Is vlees eten ongezond? Een makkelijke vraag, waar geen makkelijk antwoord op is, meent voedingsexpert Christophe Matthys. Het voedseldebat wordt nu vooral verkeerd gevoerd, vindt hij. 'We moeten af van het simplistisch idee dat je een voedingsmiddel kunt vervangen door een ander.' [naar artikel]
De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]
Eind vorige week was Lucy Carrington samen met haar hond Storm te gast in het ITV-praatprogramma "This Morning". Daarin beweerde ze dat ze haar husky tijdens de afgelopen hete zomer had "omgevormd" van een vleeseter naar een vegetariër. Ze was ervan overtuigd dat Storm dan ook groentjes makkelijker zou verkiezen boven een mals stuk vlees. Voor de presentatoren de gelegenheid om dit eens te testen. Maar de keuze van Storm deed Carrington bijna vloeken. [naar artikel]
Eind vorige week was Lucy Carrington samen met haar hond Storm te gast in het ITV-praatprogramma "This Morning". Daarin beweerde ze dat ze haar husky tijdens de afgelopen hete zomer had "omgevormd" van een vleeseter naar een vegetariër. Ze was ervan overtuigd dat Storm dan ook groentjes makkelijker zou verkiezen boven een mals stuk vlees. Voor de presentatoren de gelegenheid om dit eens te testen. Maar de keuze van Storm deed Carrington bijna vloeken. [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]
De Belg houdt van 'gewoon', van traditie en structuur. Elke dag boterhammen, één warme maaltijd per etmaal - vlees-aardappelen-groenten - en één... [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]
Waterschaarste is een probleem waar we steeds vaker mee geconfronteerd worden. De lange, droge zomermaanden zorgen voor een heus tekort en bewust omspringen met ons watergebruik was zelden zo belangrijk als nu. Minder douchen, de kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen en je gazon niet besproeien helpen, maar minder vlees eten blijkt het meest effectief. De […] Het bericht Een dag geen vlees eten bespaart even veel water als maand lang niet douchen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vegetariërs zijn geen homogene groep. Ze komen in allerlei vormen en maten. In het algemeen eten vegetariërs geen vlees, vis of gevogelte. Maar dat is zeker niet voor iedereen waar. De keuze voor een specifieke vorm van vegetarisme heeft vaak te maken met de redenen waarom die individuen vegetarisch willen eten. Dit zijn de tien […] Het bericht Zeg niet zomaar vegetariër tegen een flexitariër: tien stromingen binnen het vegetarisme uitgelegd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vanaf vandaag start Dagen zonder Vlees. Deelnemers moeten het stellen met vaak smaakloze vleesvervangers. In de koelkast van de toekomst zijn er veel meer opties: opgekweekte hamburgers uit de proefbuis of nepvlees dat smaakt naar echte biefstuk. [naar artikel]
Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: biefstuk zonder vlees. Maar dat is onmogelijk. Tot voor kort dan toch, want Carrefour beweert nu met de Vivera-steak, een product van Hollandse makelij, het echte werk in huis te hebben. [naar artikel]
U wilt vegetariër worden, maar het lukt maar niet omdat u de smaak van vlees niet kunt missen? Straks heeft u geen excuus meer. In onderzoekslabo’s en start-ups over de hele wereld wordt aan producten gewerkt die nog nauwelijks te onderscheiden zijn van hun dierlijke tegenhanger: kweekvlees, plantaardig vlees, synthetische eieren en zuivel... Staan we aan de vooravond van een voedselrevolutie? Hebben de rozige rosbief en sappige steak zoals we die nu kennen hun beste tijd gehad? [naar artikel]
Na jarenlang nauwelijks vlees te hebben gegeten, lijkt dat biefstukje ineens wel erg zwaar op de maag te liggen. Hoe zit dat? [naar artikel]
Primeur in Burger King: sinds vandaag heeft de Amerikaanse fastfoodketen een plantaardige ‘hamburger’ in het aanbod zitten. In de Rebel Whopper zit geen greintje vlees, wel soja, tarwe, plantaardige olie en kruiden. Enkele vaste en sporadische klanten deden voor ons de test: is het een waardig alternatief voor de originele Whopper met vlees? [naar artikel]
Fanny en Veronique krijgen een vegetariër over de vloer. Maar al snel ontstaat er verwarring over wat een vegetariër nu juist wél en niet eet. [naar artikel]
Steeds meer mensen eten (af en toe) geen vlees, en vervangen hun sappige hamburger al eens door een groenteburger. Maar hoe gezond zijn die... [naar artikel]
Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
Op reis gaan en vreemde keukens ontdekken is soms al een uitdaging voor wie alles eet, maar voor de vegetariër is het soms echt het hard vasthouden of je wel iets geschikt zult vinden om de voeten onder tafel te schuiven. Sommige landen en steden zijn echter een waar culinair walhalla voor de vegetariër. Reiswebsite TravelSupermarkt maakt een handig overzicht van waar je heen moet. [naar artikel]
Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]
“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.