Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Standaard

We eten minder vet en zoet

20/08/2018 - 11:49
"De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd. Er worden wel meer vezels toegevoegd."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Daarom wil je zoet en vettig eten als je moe bent (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Allesbehalve klaarwakker en zin in een zoet en vettig eten? Het is de schuld van je brein, zo blijkt uit een onderzoek van de Feinberg School of Medicine aan de Northwestern University in de Verenigde Staten. [naar artikel]


2. De hele dag zin in suiker? Misschien zit je ontbijt daar voor iets tussen. “Als je om tien uur al verlangt naar een koek of chocolade, doe je iets mis”, zegt diëtiste (04/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En wij, Belgen, hebben ons ontbijt het liefst een tikkel(tje) zoet. Cornflakes, granola of confituur en ’s weekends een koffiekoek of pannenkoek, alsjeblieft. Maar is een zoet ontbijt wel zo’n goed idee? “Het kan je smaakpapillen zo triggeren dat je de rest van de dag nog meer zoet verlangt”, zegt klinisch diëtiste Sanne Mouha. Wat eten we dan beter niet bij het ontbijt en wanneer is een ontbijt te zoet: een antwoord op je belangrijkste vragen. [naar artikel]


3. ’t Zoet Genot is niet meer: koffiehuis plooit voor horecazaak op zeedijk (12/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Koffiehuis ’t Zoet Genot in Arendonk heet voortaan ’t Zoet Pateeke. De naamswijziging komt er na een dreigbrief van de uitbater van crèmerie ’t Zoet Genot in Oostduinkerke, helemaal aan de andere kant van het land. [naar artikel]


4. We eten (iets) minder vet en zoet (20/08/2018 - De Standaard)

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd. Er worden wel meer vezels toegevoegd. Maar al bij al gaat het om vrij beperkte aanpassingen. [naar artikel]


5. Waarom krakende chips lekkerder zijn (09/08/2017 - De Morgen)

Zoet aroma helpt een suikerloos drankje en hamburgers zijn lekkerder omdat je ze met je handen eet. Oftewel: eten doe je met al je zintuigen - en een beetje met je tong. Gastrofysicus Charles Spence over eten als illusie. [naar artikel]


6. WEDSTRIJD: Verras je Valentijn met snoep van ZOET (11/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Wil je jouw vriend/vriendin/partner/collega/buur of jezelf verrassen met een Sharingbox snoep van ZOET? Download dan de HBvL-nieuwsapp. Zo maak je tussen 11/02-14/02 elk uur kans op één van de 250 snoepdozen met 1kg snoep van ZOET. [naar artikel]


7. Kan zak snoep dicht? Dan eten we minder (10/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Als de verpakking van voedsel hersluitbaar is, eten we er minder van. Dat blijkt uit een onderzoek van de vakgroep marketing van Universiteit [naar artikel]


8. Beelden van mishandelde varkens doen ons daarom niet minder koteletten eten (02/11/2018 - De Morgen)

Undercoverfilmpjes van dierenleed in de media schokken wel, maar overtuigen niet om ook minder vlees te eten. “De huilende varkens maken triest en kwaad, maar veel minder varken gaan we er niet van eten”, zegt media-onderzoeker Sara Nelissen (KU Leuven). [naar artikel]


9. Waarom je niet afvalt van minder eten en meer bewegen (15/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Minder eten en meer bewegen: het lijken dé gouden tips om kilo’s kwijt te spelen. Maar William Cortvriendt, Nederlandse dokter en auteur van het gloednieuwe boek ‘Lichter’, is het daar niet mee eens. “We worden niet te dik omdat we te veel eten, wel omdat we verkeerd eten”, zegt hij. [naar artikel]


10. Tien goede manieren om minder zout te eten (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Minder chips eten is een manier om minder zout binnen te krijgen, maar er zijn slimmere manieren om te minderen. Eet bijvoorbeeld eens havermout... [naar artikel]


11. Wie zoet is, krijgt koffie (12/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ook Sinterklaas heeft nood aan een koffiepauze zo nu en dan en maakt er dit jaar een extra kleurrijk, zoet tafereel van met deze 9 ideeën. [naar artikel]


12. Eggs benedict op een bagel of zoet saffraan-rozijnenbrood: tover de klassieke paasbrunch om tot iets origineels (03/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sla met Pasen het ontbijt een keertje over en verwen je huisgenoten met een paasbrunch die eens wat anders is dan anders. Kies voor een mix van zoet en hartig, zodat iedereen aan z’n trekken komt. We geven je alvast enkele paaslekkere ideetjes. Op het menu: een overheerlijke bagel, lentesalade, een mangosmoothie en een zoet saffraan-rozijnenbroodje. [naar artikel]


13. Ga je echt minder eten van een kleiner bord? (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Veel diëten doen een beroep op wilskracht en zelfcontrole. Om je eetgedrag met wat minder inspanning te beïnvloeden, kun je eten van een kleiner... [naar artikel]


14. Kleiner bord helpt tóch niet om minder te eten (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een bekende psychologische truc om minder te eten, onder meer getipt door het Nederlandse Voedingscentrum, zet toch geen zoden aan de dijk. Wie... [naar artikel]


15. Yasmine Marchals zoontje heeft diabetes, dus moest ze anders leren bakken: 3 slimme recepten uit haar boek ‘Ongewoon zoet’ (20/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als fervente bakster deelde Yasmine Marchal op haar blog ‘Tartes Yaya’ alles wat lekker en zoet is. Toen zoontje Ilyas diabetes type 1 bleek te hebben, gooide ze haar bakexperimenten om door vetten, suikers en vezels slim te combineren en het toch lekker te houden. Zo kan iedereen ervan genieten. Haar succesrecepten heeft ze gebundeld in ‘Ongewoon zoet’ en wij mogen exclusief drie recepten uit het boek prijsgeven. Van koekjes over kokosrotjes tot taart: met de slimme ingrepen van Yasmine zijn die heerlijke zoetigheden een pak minder ongezond. [naar artikel]


16. De beste confituur voor uw geld haalt een score van 9,5/10: “Voor een huismerk is dit écht een verrassende uitschieter” (18/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Aan heel wat ontbijttafels klinkt nog steeds ‘eerst hartig, dan zoet’, waarmee men eigenlijk wil zeggen dat je eerst iets gezonds moet eten en pas daarna iets ongezonds. Maar is zoet beleg als confituur dan zo ongezond? Diëtiste – en confituurliefhebber – Sanne Mouha vindt confituur best oké. “Het is alvast een betere keuze dan choco of speculaaspasta.” [naar artikel]


17. “Jouw doel is om je goed te voelen”: Sandra Bekkari pakt uit met nieuw boek, granola én yogamat (18/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari is één van de absolute referenties op vlak van gezond eten in ons land. Haar kookboeken zoals ‘Nooit meer diëten’ verkopen als zoete broodjes en inspireerden duizenden tot het aanhangen van een gezondere levensstijl (met minder zoet en minder brood). Met haar nieuwste wapenfeit ‘Lang leve(n) gezond’ kijkt ze nu ook voorbij de kookpotten en serveert een realistische methode om gezond te leven in het algemeen. HLN Shop bezorgt een voorproefje. [naar artikel]


18. Koken én bewegen én ontspannen met Sandra Bekkari? Haar nieuwste boek kiest voor een totaalaanpak (01/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari is één van dé referenties op vlak van gezond eten in ons land. Haar kookboeken zoals ‘Nooit meer diëten’ verkopen als zoete broodjes en inspireerden duizenden tot het aanhangen van een gezondere levensstijl (met minder zoet en minder brood). Met haar nieuwste wapenfeit ‘Lang leve(n) gezond’ kijkt de gezondheidsgoeroe nu ook voorbij de kookpotten en serveert een realistische methode om gezond te leven in het algemeen. HLN Shop bezorgt een voorproefje. [naar artikel]


19. Beelden uit slachthuizen doen minder vlees eten (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gruwelijke beelden zoals die uit het slachthuis van Izegem hebben ook effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan [naar artikel]


20. Leg wortels niet op elkaar en stop champignons in een papieren zak: 10 tips waarmee je minder eten verspilt (29/09/2023 - Het Belang van Limburg)

We doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Bewust omgaan met eten is wat dat betreft een eerste en erg belangrijke stap. En toch gebeurt het dat je eten in de vuilnisbak gooit. Op deze internationale dag tegen voedselverspilling delen we samen met Too Good Too Go 10 tips waarmee je in de toekomst nog minder voedsel verspilt. [naar artikel]


21. Mag je kaas met schimmel nog eten? En wat met randjes op sauzen? Met deze tips gooi je minder eten weg (29/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

We ‘vieren’ vandaag de internationale dag tegen voedselverspilling. Minder weggooien is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Het houdbaarheidslabel vertelt veel, maar er zijn ook andere trucjes om te weten of iets nog oké is om te eten. “Bij schimmel op kaas speelt de hardheid een rol.” [naar artikel]


22. Minder suiker eten? Deze gewoonte helpt je (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Minstens zeven uur per nacht slapen, kan helpen om minder suiker te eten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Om tot die conclusie te komen, werd vier weken lang het slaap- en eetpatroon van 42 gezonde volwassenen gevolgd. [naar artikel]


23. Waarom je op een vliegtuig best nooit eet (20/07/2017 - Express)

“Ik eet nooit tijdens een vlucht. Ik heb er vaak met cabinepersoneel over gepraat en het is hun geheim. 10 jaar geleden vloog ik met Singapore Airlines van Singapore naar New York. Dat was toen nog de langste vlucht ter wereld (17 uur). Een stewardess vertelde me toen dat haar bewezen truc was om tijdens de […] The post Waarom je op een vliegtuig best nooit eet appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!