Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Amper 3 ingrediënten, en toch duurt het 5 jaar om klaar te maken: wist u dit al over Tabasco?

21/10/2018 - 07:31
"Tabasco is al anderhalve eeuw een vaste waarde in Bloody Mary en steak tartaar. Dat is geen geringe prestatie voor een saus die slechts uit drie ingrediënten bestaat en die aanvankelijk in een garage tot stand kwam. ‘We weten waar we goed in zijn, de rest is bijzaak.’"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Beste pastasaus ter wereld’ bevat amper drie ingrediënten (12/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Met slechts drie ingrediënten kun je de beste pastasaus ter wereld maken of dat beweert Marcella Hazan toch. Zij is de auteur van baanbrekende kookboeken zoals 'Essentials of Classic Italian Cooking'. Haar recept is twintig jaar oud, maar blijft na al die jaren nog steeds overeind. Benieuwd naar wat die drie ingrediënten dan wel mogen zijn? [naar artikel]


2. Pikant, pikanter, pikantst: deze saus is 20 keer heter dan Tabasco (24/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Opgepast: niet voor gevoelige eters. Maak kennis met de 'Scorpion Sauce' van Tabasco. Tabasco heeft onlangs uitgepakt met de 'Scorpion Sauce', [naar artikel]


3. Deze snacks maak je met amper twee ingrediënten (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Geen kooktalent, geen nood: met amper twee ingrediënten kan je al heel wat lekkers bereiden. In een filmpje van DIY-platform Blossom, dat met meer dan 82 miljoen views razend populair is, zie je hoe je aan de slag kan. [naar artikel]


4. Klimaatopwarming bedreigt productie tabasco (30/03/2018 - Metro)

Al meer dan 150 jaar wordt de pikante saus tabasco gemaakt op een eiland voor de kust van Louisiana. Maar door de stijgende zeespiegel, zou hier binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.  Niet alleen exotische archipels zoals de Maldiven en Seychellen ondervinden de gevolgen van de klimaatopwarming. Ook het Amerikaanse Avery Island heeft de […] Het bericht Klimaatopwarming bedreigt productie tabasco verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. Dit is de nieuwe 'Tabasco Chef 2017': "Drie maanden gewerkt aan perfecte hamburger" (27/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pieter Coomans (28) mag zich het hele jaar lang 'Tabasco Chef' noemen. De jonge chef uit Vorselaar kreeg die titel van de chef-kok van het [naar artikel]


6. Dreigt het einde voor Tabasco? (03/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Tabasco, de pikante saus die al 150 jaar in de Amerikaanse staat Louisiana wordt gemaakt, zou het de komende jaren wel eens moeilijk kunnen krijgen om te overleven. Door de opwarming van de aarde stijgt het zeeniveau en dat knabbelt aan het land waar de rode pepers worden geteeld en de fabriek al al die jaren gevestigd is. [naar artikel]


7. Opleiding van drie jaar duurt langer dan vijf jaar (12/11/2018 - De Standaard)

Amper de helft van de studenten rondt zijn bachelor, die normaal drie jaar duurt, in vijf jaar tijd af. De slaagcijfers dalen aan alle universiteiten. [naar artikel]


8. Kruiden & marinade voor de BBQ: één keer zelf maken, een hele zomer plezier (26/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Wie geen extra werk wil, koopt marinades en kruidenmixen gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. “Kijk wel of er suiker of honing tussen de ingrediënten staat, want op hoog vuur zal je vlees in dat geval sneller aanbranden”, zegt barbecuekampioen Peter De Clerq. Zelf aan de slag gaan is trouwens makkelijker dan je denkt. Wat ingrediënten mengen en je kunt de rest van de zomer verder. [naar artikel]


9. De renovatie van het Justitiepaleis is pas klaar tegen 2040: Waarom duurt dat zólang? (05/08/2018 - VRT NWS)

Het Justitiepaleis wordt al dertig jaar gerenoveerd en deze week raakte bekend dat de werkzaamheden nog tot 2040 zullen duren. Waarom duurt het zólang? Dirk Van Gerven, advocaat en bestuurder bij de Poelaert Stichting, legt het uit in "De ochtend". "Met renoveren bedoelt men de gevels in orde brengen en niét de binnenkant van het gebouw. Dat zal men dan doen de komende 12 à 13 jaar, of twee jaar per gevel. Dat vergt telkens een openbare aanbesteding die twee tot vier jaar duurt." [naar artikel]


10. Boycot Amerikaanse producten na vier jaar voorbij in Antwerps café: “Het afscheid van Trump betekent voor ons de verwelkoming van Coca-Cola… én Tabasco” (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

The Washington Post, Newsweek, De Telegraaf, Daily Pakistan, CNN Indonesia en natuurlijk als eerste in Het Laatste Nieuws. Het was wereldnieuws vier jaar geleden toen het Antwerpse café ’t Zeezicht alle Amerikaanse producten bande bij de aanstelling van president Trump. Nu Biden de eed heeft afgelegd, zijn er terug Coca-Cola, Lays én Tabasco welkom in de kroeg op de Dageraadplaats. [naar artikel]


11. WEDSTRIJD: Maak kans op een barbecue! (11/06/2020 - Metro)

Tabasco + Weber + Metro = droom combo Vallen je vakantieplannen dit jaar in het water? Geen paniek, de komende maanden beloven heet te worden… Want Tabasco kruidt je barbecues en stelt je heerlijke BBQ-recepten en een wedstrijd voor. Voorkeur voor pikant, zacht of fruitig? Barbecue dan met jouw favoriete smaken en het wordt een […] Het bericht WEDSTRIJD: Maak kans op een barbecue! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


12. Doe mee aan de Tabasco® Challenge! (29/03/2019 - Metro)

Ben jij een keukenprins(es) met pit? Stuur ons jouw creatieve recept met Tabasco® saus en maak kans op een reis naar Avery Island, de thuisbasis van de Tabasco® saus, of een etentje in toprestaurant ’t Zilte in Antwerpen. De 2 winnaars die worden uitgekozen door onze jury maken kans om 1 van onderstaande prijzen te […] Het bericht Doe mee aan de Tabasco® Challenge! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. De vreemde ingrediënten smeren we op ons gezicht (08/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Houtskool, slakkenslijm en als het van de Zuid-Koreanen afhangt, binnenkort ook zalmsperma. Voor die stralende huid moet je wat overhebben. Tal van Aziatische en Westerse cosmeticamerken experimenteren met de gekste ingrediënten om toch maar de eeuwige schoonheid in een potje te kunnen verkopen. [naar artikel]


14. Normale tabasco niet pikant genoeg? Sauzenfabrikant lanceert twintig keer hetere saus (24/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Mag het voor jou wat pittiger zijn? Dan wil de producent van Tabasco jouw wensen vervullen. Zij hebben nu een saus op de markt gebracht die naar verluidt maar liefst 20 keer zo pikant is als hun standaardversie van de tabascosaus. En daar lopen de fans blijkbaar warm voor, want de nieuwe ‘Scorpion Sauce’ is al uitverkocht. [naar artikel]


15. Mag het wat pikanter zijn? Deze nieuwe saus is twintig keer heter dan tabasco (24/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Mag het voor jou wat pittiger zijn? Dan kan je de nieuwe saus van de producent van Tabasco eens proberen. Zij hebben nu een goedje op de markt gebracht dat naar verluidt maar liefst 20 keer zo pikant is als hun oorspronkelijke tabascosaus. En daar lopen de fans blijkbaar warm voor, want de nieuwe ‘Scorpion Sauce’ is al uitverkocht. [naar artikel]


16. Recept om met slechts enkele ingrediënten koffie-ijs te maken wordt volop gedeeld (11/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Op haar blog My Crazy Good Life deelde de Amerikaanse Becca Ludlum haar recept voor eenvoudig koffie-ijs en het werd een hit. Ondertussen werd het recept al meer dan 60.000 keer gedeeld en bovendien is het nog makkelijk te maken ook. Slechts drie ingrediënten volstaan. [naar artikel]


17. WK in Qatar ramp voor kalender: seizoen 2022-2023 duurt langer dan ooit (18/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

Eén jaar voor de start van het WK in Qatar wordt duidelijk dat de gevolgen voor de Belgische competitie groot zijn. Het volgende voetbalseizoen duurt nog eens twee weken langer. En van een winterstop is amper sprake. [naar artikel]


18. Ninette is amper 15, maar toch al dj op Sfinksfestival in Boechout: "Ik viel uit de lucht toen ze me vroegen" (29/07/2022 - VRT NWS)

Ninette Vertongen is nog maar 15 jaar oud en toch staat ze vanavond als dj op het wereldfestival Sfinks Mixed in Boechout. Een droom die voor haar in vervulling gaat. “Al van toen ik 10 jaar oud was, wist ik dat ik dj wilde worden”, aldus Ninette. [naar artikel]


19. Een chilipeper als pijnstiller: “Ik schrijf zelfs een mondspoeling met tabasco voor” (20/03/2018 - Het Nieuwsblad)

“We gaan eerst verdoven en dan de chilipeper erop.” De uitspraak van pijnarts Bart Morlion tegen een patiënt, gisteravond in Topdokters, deed even de wenkbrauwen fronsen. Vurige rode pepers als middel tegen de pijn? “Patiënten schrikken soms als ik het voorstel. Maar net door de pijn zo uit te lokken, kan ze verminderen. Ik schrijf zelfs een mondspoeling met tabasco voor.” [naar artikel]


20. Klaar in een wip en toch lekker pittig: pasta met tomaten, olijven en spek (04/08/2017 - De Morgen)

Samen met blogster Sophie van Tomate-Cerise doen we deze maand aan culinaire uitbuiting van tomaten. Natúúrlijk begeven we ons dan richting pastahemel, in dit geval met deze heerlijke creatie met tomaten, olijven en pancetta. Amper voorbereidingswerk, klaar in vijftien minuutjes en toch een gerecht met va-va-voom: we like! [naar artikel]


21. Twee ingrediënten, meer heb je niet nodig om deze ijsjes te maken (27/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Op warme zomerdagen zijn ijsjes een must! Deze ijsjes maak je makkelijk zelf, zonder ijsmachine en met slechts twee ingrediënten. Twee bolletjes alstublieft! [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!