Allesbehalve klaarwakker en zin in een zoet en vettig eten? Het is de schuld van je brein, zo blijkt uit een onderzoek van de Feinberg School of Medicine aan de Northwestern University in de Verenigde Staten. [naar artikel]
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En wij, Belgen, hebben ons ontbijt het liefst een tikkel(tje) zoet. Cornflakes, granola of confituur en ’s weekends een koffiekoek of pannenkoek, alsjeblieft. Maar is een zoet ontbijt wel zo’n goed idee? “Het kan je smaakpapillen zo triggeren dat je de rest van de dag nog meer zoet verlangt”, zegt klinisch diëtiste Sanne Mouha. Wat eten we dan beter niet bij het ontbijt en wanneer is een ontbijt te zoet: een antwoord op je belangrijkste vragen. [naar artikel]
Koffiehuis ’t Zoet Genot in Arendonk heet voortaan ’t Zoet Pateeke. De naamswijziging komt er na een dreigbrief van de uitbater van crèmerie ’t Zoet Genot in Oostduinkerke, helemaal aan de andere kant van het land. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd. Er worden wel meer vezels toegevoegd. Maar al bij al gaat het om vrij beperkte aanpassingen. [naar artikel]
Zoet aroma helpt een suikerloos drankje en hamburgers zijn lekkerder omdat je ze met je handen eet. Oftewel: eten doe je met al je zintuigen - en een beetje met je tong. Gastrofysicus Charles Spence over eten als illusie. [naar artikel]
Wil je jouw vriend/vriendin/partner/collega/buur of jezelf verrassen met een Sharingbox snoep van ZOET? Download dan de HBvL-nieuwsapp. Zo maak je tussen 11/02-14/02 elk uur kans op één van de 250 snoepdozen met 1kg snoep van ZOET. [naar artikel]
Als de verpakking van voedsel hersluitbaar is, eten we er minder van. Dat blijkt uit een onderzoek van de vakgroep marketing van Universiteit [naar artikel]
Undercoverfilmpjes van dierenleed in de media schokken wel, maar overtuigen niet om ook minder vlees te eten. “De huilende varkens maken triest en kwaad, maar veel minder varken gaan we er niet van eten”, zegt media-onderzoeker Sara Nelissen (KU Leuven). [naar artikel]
Minder eten en meer bewegen: het lijken dé gouden tips om kilo’s kwijt te spelen. Maar William Cortvriendt, Nederlandse dokter en auteur van het gloednieuwe boek ‘Lichter’, is het daar niet mee eens. “We worden niet te dik omdat we te veel eten, wel omdat we verkeerd eten”, zegt hij. [naar artikel]
Minder chips eten is een manier om minder zout binnen te krijgen, maar er zijn slimmere manieren om te minderen. Eet bijvoorbeeld eens havermout... [naar artikel]
Ook Sinterklaas heeft nood aan een koffiepauze zo nu en dan en maakt er dit jaar een extra kleurrijk, zoet tafereel van met deze 9 ideeën. [naar artikel]
Sla met Pasen het ontbijt een keertje over en verwen je huisgenoten met een paasbrunch die eens wat anders is dan anders. Kies voor een mix van zoet en hartig, zodat iedereen aan z’n trekken komt. We geven je alvast enkele paaslekkere ideetjes. Op het menu: een overheerlijke bagel, lentesalade, een mangosmoothie en een zoet saffraan-rozijnenbroodje. [naar artikel]
Veel diëten doen een beroep op wilskracht en zelfcontrole. Om je eetgedrag met wat minder inspanning te beïnvloeden, kun je eten van een kleiner... [naar artikel]
Een bekende psychologische truc om minder te eten, onder meer getipt door het Nederlandse Voedingscentrum, zet toch geen zoden aan de dijk. Wie... [naar artikel]
Als fervente bakster deelde Yasmine Marchal op haar blog ‘Tartes Yaya’ alles wat lekker en zoet is. Toen zoontje Ilyas diabetes type 1 bleek te hebben, gooide ze haar bakexperimenten om door vetten, suikers en vezels slim te combineren en het toch lekker te houden. Zo kan iedereen ervan genieten. Haar succesrecepten heeft ze gebundeld in ‘Ongewoon zoet’ en wij mogen exclusief drie recepten uit het boek prijsgeven. Van koekjes over kokosrotjes tot taart: met de slimme ingrepen van Yasmine zijn die heerlijke zoetigheden een pak minder ongezond. [naar artikel]
Aan heel wat ontbijttafels klinkt nog steeds ‘eerst hartig, dan zoet’, waarmee men eigenlijk wil zeggen dat je eerst iets gezonds moet eten en pas daarna iets ongezonds. Maar is zoet beleg als confituur dan zo ongezond? Diëtiste – en confituurliefhebber – Sanne Mouha vindt confituur best oké. “Het is alvast een betere keuze dan choco of speculaaspasta.” [naar artikel]
Voedingsdeskundige Sandra Bekkari is één van de absolute referenties op vlak van gezond eten in ons land. Haar kookboeken zoals ‘Nooit meer diëten’ verkopen als zoete broodjes en inspireerden duizenden tot het aanhangen van een gezondere levensstijl (met minder zoet en minder brood). Met haar nieuwste wapenfeit ‘Lang leve(n) gezond’ kijkt ze nu ook voorbij de kookpotten en serveert een realistische methode om gezond te leven in het algemeen. HLN Shop bezorgt een voorproefje. [naar artikel]
Voedingsdeskundige Sandra Bekkari is één van dé referenties op vlak van gezond eten in ons land. Haar kookboeken zoals ‘Nooit meer diëten’ verkopen als zoete broodjes en inspireerden duizenden tot het aanhangen van een gezondere levensstijl (met minder zoet en minder brood). Met haar nieuwste wapenfeit ‘Lang leve(n) gezond’ kijkt de gezondheidsgoeroe nu ook voorbij de kookpotten en serveert een realistische methode om gezond te leven in het algemeen. HLN Shop bezorgt een voorproefje. [naar artikel]
Gruwelijke beelden zoals die uit het slachthuis van Izegem hebben ook effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan [naar artikel]
We doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Bewust omgaan met eten is wat dat betreft een eerste en erg belangrijke stap. En toch gebeurt het dat je eten in de vuilnisbak gooit. Op deze internationale dag tegen voedselverspilling delen we samen met Too Good Too Go 10 tips waarmee je in de toekomst nog minder voedsel verspilt. [naar artikel]
We ‘vieren’ vandaag de internationale dag tegen voedselverspilling. Minder weggooien is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Het houdbaarheidslabel vertelt veel, maar er zijn ook andere trucjes om te weten of iets nog oké is om te eten. “Bij schimmel op kaas speelt de hardheid een rol.” [naar artikel]
Minstens zeven uur per nacht slapen, kan helpen om minder suiker te eten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Om tot die conclusie te komen, werd vier weken lang het slaap- en eetpatroon van 42 gezonde volwassenen gevolgd. [naar artikel]
“Ik eet nooit tijdens een vlucht. Ik heb er vaak met cabinepersoneel over gepraat en het is hun geheim. 10 jaar geleden vloog ik met Singapore Airlines van Singapore naar New York. Dat was toen nog de langste vlucht ter wereld (17 uur). Een stewardess vertelde me toen dat haar bewezen truc was om tijdens de […] The post Waarom je op een vliegtuig best nooit eet appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.