Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En wij, Belgen, hebben ons ontbijt het liefst een tikkel(tje) zoet. Cornflakes, granola of confituur en ’s weekends een koffiekoek of pannenkoek, alsjeblieft. Maar is een zoet ontbijt wel zo’n goed idee? “Het kan je smaakpapillen zo triggeren dat je de rest van de dag nog meer zoet verlangt”, zegt klinisch diëtiste Sanne Mouha. Wat eten we dan beter niet bij het ontbijt en wanneer is een ontbijt te zoet: een antwoord op je belangrijkste vragen. [naar artikel]
Allesbehalve klaarwakker en zin in een zoet en vettig eten? Het is de schuld van je brein, zo blijkt uit een onderzoek van de Feinberg School of Medicine aan de Northwestern University in de Verenigde Staten. [naar artikel]
Eet jij bij je eerste koffie(‘s) van de dag ook liefst iets zoet zoals een croissant, pannenkoek of wafel en heb je ook het gevoel dat die... [naar artikel]
Aan heel wat ontbijttafels klinkt nog steeds ‘eerst hartig, dan zoet’, waarmee men eigenlijk wil zeggen dat je eerst iets gezonds moet eten en pas daarna iets ongezonds. Maar is zoet beleg als confituur dan zo ongezond? Diëtiste – en confituurliefhebber – Sanne Mouha vindt confituur best oké. “Het is alvast een betere keuze dan choco of speculaaspasta.” [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd. Er worden wel meer vezels toegevoegd. [naar artikel]
Koffiehuis ’t Zoet Genot in Arendonk heet voortaan ’t Zoet Pateeke. De naamswijziging komt er na een dreigbrief van de uitbater van crèmerie ’t Zoet Genot in Oostduinkerke, helemaal aan de andere kant van het land. [naar artikel]
Sla met Pasen het ontbijt een keertje over en verwen je huisgenoten met een paasbrunch die eens wat anders is dan anders. Kies voor een mix van zoet en hartig, zodat iedereen aan z’n trekken komt. We geven je alvast enkele paaslekkere ideetjes. Op het menu: een overheerlijke bagel, lentesalade, een mangosmoothie en een zoet saffraan-rozijnenbroodje. [naar artikel]
Vlaamse jongeren leven vandaag (iets) gezonder dan vijf jaar jaren geleden. Ze roken minder, drinken minder alcohol, hebben minder overgewicht en eten iets gezonder. Al zijn er nog valkuilen. Psychologische en slaapproblemen komen steeds vaker voor, ook seksueel grensoverschrijdend gedrag is een extra zorg. [naar artikel]
Dessertjes zouden dan toch niet zo ongezond zijn als je zou denken. Althans, dat is de conclusie van een nieuw onderzoek. Het is wel niet de bedoeling dat je jezelf na elke maaltijd gaat volproppen met zoetigheden. In plaats daarvan begin je je avondeten met een dessertje. Slecht begonnen is half gewonnen De studie verscheen […] Het bericht Dessertjes (vr)eten en vermageren? Het kan! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
We ‘vieren’ vandaag de internationale dag tegen voedselverspilling. Minder weggooien is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Het houdbaarheidslabel vertelt veel, maar er zijn ook andere trucjes om te weten of iets nog oké is om te eten. “Bij schimmel op kaas speelt de hardheid een rol.” [naar artikel]
Wil je iets doen om de planeet te beschermen, dan is minder vlees en zuivel consumeren de keuze die het meest zoden aan de dijk zet. Dat toont de eerste grote en volgens insiders indrukwekkende studie naar de impact op onze omgeving van wat wij eten en drinken. [naar artikel]
Zoet aroma helpt een suikerloos drankje en hamburgers zijn lekkerder omdat je ze met je handen eet. Oftewel: eten doe je met al je zintuigen - en een beetje met je tong. Gastrofysicus Charles Spence over eten als illusie. [naar artikel]
Wil je jouw vriend/vriendin/partner/collega/buur of jezelf verrassen met een Sharingbox snoep van ZOET? Download dan de HBvL-nieuwsapp. Zo maak je tussen 11/02-14/02 elk uur kans op één van de 250 snoepdozen met 1kg snoep van ZOET. [naar artikel]
De weegschaal? Daar wil ik de komende maand niet meer op. Ik wéét het nu: 146,1 kilo droog aan de haak. Het is tijd om anders te eten, minder te eten. En het is tijd om weer te bewegen, na 15 jaar zittend leven. Maar wat doe je als een extreem zwaarlijvige man met een lichamelijke conditie onder het nulpunt? Aan joggen heb ik een broertje dood, wandelen lijkt te saai, en ik heb geen zwembad in de tuin. Fietsen dan maar. Helaas woon ik in het Pajottenland, waar elk ritje iets weg heeft van een Alpenrit in de Tour. [naar artikel]
Als de verpakking van voedsel hersluitbaar is, eten we er minder van. Dat blijkt uit een onderzoek van de vakgroep marketing van Universiteit [naar artikel]
Undercoverfilmpjes van dierenleed in de media schokken wel, maar overtuigen niet om ook minder vlees te eten. “De huilende varkens maken triest en kwaad, maar veel minder varken gaan we er niet van eten”, zegt media-onderzoeker Sara Nelissen (KU Leuven). [naar artikel]
Minder eten en meer bewegen: het lijken dé gouden tips om kilo’s kwijt te spelen. Maar William Cortvriendt, Nederlandse dokter en auteur van het gloednieuwe boek ‘Lichter’, is het daar niet mee eens. “We worden niet te dik omdat we te veel eten, wel omdat we verkeerd eten”, zegt hij. [naar artikel]
Minder chips eten is een manier om minder zout binnen te krijgen, maar er zijn slimmere manieren om te minderen. Eet bijvoorbeeld eens havermout... [naar artikel]
Voedingsproducenten werken aan een gezondere voeding door suikers en vetten zo veel mogelijk uit hun producten te bannen. Sinds 2016 zitten er minder suiker, verzadigde vetten en zout, en méér vezels en volkoren granen in voedingsproducten. We verkiezen ook producten met een lager alcoholpercentage. Een trend die in 2019 wordt voortgezet, onder meer in ijs […] Het bericht IJs eten wordt dit jaar gezonder verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een politieagent die in de nacht na eerste kerstdag even iets te eten ging halen in het Nederlandse Tilburg, ontdekte toen hij tien minuten later... [naar artikel]
Ook Sinterklaas heeft nood aan een koffiepauze zo nu en dan en maakt er dit jaar een extra kleurrijk, zoet tafereel van met deze 9 ideeën. [naar artikel]
Niet iedereen is er fan van, maar dat zal misschien veranderen als je hoort dat het eten van champignons je kan helpen afvallen. Dat komt omdat ze je een voller gevoel geven waardoor je minder snel zin hebt om nog iets extra te eten. Dat blijkt uit een nieuwe studie die werd gepubliceerd in 'Appetite'. [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de jaarcijfers bekend gemaakt voor de consumptie van fruit en groenten. Daaruit blijkt dat we iets meer fruit hebben gegegeten, maar een kilo minder groenten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.