Acht dagen Gran Canaria in een all-inclusive viersterrenhotel vanaf 907 euro per persoon. Begin juli tien dagen met de autocar naar het Spaanse Salou: 595 euro, voor half pension. Reisbureaus en touroperators zwaaien ook deze kerstperiode weer met vroegboekkortingen, alsof het coronavirus tegen het zomerseizoen van 2021 volledig de wereld uit zal zijn. Zijn er koopjes te doen? Kan je nu écht risicoloos boeken? En wat als ik voor afreis positief test op de wellicht verplichte coronatest? [naar artikel]
Amerikanen gooien bijna net zo veel voedsel weg als ze opeten. Enorme hoeveelheden voedsel rotten weg op het land, verdwijnen in de voerbakken [naar artikel]
Acht dagen Gran Canaria in een all-inclusive viersterrenhotel vanaf 907 euro per persoon. Begin juli tien dagen met de autocar naar het Spaanse Salou: 595 euro, voor half pension. Reisbureaus en touroperators zwaaien ook deze kerstperiode weer met vroegboekkortingen, alsof het coronavirus tegen het zomerseizoen van 2021 volledig de wereld uit zal zijn. Zijn er koopjes te doen? Kan je nu écht risicoloos boeken? En wat als ik voor afreis positief test op de wellicht verplichte coronatest? [naar artikel]
Afrikaanse steden kampen met een nieuwe, soms dodelijke pest: vervalst voedsel. [naar artikel]
Je hebt vast al gehoord van de vijfsecondenregel: als je eten dat op de grond is gevallen binnen de vijf seconden opraapt, dan is het voedsel nog niet besmet met bacteriën. Maar klopt dat wel? En kan je eventuele microben van je voedsel vegen of blazen? Twee microbiologen geven het antwoord. [naar artikel]
Bedrijf Xpectrum uit Merelbeke heeft een apparaat ontwikkeld dat de echtheid en de versheid van voedsel kan testen. Het werkt een beetje zoals een koortsthermometer: je scant het voedsel en het kan meten of er zaken in zitten die er niet thuishoren. Het kan bijvoorbeeld meten of er extra water in jouw kip werd gespoten, om hem voller te doen lijken. [naar artikel]
Voedsel ontdooien door het van de diepvries naar de koelkast te verhuizen of even in de microgolfoven te leggen is geen goed idee. Experts zijn het over eens dat je bevroren voedsel het best in koud water dompelt om het snel te kunnen bereiden. [naar artikel]
Maar liefst een derde van het beschikbare voedsel wereldwijd gaat verloren of wordt weggegooid, genoeg om twee miljard monden te voeden. “Heel wat voedsel wordt weggegooid louter omwille van de kleur of vorm”, staat in een rapport van magazine National Geographic te lezen. “Maar ook het soort voedsel speelt daarbij een grote rol: zo worden aardappelen vaker weggegooid dan melk of kaas.” [naar artikel]
In Vlaanderen belandt er jaarlijks 224.027 ton eetbaar voedsel bij het afval. Het merendeel van dat voedsel wordt niet gerecupereerd, bijvoorbeeld door er compost van te maken, maar gaat rechtstreeks het restafval in. Volgend jaar moet daar verandering in komen, want vanaf 1 januari 2024 wordt organisch afval verplicht gescheiden opgehaald. [naar artikel]
Belgen die gezond willen eten, betalen daarvoor een stuk meer dan voor ultrabewerkt voedsel, dat rijk is aan zout, suiker en vet. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van Sciensano. Het gezondheidsinstituut roept de Belgische autoriteiten op om onbewerkt voedsel financieel aantrekkelijker te maken. [naar artikel]
De consumentenprijsindex (CPI) staat een vol procent boven wat het comité voor monetair beleid voorspeld had. De prijzen van voedsel en niet-alcoholische dranken zijn nu 19,2 procent duurder dan een jaar geleden. In het nieuws: Het Verenigd Koninkrijk is het enige West-Europese land waarvan de inflatie nog dubbele cijfers bedraagt. De cijfers: Energie Arbeid Voedsel […] [naar artikel]
In Londen hebben vele honderden moslims wel tien ton voedsel ingezameld. Zeker 90 procent van de etenswaren zal terechtkomen bij niet-moslims. De [naar artikel]
Regenwormen blijken een onderschatte rol te spelen in de mondiale voedselvoorziening. Ze dragen elk jaar bij aan de productie van 140 miljoen ton voedsel, stelt onderzoek in Nature. The post 140 miljoen ton voedsel, met dank aan de simpele regenworm appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
De zoektocht naar hoe we voedsel kunnen produceren in de ruimte begint pas. [naar artikel]
Niet alleen de panda en de tijger maar ook heel wat voedsel is met uitsterven bedreigd. Dat is de ontnuchterende conclusie van het boek ‘Eten tot het op is’ van de Britse auteur Dan Saladino. Al ziet hij ook een oplossing. [naar artikel]
Europa doet het bijzonder slecht als het op voedsel verspilling aankomt, elk jaar gaat er 88 miljoen (!) ton voedsel verloren. België is één van [naar artikel]
E-nummers, de hulpstoffen die worden toegevoegd aan ons voedsel, zitten al een tijdje in het verdomhoekje. De boodschap van talloze boeken en blogs... [naar artikel]
De comeback van Frank Vandenbroucke (sp.a) kan niet alleen voor zijn partij een goede zaak zijn, maar voor het hele politieke bedrijf. Risicoloos is de operatie wel niet. [naar artikel]
Goed kauwen en niet schrokken. Zo luidde het ouderlijk advies. Maar waarom is kauwen op voedsel zo belangrijk? Voedingsdeskundige Patricia Schutte... [naar artikel]
Meer dan 140 winkels van supermarktketen Lidl sloten gisteren deuren en ook de dag daarvoor waren al verschillende winkels dicht. Daarnaast bestaat... [naar artikel]
De Vlamingen gooien per jaar gemiddeld 240.000 ton voedsel weg, dat blijkt uit onderzoek van de Vlaamse overheid bij meer dan duizend huishoudens... [naar artikel]
Biologisch voedsel is niet gezonder of veiliger dan gewone voeding. Het bevat niet meer gezonde voedingsstoffen en de consumptie levert geen aantoonbare gezondheidsvoordelen op. [naar artikel]
Kringloopwinkel Okazi heeft naast een heleboel kampeermateriaal ook 2,5 ton voedsel verzameld op de campings van Pukkelpop. Een deel van het voedsel gaat, na controle, naar Oekraïne, via organisaties die daar contacten hebben. Een ander deel gaat naar kwetsbare medewerkers van de kringloopwinkel zelf. [naar artikel]
Het Europees Parlement wil iets doen aan de voedselverspilling. Elk jaar gaat in Europa 88 miljoen ton voedsel verloren, of 173 kg per persoon. De Belgen verspillen gemiddeld 345 kg voedsel per jaar, enkel de Nederlanders doen het nog slechter. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.