Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Mee op inspectie met Michelin en Gault&Millau: “Hier kom ik nietmet mijn tante die een keer top wil eten”

04/11/2018 - 16:21
"Stress voor restauranthouders en chefs, want restaurantgidsen Michelin en Gault&Millau geven hun jaarlijks rapport. Is dat een momentopname of komen die mannen meer dan eens eten? Wat als de chef een slechte dag heeft? En wat als de ober flatert? Uw krant schoof aan bij twee hoofdinspecteurs en zocht antwoorden. De restaurants waar we aten noemen we niet, hun eten beoordelen we wel."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Mee op inspectie met Michelin en Gault&Millau: “Hier kom ik niet met mijn tante die een keer top wil eten” (02/11/2018 - Gazet van Antwerpen)

Stress voor restauranthouders en chefs, want restaurantgidsen Michelin en Gault&Millau geven hun jaarlijks rapport. Is dat een momentopname of komen die mannen meer dan eens eten? Wat als de chef een slechte dag heeft? En wat als de ober flatert? Uw krant schoof aan bij twee hoofdinspecteurs en zocht antwoorden. De restaurants waar we aten noemen we niet, hun eten beoordelen we wel. [naar artikel]


2. De nieuwste foodgids neemt zichzelf niet té serieus: is Le Fooding de hippere Michelin of Gault&Millau? (06/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is een nieuwe, frissere restaurantgids opgestaan naast oude rotten Michelin en Gault&Millau. Le Fooding, een van oorsprong Franse gids, heeft nu ook een lijst van 400 Belgische horecazaken samengesteld die het bezoeken waard zijn. En in tegenstelling tot Michelin en Gault&Millau hoef je daar niet per se avondkleding voor aan of diep in de buidel te tasten: Le Fooding wil de ‘smaak van nu’ vatten met hippe bistro’s, wijnbars of streetfoodketens. Wat vind je allemaal in deze nieuwe foodgids en hoe kwam hij tot stand? [naar artikel]


3. Waarom deelt een bandenmerk sterren uit aan restaurants? En wat is het verschil tussen Michelin en Gault&Millau? (26/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

Vandaag worden in de Antwerpse Zoo de Michelinsterren uitgereikt aan de beste restaurants van dit moment. Maar waarom draagt die uitreiking de naam van een bandenmerk? En wat is het verschil tussen Michelin en Gault&Millau? [naar artikel]


4. Boury is met 19/20 het beste restaurant van het land: ontdek hier alle winnaars van de nieuwe Gault&Millau (27/11/2023 - Het Nieuwsblad)

Koning Peter Goossens (59) zwaait af, kroonprins Tim Boury (40) staat op. Na de drie sterren van Michelin heeft hij met 19/20 nu ook de hoogste score in de culinaire gids Gault&Millau. “Punten en sterren zorgen voor klanten. Maar dan moeten wij ervoor zorgen dat ze terugkomen”, klinkt het. Ontdek hier alle restaurants uit de gloednieuwe gids. [naar artikel]


5. OVERZICHT. Boury is met 19/20 het beste restaurant van het land: ontdek hier alle winnaars van de nieuwe Gault&Millau (27/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Koning Peter Goossens (59) zwaait af, kroonprins Tim Boury (40) staat op. Na de drie sterren van Michelin heeft hij met 19/20 nu ook de hoogste score in de culinaire gids Gault&Millau. “Punten en sterren zorgen voor klanten. Maar dan moeten wij ervoor zorgen dat ze terugkomen”, klinkt het. Ontdek hier alle restaurants uit de gloednieuwe gids. [naar artikel]


6. Dit zijn volgens Gault&Millau de drie Belgische chocolatiers van het jaar (10/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Restaurantgids Gault&Millau heeft drie Belgische chocolatiers uitgeroepen tot ‘Chocolatier of the Year’. Het gaat om Zuut in Leuven, Frederic Blondeel uit Brussel en Sigoji in het Waalse Ciney. De chocolademakers zijn het ‘neusje van de chocolade’, klinkt het bij Gault&Millau, die de titel voor de eerste keer toekent. [naar artikel]


7. Christian Millau (die van Gault&Millau) overleden (07/08/2017 - Het Nieuwsblad)

Eigenlijk wilde hij een bekend schrijver worden. Maar we zullen Christian Millau altijd blijven herinneren als de man van de culinaire gids Gault&Millau. Christian Millau is op zijn 88ste overleden. [naar artikel]


8. Dit waren de beste gerechten op Tomorrowland volgens Gault&Millau (27/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Restaurantgids Gault&Millau was dit jaar voor de vijfde keer op rij aanwezig op Tomorrowland om het festivaleten daar te inspecteren. Traditioneel vind je op Tomorrowland geen slappe frieten of trieste hamburgers, maar wordt er ook hard geïnvesteerd op culinair vlak. Gault&Millau heeft nu drie awards uitgereikt aan de best presterende foodstandjes. Deze gerechten kwamen als winnaar uit de bus: [naar artikel]


9. De achterkeuken van Michelin en co (19/11/2017 - De Tijd)

16:20 Een, twee of drie sterren van Michelin, een score van 19 op 20 in Gault&Millau of een opname in de 50 Best. Ze zijn big business geworden. Wie gelooft die lijstjes nog? Een blik in de achterkeuken van... [naar artikel]


10. Gault& Millau versus Michelin: geen sterren, maar punten en koksmutsen (13/11/2017 - VRT NWS)

Wereldberoemd zijn de Michelinsterren, Gault&Millau pakt het anders aan en deelt gewoon punten uit én koksmutsen. De absolute top, daarover zijn beide gidsen het eens, maar daarnaast durven ze al eens te verschillen van mening. [naar artikel]


11. UITGETEST: De vier Gault&Millau tips op Tomorrowland (28/07/2019 - Gazet van Antwerpen)

Voor het zevende jaar op rij bekroonde Gault&Millau de beste gerechten en foodconcepts op Tomorrowland. Vier totaal verschillende eet -en drankstands kwamen als winnaar uit de bus. Onze reporter nam de proef zelf op de som en vroeg of de People of Tomorrow het met Gault&Millau eens waren. [naar artikel]


12. Gault&Millau beoordeelt Belgische grootkeukens (22/11/2018 - VRT NWS)

Gault&Millau heeft voor de derde keer de Catering Awards uitgereikt aan opmerkelijke grootkeukens in België. [naar artikel]


13. Medeoprichter Gault&Millau-gids overleden (07/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

De beroemde Franse restaurantcriticus Christian Millau is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het culinaire blad Gault&Millau vandaag. [naar artikel]


14. Mede-oprichter Gault&Millau-gids overleden (07/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

De beroemde Franse restaurantcriticus Christian Millau is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het culinaire blad Gault&Millau vandaag. [naar artikel]


15. AZ Groeninge krijgt als eerste ziekenhuis kwaliteitslabel Gault&Millau (07/03/2023 - Het Nieuwsblad)

AZ Groeninge krijgt na verschillende preofanalyses een kwaliteitslabel van Gault&Millau voor patiëntenmaaltijden. “De erkenning van de hoge kwaliteit van de patiëntenmaaltijden in az Groeninge is het gevolg van een sterk toegenomen engagement in de ziekenhuissector om dat belangrijke aspect in de zorgverstrekking letterlijk drie keer per dag bovenaan de agenda te zetten”, klinkt het bij Gault&Millau. [naar artikel]


16. Knokke wordt eerste stad ter wereld met eigen culinaire gids van Gault&Millau (31/08/2021 - Express)

Lees dit artikel: Knokke wordt eerste stad ter wereld met eigen culinaire gids van Gault&Millau De citymarketing van Knokke-Heist draait op volle toeren. De meest exclusieve badstad aan onze kust krijgt als eerste stad een eigen gastronomische gids van Gault&Millau. Volgens Gault&Millau gaat het om een wereldprimeur. “Geen enkele andere gemeente over de hele wereld heeft een eigen culinaire Gault&Millau gids met een selectie van de betere adressen uit de […] Lees dit artikel: Knokke wordt eerste stad ter wereld met eigen culinaire gids van Gault&Millau [naar artikel]


17. Nieuwste, hippe restaurantgids bundelt de lekkerste Belgische adresjes van stad tot dorp: “Zolang de plek maar lekker, uniek, levendig en overtuigend is” (06/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is een nieuwe, frissere restaurantgids opgestaan naast oude rotten Michelin en Gault&Millau. Le Fooding, een van oorsprong Franse gids, heeft nu ook een lijst van 400 Belgische horecazaken samengesteld die het bezoeken waard zijn. En in tegenstelling tot Michelin en Gault&Millau hoef je daar niet per se avondkleding voor aan of diep in de buidel te tasten: Le Fooding wil de ‘smaak van nu’ vatten met hippe bistro’s, wijnbars of streetfoodketens. Wat vind je allemaal in deze nieuwe foodgids en hoe kwam hij tot stand? [naar artikel]


18. IN KAART. De beste chocolatiers van België volgens Gault&Millau (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Voor de derde keer al brengt Gault&Millau een minigids uit waarin het de beste chocolatiers uit België en nu ook Luxemburg bundelt. De selectie van... [naar artikel]


19. Dit zijn de beste restaurants in Antwerpen volgens Gault&Millau (13/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het Gebaar van Roger van Damme en ‘t Zilte van Viki Geunes zijn opnieuw de Antwerpse koplopers in de nieuwe gids van Gault&Millau, die maandagmiddag werd voorgesteld. Zij scoren opnieuw 18 op 20. Peter Goossens blijft de onbetwiste koning van de Gault&Millau: zijn restaurant Hof van Cleve krijgt voor het vijftiende jaar de hoogste score van 19.5 op 20. [naar artikel]


20. OVERZICHT. Dit zijn de beste restaurants in jouw buurt volgens Gault&Millau (13/11/2017 - Het Belang van Limburg)

De vijftiende editie van Gault&Millau, die maandagmiddag werd voorgesteld, bevat 1.280 adressen, waaronder 130 nieuwe. Bekijk hier de kaart met alle adressen in uw buurt. [naar artikel]


21. In dit ziekenhuis is het eten zo goed dat Gault&Millau het als eerste een kwaliteitslabel geeft: “Eten zoals in de betere brasserie” (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

AZ Groeninge behaalt als eerste ziekenhuis in België, Nederland en Luxemburg een Gault&Millau label voor patiëntenmaaltijden. Er worden in AZ Groeninge in Kortrijk elke dag 900 warme maaltijden voor patiënten opgediend en 1.800 keer ontbijt en avondmaal geserveerd. Wat maakt de keuken van AZ Groeninge nu zo bijzonder? En welke gerechtjes lusten de patiënten het liefst? [naar artikel]


22. “We willen klanten gidsen naar het béste restaurant in de buurt”: wat is de impact van een (hoge) Gault&Millau-score op een zaak? (26/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Morgen vindt de uitreiking van de nieuwste Gault&Millau-gids plaats. Restaurants merken vaak de impact van een Michelinster op hun populariteit, maar merken ze dat ook bij Gault&Millau? Hoe moet je zo’n score als klant interpreteren? En zijn chefs er blij mee als ze een punt zien stijgen? Chef Davy Devlieghere (33) van restaurant Julien in Lievegem, chef Nathan Van Echelpoel (34) van restaurant Nathan in Antwerpen en Marc Declerck, CEO van Gault&Millau, leggen uit. [naar artikel]


23. Gault&Millau stelt nieuwe gids voor: bekijk hier wat de beste restaurants in jouw buurt zijn (23/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De culinaire gids Gault&Millau heeft maandag zijn nieuwe gids voorgesteld, met daarin de beste adressen van ons land. “We hebben even getwijfeld of we in deze tijden wel een gids moesten uitbrengen”, klinkt het. “Maar uiteindelijk doet het voor chefs toch deugd om hun werk nu bekroond te zien.” Kijk hier waar je in jouw buurt het lekkerst kan eten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!