Meesterpatissier Joost Arijs van de gelijknamige zaak in Gent proeft 10 nieuwigheden op het gebied van ijsjes. Hij hoopt vooral kwaliteit en echte vanille te proeven maar merkt al snel dat heel wat producenten zich op glad ijs begeven. [naar artikel]
Meesterpatissier Joost Arijs van de gelijknamige zaak in Gent proeft 10 nieuwigheden op het gebied van ijsjes. Hij hoopt vooral kwaliteit en echte vanille te proeven maar merkt al snel dat heel wat producenten zich op glad ijs begeven. [naar artikel]
Een Taiwanees café gaat momenteel viraal vanwege zijn opvallende ijsjes. Die worden gemaakt in de vorm van een kleine hond en zijn zeer realistisch. Internetgebruikers weten niet wat ze ervan moeten denken. De ijsjes die gemaakt worden in een café in de Taiwanese stad Taichung zijn beangstigend realistisch. Zo erg dat sommige mensen ze niet […] Het bericht Mooi en angstaanjagend tegelijk: deze ijsjes lijken echte puppy’s verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Frederic Baas (40) heeft al 21 jaar zijn zaak op de hoek van de Lange Steenstraat met de Korte Steenstraat in Kortrijk. IJsjes en wafels verkopen is helemaal zijn ding. Maar als je veertig bent mag je al eens zot doen. “In Japan is een gouden ijsje een hype. Je vindt ijsjes met bladgoud ook in Amerika. Waarom zou het hier niet kunnen?” [naar artikel]
Heeft u de de afgelopen dagen genoten van een ijsje? En koos u net zoals zovelen voor vanille? Hopelijk heeft u ervan genoten én bent u niet geschrokken van hoeveel het gekost heeft. De prijzen voor vanille breken al bijna twee jaar records, met alle gevolgen van dien. Wat is er aan de hand? [naar artikel]
Een ijssalon in Taiwan is enorm populair geworden nadat beelden van hun opmerkelijke ijsjes de wereld rond gingen via sociale media. De ijsjes zien eruit als puppy’s en zijn bijna net een tikkeltje te realistisch om er een lepel in te steken. Het ijssalon spendeert ongeveer vijf uur om een ‘puppy’ vorm te geven en kan er maar een honderdtal per dag maken. Er zijn echter heel wat gegadigden die de ijsjes willen verorberen, waardoor de patissiers de vraag naar de ‘puppy ijsjes’ amper kunnen bijhouden [naar artikel]
Het Verenigd Koninkrijk zit met een tekort aan vanille-ijs. Een slechte vanille-oogst in Madagascar zorgt ervoor dat de prijs van vanille spectaculair gestegen is en dat sommige ijssalons de smaak niet meer kunnen aanbieden. [naar artikel]
Omdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch. [naar artikel]
Door een cycloon in Madagaskar is er een tekort aan vanille. Een Brits ijsjesmaker heeft vanille-ijs al van zijn menu geschrapt. Ook in België voelt men het tekort. [naar artikel]
Als het zonnetje schijnt, is het weer tijd voor ons favoriete dessert: ijsjes! Terwijl wij het braafjes bij vanille, mokka of stracciatella houden,... [naar artikel]
Lees dit artikel: De verrassende verklaring waarom Sergio Herman geen geschikt horecapersoneel meer vindt in België en in Azië wel Sergio Herman uitte zijn frustratie recent in De Morgen. Hij is een echte horeca-ondernemer die graag zijn succesvolle concepten graag zou uitbreiden. Maar hij vindt geen personeel, een probleem waar heel wat Belgische bedrijven over kunnen meespreken. Daar is een verklaring voor. Ze zal verbazen en geeft aan dat er geen oplossing voor is. De […] Lees dit artikel: De verrassende verklaring waarom Sergio Herman geen geschikt horecapersoneel meer vindt in België en in Azië wel [naar artikel]
De zomer komt steeds dichterbij en dat wil natuurlijk ook zeggen dat het topseizoen voor ijsjes er bijna aankomt! Belgisch roomijsmerk IJsboerke [naar artikel]
Het is een raadsel waarom niemand het ooit eerder heeft uitgevonden, maar er bestaan tegenwoordig sets om champagne-ijsjes te maken. Het concept is... [naar artikel]
De Belgische ijsjesfabrikant IJsboerke kondigde op Instagram een leuke nieuwigheid aan voor zoetekauwen. Vanaf midden maart brengt het ijsjes met Fruittella uit. Met echte aardbeien. [naar artikel]
Meester-patissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture in Oedelem/Beernem proeft samen met zijn gezin 10 keer vanille-ijs. Naar hét belangrijkste ingrediënt is het hard zoeken: waar is de vanille? [naar artikel]
Op warme zomerdagen zijn ijsjes een must! Deze ijsjes maak je makkelijk zelf, zonder ijsmachine en met slechts twee ingrediënten. Twee bolletjes alstublieft! [naar artikel]
Meer dan 1 op de 3 Belgen eet tijdens de zonnige maanden minstens één keer per week ijs en uit onderzoek van VLAM blijkt dat vanille-ijs daarbij veruit de populairste smaak is. Wie een goed ijssalon wil herkennen, bestelt deze basissmaak en weet meteen hoe het zit. Maar wat met vanille-ijs uit de supermarkt: komt dat in de buurt van het ambachtelijke werk? Belgisch kampioen ijsbereider Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen proeft 9 soorten. [naar artikel]
Exact vier ingrediënten, even schudden, de diepvriezer in en je hebt heerlijk vanille-ijs. Althans als we de New York Times mogen geloven. Wij gingen in onze keukenkasten op zoek naar wat vanille-extract en suiker en deden de test. [naar artikel]
Meer dan 1 op de 3 Belgen eet tijdens de zomer minstens één keer per week ijs en uit onderzoek van VLAM blijkt dat vanille-ijs daarbij veruit de populairste smaak is. Wie een goed ijssalon wil herkennen, bestelt deze basissmaak en weet meteen hoe het zit. Maar wat met vanille-ijs uit de supermarkt: komt dat in de buurt van het ambachtelijke werk? Belgisch kampioen ijsbereider Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen proeft 10 soorten om erachter te komen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Dit jaar bijna 25 procent meer Arctisch zee-ijs. Waarom dat geen goed nieuws is Het zee-ijs in de Noordelijke IJszee heeft zijn jaarlijks minimum bereikt na het smeltseizoen in de zomer, en het goede nieuws is dat er meer zee bedekt is met ijs dan de afgelopen jaren. Zelfs 25 procent meer dan vorig jaar. Maar er is geen reden tot juichen: de algemene neerwaartse trend van Arctisch zee-ijs […] Lees dit artikel: Dit jaar bijna 25 procent meer Arctisch zee-ijs. Waarom dat geen goed nieuws is [naar artikel]
De Knokse bakkerijen Soetaert en Lefevere zijn er in een week tijd in geslaagd om meer dan duizend ijsjes te verzamelen voor lokale zorgverleners. Klanten konden het lekkers tijdens een winkelbezoek sponsoren. De ijsjes werden vrijdag geleverd bij AZ Zeno. [naar artikel]
“Instagrammable ijsjes”, zo omschrijft zaakvoerster Harue Koyama (37) de ijsjes en frisco’s die ze vanaf zaterdag verkoopt op de winkelpromenade van Quartier Bleu in Hasselt. “IJsjes met bladgoud bedekt maar wel één voor één super speciaal.” [naar artikel]
14:54 De prijs van het specerij vanille is sinds begin dit jaar naar recordhoogte gestegen als gevolg van een storm op Madagascar. [naar artikel]
De voedingssector gaat vanaf juni 2023 geen reclame voor onder meer ijsjes, chips en frisdrank meer richten op kinderen. Dat hebben de sectorfederaties van de voedingsindustrie (Fevia), de handelaars (Comeos) en de adverteerders (UBA) afgesproken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.