Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Originele culinaire hype: vervang je biefstuk eens door een krokante bloemkoolsteak

21/06/2018 - 12:02
"In het land der vegetariërs blijven ze met originele vleesvervangers op de proppen komen. De nieuwste hype is daar: de bloemkoolsteak! Krokant gebakken en geserveerd met een sausje. Perfect voor vegetariërs die vlees missen of voor steakliefhebbers die een originele twist aan hun favoriete gerecht willen geven."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 'Bloemkoolsteak' weggehoond uit Britse supermarkt (11/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Britse winkelketen Marks & Spencer stopt met de verkoop van 'bloemkoolsteak' nadat het product door klanten belachelijk was gemaakt. Voor de... [naar artikel]


2. Belg eet geen biefstuk meer (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]


3. Belg laat biefstuk steeds meer links liggen (28/09/2017 - Knack)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


4. Belgische biefstuk wordt almaar minder geserveerd (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


5. GETEST. Is de TikTok-hype ‘custard toast’ echt zo lekker? “Een dessert als ontbijt” (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Met miljoenen views en ontelbare video’s is de laatste culinaire trend op TikTok ongetwijfeld de #CustardToast of #YoghurtToast. Na het succes van de pasta met feta en tomaatjes, wilden wij deze hype ook eens testen. [naar artikel]


6. Noors onderzoek wijst uit: met dit eenvoudig dieet kan u tot 10 jaar langer leven (09/02/2022 - De Morgen)

Schrap biefstuk, worstjes en spek uit uw menu, en vervang ze door vis, noten en bonen. Op die manier kan u, zelfs als 60-jarige, uw leven met bijna tien jaar verlengen. Dat blijkt uit een studie van Noorse onderzoekers. [naar artikel]


7. Van zachte kaneelcreaties tot een pittige versie met chili en kip: 3 originele wafelrecepten voor een lekker lang weekend (23/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zoet of hartig, dun of dik: met wafels kun je eindeloos variëren. We serveren je drie originele recepten, van zachte kaneelcreaties met framboos tot pittige chiliwafels met krokante kip. Perfect voor een lazy sunday, of pinkstermaandag. [naar artikel]


8. De hype van 2017: sheet pan met krokante kabeljauw (02/02/2017 - De Morgen)

Koken met een sheetpan is een makkelijke en een snelle manier om vis, vlees en groenten klaar te maken. Je bereidt het gerecht voor en zet het 30 à 40 minuten in de oven, klaar is kees! [naar artikel]


9. Noorse studie: dit dieet kan u 10 jaar langer doen leven, zelfs als u er pas op uw 60ste mee begint (09/02/2022 - De Morgen)

Schrap biefstuk, worstjes en spek uit uw menu, en vervang ze door vis, noten en bonen. Op die manier kan u, zelfs als 60-jarige, uw leven met bijna tien jaar verlengen. Dat blijkt uit een studie van Noorse onderzoekers. [naar artikel]


10. GEPROEFD. Waar smul je van de lekkerste vleesfondue? “Onwaarschijnlijk wat je hier op je bord krijgt” (07/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Fonduen was in de jaren zeventig en tachtig een culinaire hype. Gezellig met familie of vrienden stukjes vlees prikken en dippen in hete olie. Nu lijkt de winterse hype weer op te leven, dus gingen wij proeven bij drie fonduezaakjes. Welk adresje scoort het best? [naar artikel]


11. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


12. “In 100 gram meelwormen zitten evenveel eiwitten als in een biefstuk”: experten geven advies om te koken met insecten (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er ‘sprinkhaan op een bedje van prei’ op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. “Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen”, zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn. [naar artikel]


13. Ideaal voor avondje Netflix: krokante kippenbouten (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het geheim van die fantastische, super krokante kippenboutjes waar Amerikanen zo dol op zijn? Wie de film 'The Help' heeft gezien, kent het [naar artikel]


14. N-VA: vervang provincies door regiogebieden (11/04/2019 - De Morgen)

Schaf de vijf Vlaamse provincies af en vervang ze door driee?ntwintig regiogebieden. Dat legt N-VA op tafel tijdens de onderhandelingen met CD&V over een nieuwe Vlaamse regering. De gesprekken verlopen erg moeizaam. [naar artikel]


15. “Vervang 229 kcal per reep chocolade door 22 minuten lopen” (12/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Vervang het aantal calorieën op voedsel- en drankverpakkingen door het aantal minuten dat je moet sporten om ze opnieuw te verbranden. “Het remt niet alleen obesitas af, het draagt ook bij tot een gezondere levensstijl”, zeggen onderzoekers van de Britse universiteit van Loughborough, in het graafschap Leicestershire. [naar artikel]


16. Fris en veggie: krokante aardappeltaart met rucolasalade (16/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een krokante aardappeltaart... [naar artikel]


17. 5 originele bestemmingen voor een honeymoon in Europa. “Je waant je op de set van een romantische film” (06/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op zoek naar een originele huwelijksreis? Of jullie nu culinaire fijnproevers, zonaanbidders of actievelingen zijn: deze vijf idyllische bestemmingen in Europa zouden het allemaal combineren, maar zijn nog niet doorgebroken als honeymoon destination. [naar artikel]


18. Zelfs uw biefstuk is nu plantaardig (27/03/2023 - De Standaard)

Plantaardige vleesvervangers kennen we al, in de vorm van worstjes, gehakt en burgers. Maar kent u de plantaardige biefstuk? Ze komt uit een printer. [naar artikel]


19. Calvo: "Vervang alle zes parlementen door één nationaal parlement" (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vervang de zes bestaande parlementen in België door één nationaal parlement. Bevoegdheden die nu bij de deelstaten zitten, zoals welzijn en... [naar artikel]


20. Lof der inconsequentie (14/10/2017 - De Morgen)

Vroeger was het progressief om het algemene recht op een biefstuk te verdedigen. Vandaag wensen sommige progressieven de biefstuk in de ban te slaan. Een kwestie van ecologische consequentie. Wordt het leven niet bar als we altijd en overal consequent moeten zijn? [naar artikel]


21. Doorbraak voor Nederlands bedrijf met wereldprimeur vega-steak. Maar hoe boots je biefstuk na? (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een doorbraak in de voedselindustrie: de plantaardige biefstuk is gearriveerd. Gemaakt en bedacht in Nederland. "Dit is de heilige graal in de... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!