Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Limburg Smaakt Naar Meer: toast met gebakken champignons en Limburgse perenstroop

21/08/2018 - 10:10
"Toast gebakken champignons saai? Niet in deze versie met Limburgse perenstroop en kruidenkaas. Het ideale hapje tijdens een apéro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Veggie friday: rijstschotel met champignons (20/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wat dacht je van een supersnelle wok met rijst en gebakken champignons? Door de vlezige structuur van de champignons heb je geen vlees nodig en [naar artikel]


2. Bakken, grillen of koken? De beste manier om champignons te bereiden (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Je houdt ervan of je haat ze, maar voor de liefhebbers smaakt pakweg een pasta met champignons altijd. De vitaminen, mineralen en vezels krijg je [naar artikel]


3. Hoe ongezond is te bruin gebakken toast? (26/01/2017 - Knack)

Een Britse sensibiliseringscampagne waarschuwt voor het te bruin bakken van zetmeelrijke producten zoals aardappelen en toast omdat dit kankerverwekkend zou zijn. Moeten we ons zorgen maken? [naar artikel]


4. Limburg smaakt naar meer: Vegan pompoenspaghetti met spinazie (27/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Deze vegan pompoenspaghetti met spinazie en champignons is een ultragezond alternatief voor je favoriete pastagerecht. Zonder vlees, zonder gluten en zonder lactose maar mét smaak! [naar artikel]


5. Limburg smaakt naar meer: aardappelgratin met Limburgse bloemkool en kaas (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Op een koude avond Is er niets heerlijker dan jezelf op te warmen met een heerlijke aardappelgratin. Voeg daar nog bloemkool en broccoli van Limburgse bodem aan toe en je wil nooit meer zomer. [naar artikel]


6. Limburg smaakt naar meer: Zomerpasta met groene groenten en Limburgse Pecorino (21/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Als lekkere lunch, picknickgerecht of bijgerecht bij de barbecue: deze zomerpasta met groene groenten en pecorino smaakt bij élke zonnige gelegenheid. Proef zelf maar! [naar artikel]


7. Griet met uiensoep, gebakken ui en toast mornay (tussengerecht) (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


8. RED DE BOEREN, EET MEER LIMBURGS (06/10/2017 - Het Belang van Limburg)

In vijf jaar tijd is het aantal boeren (oftewel landbouwbedrijven) in Limburg gedaald met 130. De akkers zijn wel groter geworden, met opvallende stijgingen bij asperges, wortelen en erwten. Maar tegelijk is 56 procent van de vorstschade van dit jaar voor rekening van de Limburgse landbouwers. De provincie lanceert vandaag dan ook een campagne om meer Limburgs te eten: ‘Limburg smaakt naar meer’. Van grotchampignons tot aardappelen, met bekende Limburgers als Regi Penxten en Rick de Leeuw als uithangbord. “Als fiere Limburgse lijkt het me maar evident om onze provinciegenoten volle bak te steunen”, zegt Anke Buckinx tussen de asperges. [naar artikel]


9. DE GROTE TEST. Julius Persoone test 11 rozijnenbroden van de supermarkt: “Wat is dit? Net champignons uit blik” (18/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Weinig broden die zo gezellig zijn als een rozijnenbroodje. “Een goeie schel met wat lekkere boter en een mens krijgt er spontaan een warm gevoel van”, zegt topchocolatier Julius Persoone die elf rozijnenbroden van de supermarkt proefde. Van enkele werd hij best wel gelukkig: “Die kunnen de concurrentie aangaan met dat van de bakker”. Maar bij eentje wist hij even niet meer wat hij proefde: “Wat is dit jong, het smaakt naar champignons uit blik. Bah”. [naar artikel]


10. Waar in Limburg eet je de lekkerste lasagne? “Deze smaakt precies zoals bij een Italiaanse nonna” (16/03/2023 - Het Belang van Limburg)

De klassieke lasagne staat op menig Limburgse menukaart. Maar in welk restaurant smaakt de bolognaisesaus het best en is het korstje het krokantst? Topchef Anne-Sophie Breysem maakte voor ons een culinair rondje Italië in eigen provincie. “Deze saus heeft meer weg van tomatensoep.” [naar artikel]


11. Hoe Limburgse bedrijven CO2-uitstoot willen verlagen (07/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Limburgse bedrijven zijn steeds meer bezig met duurzaamheid. Uit de Polsslag Ondernemend Limburg, een bevraging van Unizo Limburg en VKW Limburg bleek dit jaar dat 19 procent van de Limburgse ondernemingen meer aandacht wil besteden aan de verkleining van hun ecologische voetafdruk. In 2014 was dat nog maar 3 procent. Wij vroegen aan vijf Limburgse bedrijven hoe zij dat in de praktijk omzetten. [naar artikel]


12. Limburg Smaakt naar Meer: Stoofvlees met honingbier (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Dit Stoofvlees Op Grootmoeders Wijze Met Honingbier En Appelstroop Is Een Zoete Variatie Op Een Vlaamse Klassieker. Hoe het stoofvlees smaakt? Als een warm dekentje op een koude dag: heerlijk! [naar artikel]


13. Wordt hindesteak jouw nieuw favoriet wildgerecht? Als je dit recept volgt is de kans reëel (01/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een mals gebakken hindesteakje smaakt altijd naar meer. Maar voeg er een portie couscous bij, pimp met warme najaarsgroenten en overgiet met een... [naar artikel]


14. Limburgse ondernemers meer dan ooit positief over de toekomst (08/01/2018 - Het Belang van Limburg)

De Limburgse ondernemers zijn meer dan ooit positief over de toekomst van hun bedrijf. Dat blijkt uit de online bevraging ‘Polsslag Ondernemend Limburg’ (POL) bij Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders door werkgeversorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg. Het vertrouwen van de Limburgse ondernemer blijft zo verder toenemen. [naar artikel]


15. Op zoek naar de hand van de trainer: hoogconjunctuur bij de twee Limburgse eersteklassers (08/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Eén derde van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League zit erop en de knappe start van de twee Limburgse eersteklassers smaakt naar meer. KRC Genk is de fiere leider met een bonus van maar liefst twaalf(!) punten op nummer 7 AA Gent. De Buffalo’s hebben ook een achterstand van drie punten op STVV, dat zich heel knap in de top 6 heeft genesteld. Op zoek naar het geheim achter de Limburgse hoogconjunctuur, komen we uit bij de hand van de trainer(s). De Antwerpenaars Philippe Clement en Marc Brys voelen zich in hun sas in Limburg, zij scoren hoog op vijf verschillende parameters. Een vergelijking. [naar artikel]


16. Hoe smaakt brood, gebakken met 5.000 jaar oude gist uit Egypte? (09/08/2019 - VRT NWS)

De Amerikaanse ontwikkelaar van videogames en amateur-egyptoloog Jonathan Seamus Blackley heeft een broodje gebakken met duizenden jaren oude gistcellen die gevonden werden in Oud-Egyptische vazen. Die cellen hebben 5.000 jaar in "slapende" toestand doorgebracht. [naar artikel]


17. Toast Literair: een boek bij het ontbijt (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Omdat Toast Literair aan de tiende editie toe is, maakt het Davidsfonds er een tweedaagse van. Het publiek krijgt een ontbijt of een aperitief bij auteurslezingen en andere literaire activiteiten op tal van locaties, waarvan zo’n vijftien in Limburg. Zo is in Alken Bart Moeyaert te gast en Rick de Leeuw . [naar artikel]


18. Limburgse vlaaien mogen alleen nog in Limburg gebakken worden: “Proces-verbaal voor bakkers die regel overtreden” (16/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Limburgse bakkers zijn zo trots als een pauw, want hun vlaaien zijn door Europa erkend als streekproduct. Voortaan mag de naam ‘Limburgse vlaai’ enkel nog gebruikt worden voor baksels die aan zéér strenge voorwaarden voldoen. Maar wat maakt een Limburgse vlaai nu zo uniek? We vroegen het aan bakkerszoon Peter Nulens uit Hasselt. [naar artikel]


19. De nieuwe hype in Limburgse broodjeszaken: broodje sprinkhaan (26/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Vers gebakken broodjes belegd met sprinkhanen, meelwormen en krekels. Sinds kort vliegen ze over de toonbank in vijf lunchrooms in Nederlands-Limburg. [naar artikel]


20. Rick, Anke, Giovani en Regi eten Limburgs (06/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag lanceert de provincie een campagne om Limburgse producten te promoten. Bekende Limburgers Anke Buckinx, Regi Penxten, Rick de Leeuw en Giovani Oosters zijn het uithangbord van de campagne ‘Limburg smaakt naar meer’. [naar artikel]


21. Net iets meer pessimisten dan optimisten bij Limburgse ondernemers (06/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Het ondernemersvertrouwen in Limburg is in oktober lichtjes verbeterd ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee Unizo Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal peilen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken. Hoewel het sentiment verbetert, blijft de POL voorlopig wel nipt negatief en strandt de barometer op -2,9. Dat betekent dat er iets meer pessimisten dan optimisten zijn onder de Limburgse ondernemers. Het sentiment in productie en detailhandel blijft het meest negatief. Er is wel een verbetering van het vertrouwen bij grote bedrijven. [naar artikel]


22. Binnenkort wordt onze vlaai een streekproduct: "In grootwarenhuizen verkopen ze niet de echte vlaai" (18/04/2018 - Het Belang van Limburg)

De bakkers in Belgisch- en Nederlands-Limburg gaan samen bij Europa een aanvraag indienen om Limburgse vlaai te laten erkennen als streekproduct. Al bijna twee jaar zijn ze aan het werken aan het dossier, dat ervoor moet zorgen dat 'onze vlaai' alleen nog in Limburg mag gebakken worden en enkel volgens de regels van de kunst. “Het belangrijkste: Limburgse vlaai wordt gemaakt van gistdeeg. Geen bladerdeeg of zanddeeg zoals elders vaak”, zegt Jan Kerkhofs, de Limburgse voorzitter van beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “En zeker ook: dun van leer, dik van smeer”, knikt leraar Dominique Boonen van de Hasseltse Hotelschool. [naar artikel]


23. Leuk voor de kroost: zo maak je UFO hamburgers (08/08/2016 - De Morgen)

Deze ufo's van bladerdeeg zijn gevuld met rundshamburger, champignons, mozzarella en mosterd. Een ruimtehapje dat vooral de kids lekker zullen vinden en dat lekker smaakt bij een salade (om hun portie groen binnen te krijgen). [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!