De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block stelden maandag een en ander voor op een persconferentie. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. [naar artikel]
De hoeveelheid suikers en verzadigde vetten in onze voeding is lager dan 5 jaar geleden. Daarmee komt de sector afspraken na die gemaakt werden met de minister van Volksgezondheid. Al blijft er wel werk aan de winkel. "De normen die de voedingsindustrie zichzelf oplegt, zijn niet dezelfde als die van de Wereldgezondheidsorganisatie", zegt diëtist Michaël Sels. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8% minder suikers en 13% meer vezels dan vijf jaar geleden. De sector voegde ook 24,5% meer volkoren granen toe. Voor chocoladeproducten en koekjes ging het percentage verzadigd vet naar […] Het bericht Onze voeding bevat steeds minder suiker en vet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
U heeft het amper gemerkt, maar onze voeding bevat nu minder suikers en minder verzadigde vetten dan vijf jaar geleden. In ontbijtgranen zitten... [naar artikel]
Krijg je tips om gezonder te eten, dan klinkt standaard het advies: eet meer vezels. Maar waarom hameren dokters en diëtisten daar zo op? Welke voeding bevat vezels en wat zijn de voor- en nadelen ervan voor je lichaam? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt alle vragen én deelt 2 recepten om gemakkelijk meer van deze voedinsgroep binnen te krijgen. “Er zijn ook situaties waarin het minder goed is om vezelrijk te eten.” [naar artikel]
Krijg je tips om gezonder te eten, dan klinkt standaard het advies: eet meer vezels. Maar waarom hameren dokters en diëtisten daar zo op? Welke voeding bevat vezels en wat zijn de voor- en nadelen ervan voor je lichaam? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt alle vragen én deelt 2 recepten om gemakkelijk meer van deze voedinsgroep binnen te krijgen. “Er zijn ook situaties waarin het minder goed is om vezelrijk te eten.” [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd. Er worden wel meer vezels toegevoegd. [naar artikel]
Frisdrankfabrikanten willen ons meer op het spoor zetten van een gezonde levensstijl en spreken daarom af dat ze minder suiker in hun producten willen stoppen. Tegen 2025 moet er in ons land 7 procent minder suiker in die drankjes zitten. Coca-Cola rekent zelfs op 10 procent minder. [naar artikel]
Delhaize heeft de ‘eerste kinderkoekjes met nutriscore A’ in de rekken liggen. De mini cookies bevatten minder suiker, minder zout en meer vezels. Maar zijn ze ook echt veel gezonder dan een andere koek? [naar artikel]
De suikerprijs staat op het laagste niveau sinds vele jaren, als gevolg van het overaanbod op de markt en het wegvallen van de Europese suikerquota. Tegelijk kennen de suikerbieten in ons land een topopbrengst dit jaar. Dat zegt Guy Paternoster, directeur grondstoffen bij Tiense Suiker, de grootste suikerproducent van het land. Donderdag was de laatste […] [naar artikel]
De Zwitserse groep Nestlé gaat tot 40 procent minder suiker in zijn snoepgoed kunnen gebruiken. Wetenschappers van de groep ontdekten een manier om suiker anders te structureren, waardoor je minder suiker kan gebruiken, zonder smaakverschil. [naar artikel]
De gemiddelde vaste klant van Albert Heijn krijgt volgend jaar een kwart kilo minder suiker voor zijn geld. De supermarkt gaat het suikergehalte in honderd van zijn huismerkproducten drastisch verlagen en denkt op die manier '250 miljoen klontjes' minder suiker te verkopen. [naar artikel]
Dierenartsen merken dat consumenten steeds vaker voeding voor knaagdieren vervangen door goedkopere mueslimix. "Het kan zware gevolgen hebben voor de gezondheid van onder meer cavia's en hamsters", zo waarschuwen ze bij De Inspecteur. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd. Er worden wel meer vezels toegevoegd. Maar al bij al gaat het om vrij beperkte aanpassingen. [naar artikel]
Volgens de voedselindustrie daalde de hoeveelheid suiker de laatste vier jaar met 7,1 procent in frisdranken en met 3,8 procent in zuivelproducten. Dat zou onder andere het gevolg zijn van het Convenant Evenwichtige Voeding dat de sector in 2012 sloot met minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Maar niet alle voedingsexperts zijn even enthousiast. “De overheid zou zelf meer moeten doen want er komt een obesitasepidemie aan.” [naar artikel]
Het is niet bijster goed gesteld met onze kennis over voeding. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête waarover het wetenschapstijdschrift Eos donderdag bericht in een special. De gemiddelde score van de 542 Vlamingen tussen 18 en 64 die werden bevraagd, is een povere 39 op 100. Jongeren tussen 18 en 29 weten het minst over voeding. [naar artikel]
Vergeet Stevia en andere zoetalternatieven. Voedselproducent Nestlé gaat de structuur van echte suiker omgooien zodat het zoeter smaakt. Vanaf 2018 zal zijn snoepgoed zo 40 procent minder suiker bevatten, terwijl het precies hetzelfde proeft. [naar artikel]
Bij Albert Heijn gaan ze tegen eind dit jaar zowat honderd producten van het eigen merk in de rekken leggen die minder suiker bevatten. De supermarktketen wil daarmee de strijd tegen suiker aangaan. [naar artikel]
Suiker, suiker, suiker. Waarom zijn de leukste dingen in het leven altijd slecht voor je? Suiker is een drug als een ander en sommige bijwerkingen kennen we allemaal. Het is slecht voor je tanden, voor je gewicht… Maar suiker is slecht voor nog zoveel meer. 1. Het is slecht voor je humeur Je lichaam heeft […] Het bericht 5 verrassende effecten van suiker op je lichaam verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In 2017 haalden de drie supermarkten Colruyt, Delhaize en Carrefour maar liefst 363 ton suiker uit hun huismerkproducten. Vooral producten als ontbijtgranen of frisdranken werden ‘verbeterd’. Maar proef je het verschil tussen een product met meer of minder suiker? Onze journalisten gingen naar Shopping 1 in Genk en schotelden de Limburgers drie soorten muesli voor. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.