Van een straf debuut gesproken: invaller Witsel redt Dortmund met doelpunt in laatste minuut

20/08/2018 - 22:58
"Dortmund flirtte in de DFB-Pokal met de uitschakeling. Tot Axel Witsel in de negentigste minuut de 1-1 voorbij de doelman van tweedeklasser..."

1. Van een straf debuut gesproken: invaller Witsel meteen de held bij Dortmund, dat na verlengingen afrekent met Duitse tweedeklasser (20/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Borussia Dortmund heeft in extremis een vroege exit in de DFB-Pokal vermeden. De Borussen stonden met 1-0 in het krijt tegen tweedeklasser Greuther... [naar artikel]

2. Belgen in het buitenland – Axel Witsel redt hachje Dortmund in Duitse beker (21/08/2018 - Metro)

Axel Witsel heeft zich maandag met zijn nieuwe club Dortmund voor de zestiende finales van de Beker van Duitsland geplaatst. Dat gebeurde met de hakken over de sloot. Op bezoek bij tweedeklasser Greuther Fürth kwam Dortmund in de 77e minuut 1-0 achter. Dat leek ook de eindstand te zullen worden, tot Witsel in de vijfde […] Het bericht Belgen in het buitenland – Axel Witsel redt hachje Dortmund in Duitse beker verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

3. Axel Witsel trapt zwoegend Dortmund in minuut 87 voorbij Mainz, verschil met Bayern bedraagt nog vier punten (16/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Axel Witsel heeft woensdagavond zijn allereerste doelpunt van het seizoen gemaakt. Onze 32-jarige landgenoot loodste Dortmund in de 87ste minuut voorbij Mainz (0-1) in een moeilijke wedstrijd. [naar artikel]

4. Witsel scoort bij debuut meteen levensbelangrijke goal voor Borussia Dortmund (20/08/2018 - Gazet van Antwerpen)

Rode Duivel Axel Witsel heeft bij zijn debuut een levensbelangrijk doelpunt gescoord voor zijn nieuwe club Borussia Dortmund. Dat leek op een verrassende bekeruitschakeling tegen tweedeklasser Greuther Fürth af te stevenen, maar diep in blessuretijd sleepte de Belgische middenvelder alsnog verlengingen uit de brand met een knappe volley. Daarin ging Dortmund uiteindelijk over de thuisploeg: 1-2. [naar artikel]

5. Witsel scoort nu ook in eerste competitiematch en is goed op weg publiekslieveling te worden in Dortmund (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Axel Witsel is harten aan het stelen bij zijn nieuwe club Borussia Dortmund. Nadat hij vorige week ook al scoorde bij zijn officiële debuut in de beker, pikte hij nu een doelpunt mee in de competitietopper tegen RB Leipzig. [naar artikel]

6. Haller redt terugwedstrijd voor Dortmund, Atlético vergeet het af te maken na magistrale eerste helft (10/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een laat doelpunt van Dortmund verbrodde de sfeer in Metropolitano, waar Axel Witsel eens te meer het rustige landschapsbeeld was te midden het intense loopwerk van de rest van ‘Atléti’. Op Witsel kan Simeone bouwen. [naar artikel]

7. Football Talk. Witsel matchwinnaar bij Dortmund met late winning goal - Origi volgend seizoen naar AC Milan? - Westerlo onderuit bij Lierse (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niet Erling Haaland, wel Axel Witsel. Hij is het nog niet verleerd. Zijn eerste doelpunt dit seizoen is er direct een van levensbelang. In minuut 87 knalde Witsel Dortmund naar een 1-0 voorsprong tegen Mainz. Daarmee nadert Borussia Dortmund tot op 4 punten van Bayern München. Ook in Duitsland blijft de titelstrijd dus razendspannend. Met dank aan een Belg. [naar artikel]

8. Dortmund verslikt zich in Köln, ondanks doelpunt invaller Thorgan Hazard (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Borussia Dortmund heeft een slechte zaak gedaan in de Bundesliga. Die Borussen gingen in eigen huis onderuit tegen Köln (1-2) en zien zo Bayern - dat wel won op Stuttgart - tot vier punten uitlopen. Invaller Thorgan Hazard zorgde voor het enige doelpunt van Dortmund. [naar artikel]

9. Witsel scoort voor tweede week op rij voor Dortmund: knap afstandsschot in ruime zege (26/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Axel Witsel blijft maar indruk maken bij Borussia Dortmund. Nadat hij vorige week al goed was voor het enige doelpunt op bezoek bij RB Leipzig, scoorde de Belgische middenvelder ook dit weekend weer voor geel-zwart. De Rode Duivel scoorde met een knap afstandsschot het laatste doelpunt van de thuisploeg in een ruime 5-1 zege tegen Hannover 96. Dortmund blijft zo aan de leiding van de Duitse Bundesliga. Voor Witsel was het al zijn vijfde goal van het seizoen. [naar artikel]

10. Dortmund verslikt zich op eigen veld in Köln, ondanks doelpunt invaller Thorgan Hazard (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

11. Dortmund, met scorende Witsel, ziet leidersplaats wegglippen in laatste minuut (05/10/2019 - Metro)

Borussia Dortmund heeft op de zevende speeldag in de Bundesliga 2-2 gelijkgespeeld in Freiburg. Axel Witsel maakte een mooi doelpunt op aangeven van Thorgan Hazard. De Borussen lieten een uitgelezen mogelijkheid liggen om terug aan de kop van het klassement te komen. Dankzij het 1-2 verlies van Bayern München tegen Hoffenheim en het 1-1 gelijkspel […] Het bericht Dortmund, met scorende Witsel, ziet leidersplaats wegglippen in laatste minuut verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

12. Köln is Club niet: Dortmund verliest in eigen huis, ondanks doelpunt invaller Thorgan Hazard (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

13. Witsel en Hazard demonstreren met Dortmund tegen Bayer Leverkusen (14/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Borussia Dortmund heeft zaterdag op de vierde speeldag van de Duitse Bundesliga met 4-0 gewonnen van Bayer Leverkusen. Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard keerden bij de thuisploeg terug uit blessure: Witsel als basisspeler, Hazard als invaller. [naar artikel]

14. Haaland weer van levensbelang voor Dortmund, Vranckx debuteert in Bundesliga maar verliest (16/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het debuut van Aster Vranckx in de Bundesliga. Als invaller ging hij met de andere Wolfsburg-Belgen onderuit tegen Union Berlijn. Borussia Dortmund, met Thomas Meunier en later ook Axel Witsel en Thorgan Hazard, rekenden simpel af met FSV Mainz 05. [naar artikel]

15. Invaller Witsel pakt drie punten met Borussia Dortmund (14/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Borussia Dortmund heeft vrijdag met 3-1 van Frankfurt gewonnen op de derde speeldag van de Duitse Bundesliga. Rode Duivel Axel Witsel zat verrassend op de bank, maar mocht na 69 minuten wel invallen. [naar artikel]

16. Witsel en Meunier kloppen met Dortmund Leverkusen na knotsgekke wedstrijd, Haaland weer twee keer aan het kanon (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van een knotsgekke wedstrijd gesproken! Dortmund is vanmiddag gaan winnen op het veld van Bayer Leverkusen met 3-4. Grote man bij het team van Thomas Meunier, Axel Witsel (beiden in de basis) en Thorgan Hazard (geblesseerd) was nog maar eens Erling Haaland: hij maakte er zelf twee en bereidde ook een doelpunt van Brandt voor. [naar artikel]

17. Football Talk. Thorgan Hazard redt Dortmund in Duitse beker - Verschaeren ontbreekt in beker bij Anderlecht (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Borussia Dortmund kende in de zestiende finales van de Duitse beker heel wat moeite met FC Ingolstadt, de rode lantaarn in de tweede Bundesliga. Thorgan Hazard, die na rust Thomas Meunier verving, maakte met twee late doelpunten het verschil. Opvallend: Hazard stond pas een minuut op het veld toen hij in de 72ste minuut de 1-0 scoorde. Axel Witsel speelde de volledige wedstrijd. [naar artikel]

18. Witsel ontfermt zich over twee assists in ruime zege Dortmund, officieel debuut voor Thorgan Hazard (17/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Axel Witsel is met een knal aan de Bundesliga begonnen. De Rode Duivel nam in een overtuigende 5-1-zege van Borussia Dortmund tegen Augsburg twee... [naar artikel]

19. VIDEO. Witsel scoort eerste doelpunt in China (11/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Axel Witsel heeft zijn eerste doelpunt gescoord voor Tianjin. In de 85ste minuut scoorde hij de gelijkmaker tegen Shanghai Shenhua. [naar artikel]

20. Axel Witsel morgen van Dortmund (05/08/2018 - Het Belang van Limburg)

De transfer van Axel Witsel naar Dortmund is rond. De Rode Duivel wordt morgen op het trainingskamp van Borussia Dortmund in Zwitserland verwacht om de laatste details te regelen. [naar artikel]

21. Witsel en Hazard walsen met Dortmund over Bayer Leverkusen (14/09/2019 - Metro)

Borussia Dortmund heeft op de vierde speeldag van de Duitse Bundesliga met 4-0 gewonnen van Bayer Leverkusen. Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard keerden bij de thuisploeg terug uit blessure: Witsel als basisspeler, Hazard als invaller. De adductorenblessure die Witsel weghield van de laatste twee interlands met de Rode Duivels, bleek wel mee te […] Het bericht Witsel en Hazard walsen met Dortmund over Bayer Leverkusen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

22. Witsel en Dortmund winnen spektakelrijke wedstrijd met vier doelpunten in slot (06/10/2018 - Metro)

Borussia Dortmund heeft vandaag op de tweede speeldag van de Duitse Bundesliga met 4-3 gewonnen tegen Augsburg. Rode Duivel Axel Witsel speelde de hele wedstrijd. Alfred Finnbogason (22.) – ooit even actief bij Lokeren – bracht de bezoekers op voorsprong in de eerste helft, invaller Paco Alcacer (62.) maakte in de tweede helft gelijk. Philipp […] Het bericht Witsel en Dortmund winnen spektakelrijke wedstrijd met vier doelpunten in slot verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

23. Thorgan Hazard maakt debuut bij Dortmund en Kevin De Bruyne wint ruim bij rentree, Romelu Lukaku blijft aan de kant (18/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Thorgan Hazard heeft donderdagmorgen (Belgische tijd) zijn debuut gemaakt voor Borussia Dortmund. Tijdens haar Amerikaanse zomertoer won Dortmund met 1-3 van MLS-club Seattle Sounders. Hazard kwam op het uur, samen met collega-Rode Duivel Axel Witsel, in het veld. [naar artikel]