U heeft het amper gemerkt, maar onze voeding bevat nu minder suikers en minder verzadigde vetten dan vijf jaar geleden. In ontbijtgranen zitten... [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. [naar artikel]
De Amerikaanse frisdrankproducent PepsiCo gaat het aandeel suikers, vetten en zout in zijn frisdranken en snacks aanzienlijk verminderen, zo [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
We lezen vaak dat te veel vet(te) voeding ongezond is en dat 'minder vet' op de verpakking een goede keuze is. Maar klopt dat ook? “20 procent van je energie-inname zou dagelijks afkomstig moeten zijn van vetten,” legt voedingsexperte Karolien Olaerts uit. Welke vetten zijn dan de meest gezonde keuze? En uit welke voeding haal je die precies? Ze beantwoordt zes grote vragen en helpt heel wat misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
De hoeveelheid suikers en verzadigde vetten in onze voeding is lager dan 5 jaar geleden. Daarmee komt de sector afspraken na die gemaakt werden met de minister van Volksgezondheid. Al blijft er wel werk aan de winkel. "De normen die de voedingsindustrie zichzelf oplegt, zijn niet dezelfde als die van de Wereldgezondheidsorganisatie", zegt diëtist Michaël Sels. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block stelden maandag een en ander voor op een persconferentie. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie en Comeos, de federatie voor de handel, en minister van Volksgezondheid Maggie De Block stelden maandag een en ander voor op een persconferentie. [naar artikel]
De Amerikaanse frisdrankproducent PepsiCo gaat het aandeel suikers, vetten en zout in zijn frisdranken en snacks aanzienlijk verminderen, zo maakte het bedrijf maandag (lokale tijd) bekend. De aankondiging volgt amper een week na de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan regeringen om frisdranken te belasten, in de strijd tegen obesitas. [naar artikel]
Plantaardige vetten verlagen het risico op hartziektes, terwijl dierlijke vetten het risico hierop verhogen. Dat heeft een studie van de Amerikaanse universiteit Harvard uitgewezen. Wie vaak plantaardige, enkelvoudige onverzadigde vetten uit olijfolie, avocado's en noten gebruikt, loopt volgens het onderzoek minder kans op vroegtijdige sterfte. [naar artikel]
Tegen 2020 moet er 10 procent minder verzadigd vet in onze voeding zitten. Minister Laurette Onkelinx (PS) wil obesitas aanpakken en vraagt de voedingsindustrie om alternatieven voor slechte vetten. Op termijn moet ook het suikergehalte omlaag. [naar artikel]
De Britse actrice Patricia Routledge, die we beter kennen als Hyacinth Bucket - “it’s Bouquet” - uit ‘Schone Schijn’, was 30 jaar geleden voor het allereerst op tv te zien. Dat neemt echter niet weg dat haar doldwaze avonturen er vandaag minder grappig op zijn geworden. Dit zijn de hoogtepunten uit ‘Keeping Up Appearances’ op een rijtje. [naar artikel]
Volgens insiders hielden Cheryl Tweedy (34) en Liam Payne (24) eerder deze week bij de Brit Awards de schone schijn opgehouden en is hun relatie... [naar artikel]
Geen snelle koolhydraten, maar wel meer eiwitten, vetten, groenten en fruit op het menu. Dat de methode van Pascale Naessens leeft, bewijzen de... [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd. Er worden wel meer vezels toegevoegd. Maar al bij al gaat het om vrij beperkte aanpassingen. [naar artikel]
De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd. Er worden wel meer vezels toegevoegd. [naar artikel]
Lees dit artikel: Niet alles met verzadigde vetten geeft je hogere kans op hartfalen blijkt Hartaandoeningen zijn wereldwijd verantwoordelijk voor zo’n 9 miljoen sterfgevallen per jaar. Een dieetverandering die vaak door experts wordt aanbevolen om hartproblemen te voorkomen, is om minder verzadigde vetten te eten – en in plaats daarvan meervoudig onverzadigde vetten te consumeren, die als gezonder worden beschouwd. Maar nieuw onderzoek suggereert dat in plaats van alleen aandacht […] Lees dit artikel: Niet alles met verzadigde vetten geeft je hogere kans op hartfalen blijkt [naar artikel]
Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Voedingsproducenten werken aan een gezondere voeding door suikers en vetten zo veel mogelijk uit hun producten te bannen. Sinds 2016 zitten er minder suiker, verzadigde vetten en zout, en méér vezels en volkoren granen in voedingsproducten. We verkiezen ook producten met een lager alcoholpercentage. Een trend die in 2019 wordt voortgezet, onder meer in ijs […] Het bericht IJs eten wordt dit jaar gezonder verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vergeet sporten en diëten, als je wil afvallen moet je vetter eten. Dat is de boodschap die dokter William Cortvriendt ons wil meegeven in zijn boek “Lichter”. Overgewicht komt volgens dokter Cortvriendt niet omdat we te weinig bewegen maar omdat we te veel industrieel voedsel eten. Die zijn een bron van suikers en koolhydraten die ons tot “oncontroleerbare eetmachines” maken. Wel moeten we opnieuw verse natuurlijke voeding eten waar alle vetten nog inzitten. [naar artikel]
Zoek jij 's morgens ook je toevlucht tot een kom ontbijtgranen of granola om de dag gezond te starten? Dan zou je misschien toch beter gewoon een ouderwetse boterham smeren, want die zogenaamde gezonde voedingshypes zijn niet allemaal zo onschuldig en heilzaam als beweerd wordt. Volgens voedingsdeskundigen bevatten ze vaak veel calorieën, vetten en suikers die meer kwaad doen dan goed. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.