Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Voeding op kamp ongezond: "Te veel bewerkt vlees, te weinig fruit"

21/06/2018 - 15:47
"Het eten op kamp kan een pak gezonder, stellen studenten voedings- en dieetkunde van hogeschool Odisee vast na een bevraging. "Er wordt te veel vlees en te weinig fruit aangeboden.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Rood vlees eten brengt meer schade aan het milieu dan aan je gezondheid”: wat doet rood en bewerkt vlees écht met ons lichaam? (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


2. Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? (20/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]


3. "Een ongezond dieet blijft ongezond, ook bij vegetariërs" (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)

De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]


4. Prijzen groenten, fruit, vlees en vis fors gestegen in 2020 (16/02/2021 - Express)

De prijs van voeding is vorig jaar met 2,6 procent gestegen. Vooral niet-bewerkte levensmiddelen werden een stuk duurder (+ 4,7 procent), zoals groenten, fruit, vlees en vis. De prijsstijging van voeding (+ 2,6 procent) was het afgelopen jaar zes keer zo hoog als de totale inflatie (+ 0,4 procent). Dat schrijft De Standaard. Ze baseren […] The post Prijzen groenten, fruit, vlees en vis fors gestegen in 2020 appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. “Per 100 gram rood vlees dat je per dag eet, stijgt het risico op darmkanker met 1 procent”: expert licht impact van (rood) vlees toe (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


6. Te veel vlees en te weinig groenten in Vlaamse kantinemaaltijden (09/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een... [naar artikel]


7. Is charcuterie echt zo ongezond? "Met quinoa en kikkererwten breng je geen kinderen groot" (23/05/2018 - De Morgen)

Maya De Bij op een pakje sigaretten om aan te tonen hoe ongezond hespenworst is op de boterham van zoon of dochter? Het is te zien in een filmpje van Greenpeace. "Buiten alle proportie", vinden voedingsexperts. "Sigaretten hebben geen gezondheidsvoordelen, vlees wel. We brengen kinderen niet groot met quinoa en kikkererwten alleen." [naar artikel]


8. Hoe(lang) kan je vlees, vis en groenten bewaren in de diepvriezer? "Doorgaans is voeding maar een 3-tal maanden houdbaar" (04/12/2023 - VRT NWS)

Ook in je diepvries kan eten bederven. Daarom is het belangrijk dat je het op de juiste manier invriest, bewaart en nadien ontdooit. "Er bestaan nog veel misverstanden over invriezen", zegt voedingswetenschapper Jennifer Cnops. "Een van de vuistregels is: het invries- en ontdooiproces moet zo snel mogelijk gebeuren." [naar artikel]


9. “Per 100 gram rood vlees dat je per dag eet, stijgt het risico op darmkanker met 1 procent”: expert licht toe welke elementen daar een rol in spelen (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


10. "Ik eet veel vlees bij mijn vader, bij mijn moeder eet ik veel groenten" (07/03/2018 - VRT NWS)

Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]


11. Vaak vlees en frieten, te weinig groenten: warme maaltijden op school zijn nog te ongezond (22/09/2023 - VRT NWS)

Ondanks beterschap in de voorbije jaren serveren te veel scholen nog altijd ongezonde voeding. Dat blijkt uit de driejaarlijke preventiepeiling van het Vlaams Instituut Gezond Leven in het basis- en middelbaar onderwijs. En ook op vlak van beweging is er op school nog werk aan de winkel. [naar artikel]


12. Hamburger, biefstuk of stukje kip: "We betalen veel te weinig voor ons vlees" (14/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

De prijs van vlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten liggen dan wat we er nu voor betalen. De gevolgen van de vleesproductie, zoals... [naar artikel]


13. Die dag in de Vlaamse (school)kantine: te veel vlees, te weinig groenten (09/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een steekproef van het magazine Knack bij 46 (middel)grote bedrijven, 18 lagere en middelbare scholen en 18 woonzorgcentra. Vaak kiezen ze voor maaltijden die die zo veel mogelijk mensen lusten, en is de evenwichtige samenstelling van de gerechten van ondergeschikt belang. [naar artikel]


14. Jumbo stopt met promoties op vlees in Nederlandse winkels: "Mensen gaan het hierdoor niet minder eten" (15/03/2024 - VRT NWS)

Supermarktketen Jumbo stopt met aanbiedingen op vers vlees in haar Nederlandse winkels. Het is de volgende stap in hun transitie van dierlijke naar meer plantaardige voeding, maar zal het een verschil maken? "Ik zou dat nooit doen", zegt professor marketing Gino Van Ossel. [naar artikel]


15. Belg eet gemiddeld 224 gram vlees per dag, waarvan 158 gram rood vlees: hoe ongezond is dat echt? “Ook hoé je het bereidt, maakt verschil” (07/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]


16. "Waarom tonen jullie me dat eigenlijk?" (10/02/2017 - De Redactie)

Ed Sheeran bleek weinig geamuseerd, toen hij in een Australisch praatprogramma beelden kreeg te zien van Donald Trump, wiens woorden bewerkt werden tot Sheerans wereldhit "Shape of you". [naar artikel]


17. Strijd tegen methaan als "laaghangend fruit": welke klimaatwinst betekent wereldwijde "historische methaanalliantie"? (03/11/2021 - VRT NWS)

Al ruim 100 landen hebben zich aangesloten bij de "Global Methane Pledge", een wereldwijde alliantie om de uitstoot van methaan veel beter op te volgen en sterk te verminderen op de korte termijn. Methaan is het tweede broeikasgas na CO₂ en er kan relatief snel "klimaatwinst" mee worden geboekt. "Laaghangend fruit", zoals Commissievoorzitter Von der Leyen het noemde. Hoe zit dat precies? Zes vragen en antwoorden. [naar artikel]


18. "We zitten hier op kamp omdat we allemaal kanker hebben" (01/09/2017 - VRT NWS)

-        Het zomerkamp was voor veel kinderen de ideale gelegenheid om zich uit te leven op kamp. Maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Kankerpatiëntjes hebben veel verzorging en rust nodig. Speciaal voor hen was er deze zomer het kinderkankerkamp. Zo konden ze even hun ziekte vergeten en genieten van de sfeer op kamp.  "Karrewiet" ging met enkele patiëntjes praten. [naar artikel]


19. Bill Gates investeert in hamburger zonder vlees (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]


20. "Zout ongezond? Vlees moet dichtgeschroeid worden? Klinkklare onzin" (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Onno Kleyn maakt komaf met de broodjes aap in de keuken én geeft meteen wat kooktips mee. [naar artikel]


21. Voedingsdeskundige: "Af en toe boterhamworst eten is niet ongezond" (23/05/2018 - VRT NWS)

In "De Wereld Vandaag" zegt Professor Stefaan De Smedt dat het eten van boterhamworst, zoals Plopworst en Mayaworst, niet schadelijk is wanneer het vlees met mate en binnen een gevarieerd dieet geconsumeerd wordt.   [naar artikel]


22. Binnenkort voeding op maat van ons DNA? "Kan enorme maatschappelijke verschuiving teweegbrengen" (21/04/2018 - VRT NWS)

We leven in een constant veranderende wereld. Ook wat onze voeding betreft. We evolueren naar meer voeding op maat, precies op maat zelfs, tot DNA-gerelateerd. In deze eerste van vijf afleveringen over "Het bord van morgen", een samenwerking tussen VRT NWS en De Tijd, kijken we naar gepersonaliseerde voeding: "Dit concept kan een belangrijke verschuiving in de maatschappij veroorzaken." Critici wijzen op mogelijke valkuilen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!