Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Hoe lang moet je een hardgekookt ei nu koken?

21/08/2018 - 12:05
"Op een sneetje brood met avocado of in een buddha bowl, een hardgekookt eitje is misschien wel populairder dan ooit. Maar hoe maak je het perfect klaar en hoe lang moet je het laten koken? Foodwebsite Delish zocht het uit en vond ook een antwoord."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dit is de perfecte tijdsduur voor een gekookt eitje (23/08/2018 - Metro)

Met een hardgekookt eitje kan je eigenlijk niks verkeerd doen. Je kan het tussen je boterham leggen of gewoon uit het vuistje opeten. Maar hoelang moet je een hardgekookt ei nu koken voor de structuur vast is?  Over het perfecte eitje zijn er al veel discussies gevoerd, maar volgens  Foodwebsite Delish is er maar één manier om […] Het bericht Dit is de perfecte tijdsduur voor een gekookt eitje verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


2. Waarom je een hardgekookt ei nooit in de microgolfoven mag steken (12/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Hoewel de microgolfoven extreem handig is om snel even wat eten op te warmen, kan het apparaat ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Dat bewijst een onderzoek naar de gevolgen van een hardgekookt ei dat wordt opgewarmd in de magnetron. [naar artikel]


3. VIDEO. Wat als je een hardgekookt paasei na 9 jaar toch nog opent? (14/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Bij Pasen wordt in veel gezinnen naar paaseitjes gezocht. Maar af en toe wordt er al eens eentje vergeten. Het overkwam een Amerikaans gezin. Zij vonden negen jaar na datum een hardgekookt paasei in de kussens van de zetel. Ze besloten het te openen, en dat was duidelijk geen goed idee. [naar artikel]


4. Vijf stellingen over elektrisch koken: moeilijker dan koken op gas? (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]


5. Vijf feiten en fabels over elektrisch koken: moeilijker dan koken op gas? (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]


6. Koken op tv kent geen vervaldatum (09/04/2019 - De Morgen)

Terwijl op vtm het vierde seizoen van Mijn Restaurant begint, is VT4 van start gegaan met het zesde seizoen van Komen Eten. Koken is niet meer weg te denken in een doorsnee Vlaamse televisieavond. 'Het succes duurt al te lang om nog van een hype te kunnen spreken.' [naar artikel]


7. Weg met foodfabels! Koken zonder franjes (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Koken met pure, onbewerkte, eerlijke ingrediënten, daar kan je nooit iets verkeerds mee doen. Daarom: weg met alle foodfabels en een ode aan koken... [naar artikel]


8. Koken op gas veroorzaakt vaak vuilere binnenlucht dan koken op elektriciteit (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Koken op gas is vaak vuiler dan koken op elektriciteit. Het levert vaker een overschrijding op van de zogenoemde advieswaarden voor stikstofdioxide (NO2) van de Europese Unie en de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dat meldt de Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO op basis van onderzoek in 247 huizen in Italië, Spanje, Frankrijk, Slovakije, Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Nederland. [naar artikel]


9. Koken op gas is lang niet zonder risico: “Hoeveelheid schadelijke stikstofdioxide soms dubbel zo hoog” (08/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Koken op gas is gevaarlijker dan we denken, omdat het hoge concentraties schadelijke stoffen in de woonkamer verspreidt. En die kunnen op termijn gezondheidsklachten veroorzaken. Experts hebben dan ook een specifieke tip voor wie op een gasfornuis kookt. [naar artikel]


10. Koken zonder camera is niet gemakkelijk (23/10/2018 - De Tijd)

16:46 In de afgelopen jaren begonnen tv-koks zoals Jeroen Meus, Wim Ballieu en Sergio Herman hun eigen restaurants. Ze ondervonden dat koken op tv makkelijker is dan koken in hun eigen restaurant. [naar artikel]


11. De man die rijk werd door te koken (en te vloeken) (09/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Dat hij op het nippertje geen stervoetballer werd, heeft Gordon Ramsay (56) al lang verwerkt. Want zijn culinaire carrière nam zo’n hoge vlucht dat de man van o.a. Kitchen Nightmares, nu op VTM2, miljonair werd. Hoe wordt je rijk met koken? Een reconstructie in vijf culinaire gangen. [naar artikel]


12. Bethany wil eieren koken in microgolf: "Ik volgde instructies op internet, nu riskeer ik permanente schade aan mijn oog” (17/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het oog van een Britse jongedame is zwaar beschadigd geraakt na een stom ongeluk in de keuken. Bethany Rosser wilde twee eieren koken koken in de... [naar artikel]


13. Hartig of zoet? Deze recepten maak je klaar in de buitenlucht (03/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]


14. Zo is je eitje altijd perfect gekookt: “Let op met eieren uit de koelkast” (01/04/2024 - Gazet van Antwerpen)

Met Pasen komen niet enkel de chocolade eitjes op tafel, maar ook de gewone: zachtgekookt, hardgekookt of ergens halfweg. Alle tips over hoe je een eitje kookt, hoelang de klok moet tikken én hoe je eitjes best bewaart. [naar artikel]


15. Vuurtje stoken, zalig koken (11/04/2019 - De Morgen)

Koken op open vuur, en zo een Michelinster verdienen? In Stockholm deed Niklas Ekstedt het. En dan te weten dat diezelfde man op zijn 21ste moleculair kookte. Tot hij ontdekte hoe veelzijdig koken op vuur kan zijn. Hoe je zelf aan de slag gaat, lees je in zijn nieuwe boek. Drie rokerige voorsmaakjes. [naar artikel]


16. Koken met Jeroen Meus, koken met Olga Leyers en Fatma Taspinar en dansen met Kevin Bacon (04/03/2024 - Humo)

[naar artikel]


17. ‘Lang Leve(n) Gezond’: 3 x recepten uit Sandra Bekkari’s nieuwe kookbijbel (18/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Al vijftien jaar is ze een vaste waarde op het vlak van gezond koken en Sandra Bekkari denkt nog niet aan stoppen, integendeel. De Vlaamse voedingsdeskundige lanceerde zopas nog maar eens een nieuwe titel, ‘Lang Leve(n) Gezond’. Daarin komen naast koken nog een hele resem andere aspecten van een gezond leven aan bod, maar natuurlijk stelen Bekkari’s recepten zoals altijd de show. Wij selecteerden onze drie favorieten. [naar artikel]


18. BEKIJK - Na de klap in het gezicht, nu een hardgekookt ei: Franse president Emmanuel Macron opnieuw belaagd (27/09/2021 - VRT NWS)

De Franse president Emmanuel Macron is tijdens een bezoek aan een voedingsbeurs in Lyon met een ei bekogeld. De dader riep daarbij "lang leve de revolutie". Hij werd opgepakt. Dat Macron niet overal populair is, bleek in juni nog. Toen kreeg hij een slag in het gezicht. [naar artikel]


19. Koken voor maar 5 euro (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Dinsdag 15 november van 19 tot 22 uur heeft in het CC een kookworkshop plaats, die je leert hoe je kunt koken met een beperkt budget. [naar artikel]


20. “Leg een te koud ei nooit zomaar in kokend water": hoe maak je een perfect gekookt eitje klaar? (10/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie niet kan koken, zegt vaak dat hij “amper een gekookt eitje kan klaarmaken”. Al is het zelfs voor wie wel kan koken niet altijd evident. De ene keer krijg je een te lopend resultaat, de andere keer ziet je eidooier groen na het koken of barst het ei al in de pot. Hoe krijg je dat perfect gekookt eitje dan op tafel? En eet je het ei nog op als het eigeel groen kleurt tijdens het koken? [naar artikel]


21. Koppel dertigers woont al jaar lang onafgebroken op cruiseschepen: “Koken en schoonmaken behoort tot het verleden” (27/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Ze zijn geen miljonairs en hoefden hun huis zelfs niet te verkopen, en toch slagen Monica Brzoska (32) en Jorell Conley (36) erin om voltijds op cruiseschepen te kunnen wonen. “Vroeger moest ik lessen voorbereiden, koken en schoonmaken. Dat behoort allemaal tot het verleden.” [naar artikel]


22. Uitgetest: Jaan (5) en Luka (8) koken een driegangenmenu (11/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Als je al eens in de Colruyt komt, zag je misschien het boek 'Koken is kinderspel' wel liggen. En bij het lezen van zo'n titel kriebelt het [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!