Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Prijs van zalm schiet pijlsnel de hoogte in

26/05/2018 - 09:51
"Wie wat zalm uit de supermarkt of viswinkel wil, heeft het allicht ook opgemerkt: voor een kilo betaal je al snel 25 euro. De prijs is de laatste..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Prijs voor gas, olie en tarwe schiet de hoogte in na toespraak van Poetin (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na de toespraak van de Russische president Vladimir Poetin is de prijs voor gas, olie en tarwe de hoogte ingeschoten. In ons land stijgt de prijs van diesel (B7) donderdag, nadat ook woensdag de prijs al omhoog ging. [naar artikel]


2. Prijs garnalen schiet de hoogte in (05/06/2017 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Katoenprijs schiet de hoogte in: hoogste niveau in tien jaar (08/10/2021 - Express)

Lees dit artikel: Katoenprijs schiet de hoogte in: hoogste niveau in tien jaar De katoenprijs op de internationale markten is gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Dit dreigt heel wat kleding ook weer duurder te maken. Termijncontracten in New York stegen vrijdag met 3 procent tot 1,1495 dollar per pound (bijna een halve kilo, red.). De prijs van de termijncontracten is de voorbije twaalf maanden met […] Lees dit artikel: Katoenprijs schiet de hoogte in: hoogste niveau in tien jaar [naar artikel]


4. Verrassend: ovengebakken zalm met korstje van feta (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zalm is gemakkelijk te bereiden én past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Bij een frisse salade wordt deze zalm met fetakaas een [naar artikel]


5. Nu Rusland uit graandeal stapt, stijgt prijs met 11 procent. “Winkelkar duurder vanaf 2024”, zegt voedseleconoom (20/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu Rusland uit de graandeal met Oekraïne is gestapt én al zo’n 60.000 ton aan graan vernietigd heeft, schiet de graanprijs pijlsnel de hoogte in. Wat betekent dat voor de prijzen in onze winkelkar? Blijft voeding echt alleen maar duurder worden? Voedseleconoom Xavier Gellynck (UGent) blikt vooruit. “Het afspringen van de deal komt bovenop nog andere problemen.” [naar artikel]


6. Waarom zalm waarschijnlijk duurder zal worden (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Het zou wel eens kunnen dat je al hebt opgemerkt dat de zalm in de winkelrekken duurder is geworden en het ziet er niet meteen naar uit dat de prijs ervan snel zal dalen. Oorzaak daarvan is een akelig beestje dat de vissoort treft, namelijk de zeeluis. [naar artikel]


7. Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]


8. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


9. Voedingsreeks | Zalm gekweekt met soldatenvliegen (24/04/2018 - De Tijd)

01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]


10. Het lijkt op zalm maar is het niet: wat is zalmforel en hoe smaakt het? (15/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zag je ooit al eens zalmforel liggen bij je vishandelaar of in de supermarkt en vroeg je je af wat dat precies is? Een soort zalm of toch een forel? En hoe smaakt die dan? Vishandelaar Maxim Dedeystere legt uit wat het is, van herkomst en prijs tot bereidingswijze: “Wie nog nooit zalmforel gegeten heeft, zeker proberen!” [naar artikel]


11. Vanaf volgend jaar kan je dineren op 30 kilometer hoogte. Maar ook de prijs schiet door het plafond (18/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Wie er genoeg geld voor neertelt, kan volgend jaar op 30 kilometer hoogte genieten van een gastronomische ervaring in een ruimteballon van Space Perspective. De kok van dienst is de Deense sterrenchef Rasmus Munk. [naar artikel]


12. Cacaoprijs schiet omhoog met Pasen voor de deur: prijs verdubbeld sinds januari (18/03/2024 - VRT NWS)

De prijs van cacaobonen - de grondstof voor chocolade - schiet nog hoger nu Pasen nadert. In 3 maanden tijd is een ton cacao dubbel zo duur geworden. [naar artikel]


13. Atlantische zalm krijgt er een soortgenoot bij: er zwemt nu ook bultrugzalm in de Maas (30/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er zwemmen twee soorten zalm in de Maas. Naast de inheemse, opnieuw uitgezette Atlantische zalm zijn er nu ook sporen van een neef: de Amerikaanse bultrugzalm, bekend van documentaires. Modern eDNA-onderzoek heeft de vis gedetecteerd. [naar artikel]


14. Prijs vis schiet deze week de hoogte in (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er komt zeer weinig vis onze kant uit. In IJsland staken de vissers omdat hun loon te laag is, en in Noorwegen varen ze niet uit omwille van het [naar artikel]


15. gerookte zalm op het menu? Peter Goossens proeft in welke supermarkt je de beste koopt (23/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]


16. Deze jonge kunstenaar schiet pijlsnel naar succes (14/02/2018 - De Morgen)

Er zijn van die jonge kunstenaars die pijlsnel richting succes schieten en Kasper Bosmans is er daar eentje van. Net terug van zijn debuut in New York, vertelt hij over de poëzie van roze sokken George IV, maritieme technologie en wreedaardige planten.  [naar artikel]


17. Maximumprijs voor diesel zaterdag voor het eerst boven 2 euro (04/03/2022 - Het Nieuwsblad)

De prijs voor diesel schiet zaterdag verder de hoogte in. Vanaf morgen zal de prijs per liter namelijk boven de 2 euro komen te staan. [naar artikel]


18. Zalm niet langer zo gezond als gedacht (08/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm. [naar artikel]


19. Foie gras en zalm fors duurder in kerstperiode (05/12/2016 - De Tijd)

19:45 Vogelgriep en een mislukte visvangst zorgen overvoor dat de prijzen van ganzenlever en zalm stijgen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!