Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

DISCUSSIE. Minder suiker en vet in onze voeding: bent u meer dan vroeger bewust bezig met gezond eten?

21/08/2018 - 11:17
"De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Een glas fruitsap bevat 27g suiker, evenveel als een glas cola”: experten geven advies om minder suiker te eten (11/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij 5 concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan. “Als je gezond bent, zal je geen lichamelijke effecten ondervinden als je plots veel minder suiker gaat eten.” [naar artikel]


2. “Quino-wa, mama?!?” Is al die ‘gezonde voeding’ wel zo gezond voor onze kinderen? 5 tips van de diëtiste! (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Sojamelk, haverdrankjes, gojibessen, quinoa, bio-appels: bewust en gezond eten vindt - mede dankzij de vele healthy foodgoeroes - vlot z’n weg naar... [naar artikel]


3. Koop je best voeding zonder E-nummers? En zijn ze allemaal (on)gezond? Voedingsexpert licht toe: “Hoe minder je weegt, hoe minder je er best eet” (02/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze pure en natuurlijke voeding eten “zonder E-nummers”. Toch vind je die terug op zowat élk etiket in de supermarkt: zijn ze dan zo schadelijk? “In de hele wereld worden zo’n 3.000 stoffen bewust toegevoegd aan onze voeding, ze zijn niet allemaal onschuldig”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij legt uit wanneer je moet opletten, wat de oplossing kan zijn en hoe het zit met 5 omstreden E-nummers zoals aspartaam. [naar artikel]


4. Zorgen superfoods voor een superbrein? Neuroloog: “Bepaalde voeding kan onze intelligentie verbeteren” (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Overal lezen we tips over wat we moeten eten om ons lichaam gezond te houden. Voeding heeft echter niet alleen een impact op ons lichaam, maar ook op ons brein. “Het is aangetoond dat er een verband is tussen wat we eten en hoe onze hersenen werken”, bevestigt topneuroloog Steven Laureys. Welke effecten kan voeding hebben? En kan je jezelf slim eten? Laureys licht toe wat de vier geboden zijn voor een gezond brein én welke veertien voedingsmiddelen werken. [naar artikel]


5. “Gezond eten kan je brein tot 7 jaar jonger maken”: neuroloog tipt welke voeding (niet) helpt om gezond oud te worden (28/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Overal lezen we tips over hoe we gezond moeten eten om ons lichaam gezond te houden. Toch heeft die voeding ook een impact op ons brein. “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? Laureys licht toe hoe dat precies werkt, wat de vier geboden voor een gezond brein zijn én welke veertien voedingsmiddelen werken. [naar artikel]


6. Hoeveel fruit moeten we eten en zit er meer suiker in cola of chocomel?: Vlaming gebuisd op kennis over voeding (21/06/2018 - Het Nieuwsblad)

Het is niet bijster goed gesteld met onze kennis over voeding. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête waarover het wetenschapstijdschrift Eos donderdag bericht in een special. De gemiddelde score van de 542 Vlamingen tussen 18 en 64 die werden bevraagd, is een povere 39 op 100. Jongeren tussen 18 en 29 weten het minst over voeding. [naar artikel]


7. ‘Suiker heeft geen meerwaarde en we eten het te veel, maar je hoeft er ook niet bang voor te zijn’ (12/05/2020 - De Morgen)

Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je mensen niet motiveren.” De expert ontkracht misverstanden over voeding en geeft allerlei tips. [naar artikel]


8. Nieuwe richtlijnen gezond eten op school (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Scholen moeten hun leerlingen gezonder eten serveren: met meer groenten en minder suiker en vet. Ze krijgen daarover nieuwe richtlijnen, in een... [naar artikel]


9. “Gezond eten kan je brein tot 7 jaar jonger maken”: neuroloog tipt welke voeding helpt om gezond oud te worden en welke net niet (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat. [naar artikel]


10. Honing niet zo gezond: “Er zitten meer calorieën in dan in suiker” (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Vervang je suiker in sommige recepten door honing omdat de natuurlijke zoetstof minder lege calorieën bevat en beter is voor je? Dan ben je ondanks de moeite eigenlijk niet echt veel gezonder bezig. Dat meldt The Washington Post. [naar artikel]


11. Experts over minder suiker eten: ‘Niet de suiker op zich vormt het probleem, vooral de manier waarop je hem binnenkrijgt’ (12/01/2022 - De Morgen)

Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij een reeks tips waarmee je meteen aan de slag kan. [naar artikel]


12. “Zonde dat mensen die wel geld hebben dat soms gemakkelijker aan een dure gsm geven dan aan kwalitatieve voeding”: Pascale Naessens pleit voor meer betaalbare gezonde producten (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Vrouwen zijn veel meer met gezond eten bezig dan mannen. Waarschijnlijk omdat het in onze genen zit om zorg te dragen voor anderen en hen goede... [naar artikel]


13. Wat is de link tussen voeding en een gezond brein op oudere leeftijd? “Ook te weinig drinken kan schadelijk zijn” (28/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Overal lezen we tips over hoe we gezond moeten eten om ons lichaam gezond te houden. Toch heeft die voeding ook een impact op ons brein. “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? Laureys licht toe hoe dat precies werkt, wat de vier geboden voor een gezond brein zijn én welke veertien voedingsmiddelen werken. [naar artikel]


14. Minder suiker eten? Deze gewoonte helpt je (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Minstens zeven uur per nacht slapen, kan helpen om minder suiker te eten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Om tot die conclusie te komen, werd vier weken lang het slaap- en eetpatroon van 42 gezonde volwassenen gevolgd. [naar artikel]


15. Experts waarschuwen: té gezond is ongezond (10/06/2018 - Het Belang van Limburg)

hasselt Een oude tegelwijsheid: té is nooit goed. Dat geldt ook voor té veel bezig zijn met gezonde voeding. Bij sommigen gaat het zo ver dat ze zelfs de eetstoornis orthorexia ontwikkelen. Mensen met orthorexia zijn zo hard bezig met gezond eten dat het hun hele leven overneemt. “Laat het alstublieft geen obsessie worden”, zeggen experts. [naar artikel]


16. Vet in onze voeding: een vriend of een vijand? (11/07/2019 - Knack)

"Van te veel fret word je vet", titelde een krant. Natuurlijk is dat zo en het is gemakkelijk gezegd voor de snijbonen onder ons. Maar dit soort advies maakt de rest geen snars wijzer. Laat staan dat het je helpt gewicht te verliezen. Of gezond te eten. Volgens de ene specialist is veel vet in onze voeding best gezond. De andere zegt nee. Je kan op veel voedingsadviezen, zelfs van specialisten, ge... [naar artikel]


17. "Jonge meisjes zijn te obessief bezig met gezond eten" (07/03/2017 - De Redactie)

Orthorexia is een fenomeen waarbij mensen zó hard focussen op gezonde voeding dat het niet meer gezond is. Sociale media en geschreven media worden met een beschuldigende vinger nagewezen, maar Pascale Naessens nuanceert en stelt dat er vaak een ander probleem is. [naar artikel]


18. Diëtist ontkracht misverstanden over voeding: “Ik probeer mensen net méér te laten eten” (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, moeten we volgens kok... [naar artikel]


19. Beelden uit slachthuizen doen ons minder vlees eten (13/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Gruwelijke beelden over dierenleed, zoals bijvoorbeeld die uit het slachthuis van Izegem, hebben wel degelijk een effect op ons eetgedrag. Steeds meer mensen eten bewust minder vlees dan vroeger. De verkoop is in tien jaar tijd dan ook met een zevende gedaald. [naar artikel]


20. Hoe je toch gezond kunt eten als je blut bent (19/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is, maar aan het einde van de maand avocado's en gojibessen kopen lukt helaas niet altijd meer. Pizza's [naar artikel]


21. Gezond eten volgens de voedingsdriehoek (14/04/2023 - Gezond.be)

Tussen al het diëten door vergeten we wel eens dat er simpelere manieren zijn om gezond te eten. De voedingsdriehoek is een handige tool die duidelijk weergeeft wat de do’s en don’ts zijn als het om gezonde voeding gaat. De driehoek wordt uitvoerig besproken in een aflevering van de podcast ‘Wat ligt er op uw […] Het bericht Gezond eten volgens de voedingsdriehoek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


22. WHO neemt suikervervangers in het vizier: “Lokken net als suiker diabetes en overgewicht uit” (12/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Suiker: het is een grote vijand als je probeert gezond te eten en drinken. Daarom grijpen velen naar suikervervangers, want die moeten tegemoetkomen aan je zin in zoet én bezorgen je achteraf geen spijt. En ook geen diabetes en overgewicht, zo beloven de claims. Toch zijn die zoetstoffen, denk aan stevia en sacharine, niet zo onschuldig als aanvankelijk gedacht. Meer zelfs: de WHO beweert dat de consumptie ervan even schadelijke gevolgen kan hebben als het eten van (te) veel suiker. [naar artikel]


23. Is honing echt gezonder dan gewone suiker? (05/05/2019 - Metro)

Honing wordt door voedselproducenten vaak voorgesteld als een gezond alternatief voor suiker. De gezondheidsvoordelen ervan worden in de verf gezet, maar over de negatieve kantjes zwijgt men in alle talen. De Britse organisatie Action on Sugar trok op onderzoek uit en deed enkele verbazingwekkende ontdekkingen. Wanneer we als consumenten “honing” terugvinden in een ingrediëntenlijst, gaan […] Het bericht Is honing echt gezonder dan gewone suiker? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


24. Diëtist ontkracht misverstanden over voeding: ‘Ik probeer mensen net méér te laten eten’ (12/05/2020 - De Morgen)

Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je mensen niet motiveren.” De expert ontkracht misverstanden over voeding en geeft allerlei tips. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!