in maart is het nu de beurt aan Bar Bulot. [naar artikel]


11. Sterrenchef Gert De Mangeleer kookt voor familie en vrienden in nieuw boek (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Topchef Gert De Mangeleer brengt een kookboek uit dat volledig losstaat van zijn driesterrenzaak Hertog Jan. In 'Unplugged' toont hij de gerechten die hij maakt voor familie en vrienden. Op hetzelfde moment brengt ook zijn sommelier Joachim Boudens met 'Wat Zullen We Drinken' een boek uit over dranken. [naar artikel]


12. Hertog Jan kookt voor De Warmste Week tijdens laatste dagen (19/12/2018 - VRT NWS)

Het driesterrenrestaurant Hertog Jan sluit binnenkort de deuren, maar vanavond is er gekookt voor De Warmste Week. De topchef Gert De Mangeleer heeft voor de gelegenheid zeven Aziatische chefs overgevlogen om de meest exquise gerechten te bereiden.  [naar artikel]


13. KAART. Bekijk hier de sterrenrestaurants in jouw buurt (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Voor drie sterren moet je al jaren in Zedelgem (Hertog Jan) of Kruishoutem (Hof van Cleve) zijn, maar waar liggen de andere 142 restaurants die de jury van de Michelingids bekroonde met één of twee sterren? Bekijk het op de kaart. [naar artikel]


14. Sommelier Hertog Jan wordt bierambassadeur (28/03/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


15. Chef-kok Gert De Mangeleer: 'Niemand bereikt de top alleen' (25/07/2020 - Knack)

Gert De Mangeleer (42) leidt samen met sommelier Joachim Boudens restaurantgroep Hertog Jan***. Hun L.E.S.S Eatery in Brugge verhuist tot 30 augustus naar de hoeve in Zedelgem, waar het duo tot eind 2018 het driesterrenrestaurant Hertog Jan uitbaatte. [naar artikel]


16. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen “intieme versie” van Hertog Jan in Antwerpen (02/10/2021 - Het Nieuwsblad)

Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem keren topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de topgastronomie. Het duo opent in Antwerpen een gastronomisch restaurant met de naam Hertog Jan at Botanic. Dat hebben ze beiden zaterdag aangekondigd. [naar artikel]


17. Michelin deelt weer sterren uit, voor het eerst in 40 jaar maar één driesterrenrestaurant in België (19/11/2018 - De Morgen)

Het is weer sterrenpracht bij de culinaire Michelingids. Maar liefst 139 restaurants in België en Luxemburg worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants krijgen voor het eerst twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster. Nu Gert De Mangeleer in ‘Hertog Jan’ de pollepel aan de haak hangt, telt ons land wel maar één driesterrenrestaurant meer. [naar artikel]


18. Er is leven na Hertog Jan: sterrenchef Gert De Mangeleer opent drie nieuwe zaken (26/05/2018 - Het Nieuwsblad)

Eind dit jaar zijn we een driesterren-restaurant armer: Hertog Jan sluit dan de deuren. Maar er komt iets in de plaats. Veel zelfs. Zo blijkt uit de plannen die Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hier voor het eerst uit de doeken doen. Hun drie sterren ruilen ze voor drie nieuwe restaurants en een exclusieve eventruimte. “We verkopen het pand ook niet”, zegt Gert. “En daar ben ik blij om. Na de aankondiging van de sluiting, stond ik hier soms met tranen in mijn ogen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!