Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Wordt onze voeding gezonder? Meer vezels en alsmaar minder suiker en vet in producten dan vijf jaar geleden

20/08/2018 - 13:10
"De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block stelden maandag een en ander voor op een persconferentie."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Minder suiker en vet in onze voeding dan vijf jaar geleden (20/08/2018 - De Morgen)

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. [naar artikel]


2. DISCUSSIE. Minder suiker en vet in onze voeding: bent u meer dan vroeger bewust bezig met gezond eten? (21/08/2018 - Gazet van Antwerpen)

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. [naar artikel]


3. Meer vezels en minder suiker en vet in voeding dan vijf jaar geleden: “Mag nog ambitieuzer” (20/08/2018 - Het Belang van Limburg)

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block stelden maandag een en ander voor op een persconferentie. [naar artikel]


4. Minder suiker, meer vezels: onze voeding is (een beetje) gezonder dan 5 jaar geleden (20/08/2018 - VRT NWS)

De hoeveelheid suikers en verzadigde vetten in onze voeding is lager dan 5 jaar geleden. Daarmee komt de sector afspraken na die gemaakt werden met de minister van Volksgezondheid. Al blijft er wel werk aan de winkel. "De normen die de voedingsindustrie zichzelf oplegt, zijn niet dezelfde als die van de Wereldgezondheidsorganisatie", zegt diëtist Michaël Sels. [naar artikel]


5. Onze voeding bevat steeds minder suiker en vet (20/08/2018 - Metro)

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8% minder suikers en 13% meer vezels dan vijf jaar geleden. De sector voegde ook 24,5% meer volkoren granen toe. Voor chocoladeproducten en koekjes ging het percentage verzadigd vet naar […] Het bericht Onze voeding bevat steeds minder suiker en vet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Na het zout, nu de suikers en vetten: onze voeding weer iets gezonder (20/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

U heeft het amper gemerkt, maar onze voeding bevat nu minder suikers en minder verzadigde vetten dan vijf jaar geleden. In ontbijtgranen zitten... [naar artikel]


7. Kinderkoekjes met nutriscore A: zijn ze echt zo veel gezonder? (08/01/2021 - VRT NWS)

Delhaize heeft de ‘eerste kinderkoekjes met nutriscore A’ in de rekken liggen. De mini cookies bevatten minder suiker, minder zout en meer vezels. Maar zijn ze ook echt veel gezonder dan een andere koek? [naar artikel]


8. IJs eten wordt dit jaar gezonder (23/01/2019 - Metro)

Voedingsproducenten werken aan een gezondere voeding door suikers en vetten zo veel mogelijk uit hun producten te bannen. Sinds 2016 zitten er minder suiker, verzadigde vetten en zout, en méér vezels en volkoren granen in voedingsproducten. We verkiezen ook producten met een lager alcoholpercentage. Een trend die in 2019 wordt voortgezet, onder meer in ijs […] Het bericht IJs eten wordt dit jaar gezonder verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


9. Is honing echt gezonder dan gewone suiker? (05/05/2019 - Metro)

Honing wordt door voedselproducenten vaak voorgesteld als een gezond alternatief voor suiker. De gezondheidsvoordelen ervan worden in de verf gezet, maar over de negatieve kantjes zwijgt men in alle talen. De Britse organisatie Action on Sugar trok op onderzoek uit en deed enkele verbazingwekkende ontdekkingen. Wanneer we als consumenten “honing” terugvinden in een ingrediëntenlijst, gaan […] Het bericht Is honing echt gezonder dan gewone suiker? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


10. Méér vezels eten is meest genoemde voedingsadvies om gezond te zijn, maar wat houdt dat precies in en waarom is het zo belangrijk? (02/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Krijg je tips om gezonder te eten, dan klinkt standaard het advies: eet meer vezels. Maar waarom hameren dokters en diëtisten daar zo op? Welke voeding bevat vezels en wat zijn de voor- en nadelen ervan voor je lichaam? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt alle vragen én deelt 2 recepten om gemakkelijk meer van deze voedinsgroep binnen te krijgen. “Er zijn ook situaties waarin het minder goed is om vezelrijk te eten.” [naar artikel]


11. 5 manieren om op een simpele manier meer vezels te eten (en waarom dat zo goed voor je is): “Deze positieve effecten kan je élke dag voelen” (02/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Krijg je tips om gezonder te eten, dan klinkt standaard het advies: eet meer vezels. Maar waarom hameren dokters en diëtisten daar zo op? Welke voeding bevat vezels en wat zijn de voor- en nadelen ervan voor je lichaam? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt alle vragen én deelt 2 recepten om gemakkelijk meer van deze voedinsgroep binnen te krijgen. “Er zijn ook situaties waarin het minder goed is om vezelrijk te eten.” [naar artikel]


12. Albert Heijn kiest voor minder suiker in eigen producten (02/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Bij Albert Heijn gaan ze tegen eind dit jaar zowat honderd producten van het eigen merk in de rekken leggen die minder suiker bevatten. De supermarktketen wil daarmee de strijd tegen suiker aangaan. [naar artikel]


13. Coca-cola wil fors minder suiker in zijn drankjes, maar aan originele recept wordt niets veranderd (30/06/2021 - Het Nieuwsblad)

Frisdrankfabrikanten willen ons meer op het spoor zetten van een gezonde levensstijl en spreken daarom af dat ze minder suiker in hun producten willen stoppen. Tegen 2025 moet er in ons land 7 procent minder suiker in die drankjes zitten. Coca-Cola rekent zelfs op 10 procent minder. [naar artikel]


14. De mensheid wordt alsmaar gezonder (13/10/2016 - Knack)

Mensen worden alsmaar gezonder, zo blijkt uit een grootschalig onderzoek. Maar welvaartsziekten zijn aan een steile opgang bezig, zoals alcoholmisbruik en overgewicht. [naar artikel]


15. HBvL test: minder suiker in muesli, proef je dat? (09/02/2018 - Het Belang van Limburg)

In 2017 haalden de drie supermarkten Colruyt, Delhaize en Carrefour maar liefst 363 ton suiker uit hun huismerkproducten. Vooral producten als ontbijtgranen of frisdranken werden ‘verbeterd’. Maar proef je het verschil tussen een product met meer of minder suiker? Onze journalisten gingen naar Shopping 1 in Genk en schotelden de Limburgers drie soorten muesli voor. [naar artikel]


16. Er ligt meer gezonde voeding in de winkel. Maar wat is er nu eigenlijk veranderd voor u? (21/08/2018 - Gazet van Antwerpen)

De voorbije vijf jaar is het aanbod van voeding in de winkelrekken (een beetje) gezonder geworden. Volgens de voedingssector zelf het bewijs hoe goed ze het voor heeft met de gezondheid van de consumenten. Maar voedingsdeskundigen zijn niet overtuigd. “Aan dit tempo duurt het nog vijftig jaar voor de voeding écht gezond wordt”, ­reageert Patrick ­Mullie (VUB). [naar artikel]


17. Op je lijn letten? Wetenschappers vinden eenvoudig trucje (18/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Zout en suiker, het blijven kwelduivels voor wie op z’n ­gezondheid let. Maar Chinees onderzoek heeft de sleutel ­gevonden tot een gezonder dieet: pikant eten. Dat zou je helpen om minder producten met zout en suiker naar binnen te werken én een positief effect hebben op je gezondheid in het algemeen. [naar artikel]


18. Bio is geen voeding, maar een levensstijl (13/04/2019 - De Morgen)

'Biologische voeding is niet gezonder of veiliger dan gewone voeding.' Met die conclusie doorprikken Amerikaanse wetenschappers een mythe die nog steeds bij veel consumenten leeft (DM 4/9). Maar organische producten zijn veel meer dan alleen vitaminen of mineralen. [naar artikel]


19. Chocoladefabrikant Barry Callebaut verandert recept: meer cacao, minder suiker (en hogere prijs) (28/10/2022 - VRT NWS)

Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld met roots in Lebbeke, gaat zijn origineel recept voor chocolade aanpassen. Daardoor zal ook de prijs verhogen vanaf volgend jaar. "We keren terug naar de smaak van de natuur: pure cacao. En we gebruiken voor de helft minder suiker. Onze chocolade wordt dus een pak gezonder", zegt marketingdirecteur Bas Smit. [naar artikel]


20. WHO roept op om minder suikervervangers te consumeren: hoe gezond zijn ze écht? En in welke producten vind je ze allemaal? (16/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Kies jij regelmatig voor cola zero of een product met een ander alternatief voor ‘echte’ suiker, omdat je denkt dat dit gezonder is? Dan is dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie geen goed idee. “Vrije suikers door vervangsuikers inruilen, helpt niet met gewichtsverlies op lange termijn en is zéker niet gezonder”, waarschuwen ze in een nieuw rapport. Wat zit er in die soort suiker? En welk effect hebben ze op je lichaam? Voedingsspecialist Christophe Matthys van UZ Leuven legt uit. [naar artikel]


21. Fact check: warenhuizen halen suiker uit ons voedsel, maar eten we nu ook gezonder? (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Zonder dat u het merkte, haalden Carrefour, Colruyt en Delhaize tonnen suiker, vet en zout uit de producten van hun huismerken. Is dit een gezondheidsrevolutie? Of veeleer gerommel in de marge? [naar artikel]


22. Vlaamse jongeren zijn fysiek iets gezonder, maar mentaal iets fragieler dan vroeger (16/09/2019 - De Morgen)

Vlaamse jongeren leven vandaag (iets) gezonder dan vijf jaar jaren geleden. Ze roken minder, drinken minder alcohol, hebben minder overgewicht en eten iets gezonder. Al zijn er nog valkuilen. Psychologische en slaapproblemen komen steeds vaker voor, ook seksueel grensoverschrijdend gedrag is een extra zorg. [naar artikel]


23. Bannen we junkfood uit onze straten en supermarkten of hoe gaan we gezonder eten? (12/11/2023 - De Standaard)

Suiker is ongezond, verzadigde vetten zijn dat ook, en zout al helemaal. We weten het wel, maar ongezonde voeding is alomtegenwoordig. Het aantal volwassenen met overgewicht stijgt wereldwijd. En de volgende generatie, de jongeren, doen het niet beter. Nog slechts iets meer dan de helft van de Vlaamse jeugd eet dagelijks groenten. Wat moet er veranderen om aan de verleiding van ongezonde voeding te kunnen weerstaan?  [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!