De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block stelden maandag een en ander voor op een persconferentie. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block stelden maandag een en ander voor op een persconferentie. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8% minder suikers en 13% meer vezels dan vijf jaar geleden. De sector voegde ook 24,5% meer volkoren granen toe. Voor chocoladeproducten en koekjes ging het percentage verzadigd vet naar […] Het bericht Onze voeding bevat steeds minder suiker en vet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Delhaize heeft de ‘eerste kinderkoekjes met nutriscore A’ in de rekken liggen. De mini cookies bevatten minder suiker, minder zout en meer vezels. Maar zijn ze ook echt veel gezonder dan een andere koek? [naar artikel]
U heeft het amper gemerkt, maar onze voeding bevat nu minder suikers en minder verzadigde vetten dan vijf jaar geleden. In ontbijtgranen zitten... [naar artikel]
Krijg je tips om gezonder te eten, dan klinkt standaard het advies: eet meer vezels. Maar waarom hameren dokters en diëtisten daar zo op? Welke voeding bevat vezels en wat zijn de voor- en nadelen ervan voor je lichaam? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt alle vragen én deelt 2 recepten om gemakkelijk meer van deze voedinsgroep binnen te krijgen. “Er zijn ook situaties waarin het minder goed is om vezelrijk te eten.” [naar artikel]
Krijg je tips om gezonder te eten, dan klinkt standaard het advies: eet meer vezels. Maar waarom hameren dokters en diëtisten daar zo op? Welke voeding bevat vezels en wat zijn de voor- en nadelen ervan voor je lichaam? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt alle vragen én deelt 2 recepten om gemakkelijk meer van deze voedinsgroep binnen te krijgen. “Er zijn ook situaties waarin het minder goed is om vezelrijk te eten.” [naar artikel]
Voedingsproducenten werken aan een gezondere voeding door suikers en vetten zo veel mogelijk uit hun producten te bannen. Sinds 2016 zitten er minder suiker, verzadigde vetten en zout, en méér vezels en volkoren granen in voedingsproducten. We verkiezen ook producten met een lager alcoholpercentage. Een trend die in 2019 wordt voortgezet, onder meer in ijs […] Het bericht IJs eten wordt dit jaar gezonder verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De voorbije vijf jaar is het aanbod van voeding in de winkelrekken (een beetje) gezonder geworden. Volgens de voedingssector zelf het bewijs hoe goed ze het voor heeft met de gezondheid van de consumenten. Maar voedingsdeskundigen zijn niet overtuigd. “Aan dit tempo duurt het nog vijftig jaar voor de voeding écht gezond wordt”, reageert Patrick Mullie (VUB). [naar artikel]
Suiker is ongezond, verzadigde vetten zijn dat ook, en zout al helemaal. We weten het wel, maar ongezonde voeding is alomtegenwoordig. Het aantal volwassenen met overgewicht stijgt wereldwijd. En de volgende generatie, de jongeren, doen het niet beter. Nog slechts iets meer dan de helft van de Vlaamse jeugd eet dagelijks groenten. Wat moet er veranderen om aan de verleiding van ongezonde voeding te kunnen weerstaan? [naar artikel]
Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld met roots in Lebbeke, gaat zijn origineel recept voor chocolade aanpassen. Daardoor zal ook de prijs verhogen vanaf volgend jaar. "We keren terug naar de smaak van de natuur: pure cacao. En we gebruiken voor de helft minder suiker. Onze chocolade wordt dus een pak gezonder", zegt marketingdirecteur Bas Smit. [naar artikel]
Minder verzadigde vetten, minder zout: fastfoodketen McDonald’s heeft de afgelopen jaren stappen gezet om zijn menu een tikje gezonder te maken. Maar toch zijn de burgers nu een pak ongezonder dan dertig jaar geleden. Dat ontdekte een journalist van The Sun, die de ingrediënten van nu vergeleek met een folder uit 1989. Een Big Mac, een Filet-O-Fish en een cheeseburger bevatten meer dan drie keer zoveel suiker als in 1989. Een kleine portie friet heeft 43 procent meer calorieën, een milkshake 25 procent. Een woordvoerder zegt dat het moeilijk te vergelijken valt, omdat de porties anders zijn. [naar artikel]
Honing wordt door voedselproducenten vaak voorgesteld als een gezond alternatief voor suiker. De gezondheidsvoordelen ervan worden in de verf gezet, maar over de negatieve kantjes zwijgt men in alle talen. De Britse organisatie Action on Sugar trok op onderzoek uit en deed enkele verbazingwekkende ontdekkingen. Wanneer we als consumenten “honing” terugvinden in een ingrediëntenlijst, gaan […] Het bericht Is honing echt gezonder dan gewone suiker? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vervang je suiker in sommige recepten door honing omdat de natuurlijke zoetstof minder lege calorieën bevat en beter is voor je? Dan ben je ondanks de moeite eigenlijk niet echt veel gezonder bezig. Dat meldt The Washington Post. [naar artikel]
Vlaamse jongeren leven vandaag (iets) gezonder dan vijf jaar jaren geleden. Ze roken minder, drinken minder alcohol, hebben minder overgewicht en eten iets gezonder. Al zijn er nog valkuilen. Psychologische en slaapproblemen komen steeds vaker voor, ook seksueel grensoverschrijdend gedrag is een extra zorg. [naar artikel]
Het is niet bijster goed gesteld met onze kennis over voeding. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête waarover het wetenschapstijdschrift Eos donderdag bericht in een special. De gemiddelde score van de 542 Vlamingen tussen 18 en 64 die werden bevraagd, is een povere 39 op 100. Jongeren tussen 18 en 29 weten het minst over voeding. [naar artikel]
Voor het eerst is in een wetenschappelijk onderzoek, geleid door de Universiteit Maastricht en het MUMC+, aangetoond dat voeding toegesneden op de persoon de gezondheid verbetert. De Limburgse Karen en Wiel deden mee aan deze studie en voelen zich fitter en gezonder. “Ik ben nu helemaal goed ingesteld.” [naar artikel]
Suiker, suiker, suiker. Waarom zijn de leukste dingen in het leven altijd slecht voor je? Suiker is een drug als een ander en sommige bijwerkingen kennen we allemaal. Het is slecht voor je tanden, voor je gewicht… Maar suiker is slecht voor nog zoveel meer. 1. Het is slecht voor je humeur Je lichaam heeft […] Het bericht 5 verrassende effecten van suiker op je lichaam verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In 2017 haalden de drie supermarkten Colruyt, Delhaize en Carrefour maar liefst 363 ton suiker uit hun huismerkproducten. Vooral producten als ontbijtgranen of frisdranken werden ‘verbeterd’. Maar proef je het verschil tussen een product met meer of minder suiker? Onze journalisten gingen naar Shopping 1 in Genk en schotelden de Limburgers drie soorten muesli voor. [naar artikel]
Biologisch voedsel is niet gezonder of veiliger dan gewone voeding. Het bevat niet meer gezonde voedingsstoffen en de consumptie levert geen aantoonbare gezondheidsvoordelen op. [naar artikel]
Kies jij regelmatig voor cola zero of een product met een ander alternatief voor ‘echte’ suiker, omdat je denkt dat dit gezonder is? Dan is dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie geen goed idee. “Vrije suikers door vervangsuikers inruilen, helpt niet met gewichtsverlies op lange termijn en is zéker niet gezonder”, waarschuwen ze in een nieuw rapport. Wat zit er in die soort suiker? En welk effect hebben ze op je lichaam? Voedingsspecialist Christophe Matthys van UZ Leuven legt uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.