Door acties als ‘Dagen zonder vlees’ of ‘Donderdag veggiedag’ eet bijna de helft van de Belgen minder vlees. Dat we gemotiveerd zijn om duurzamer te eten is daarmee bewezen, maar er rest nog heel veel onduidelijkheid over hoe we dat best aanpakken. Is vegetarisch eten wel duurzaam genoeg? Is veganistisch eten wel gezond? En is lokaal gekweekt echt beter? [naar artikel]
Roodborstjes zijn niet rood, zwangere vrouwen moeten niet eten voor twee en 'Jingle Bells' is geen kerstlied. QI: The Third Book of General Ignorance wil deze en nog 177 andere misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
‘Een verzekering voor jonge bestuurders is onbetaalbaar’, of ‘een omniumverzekering is de beste optie’: niet alles wat je hoort over autoverzekeringen klopt altijd. Independer.be veegt de vijf grootste misverstanden van tafel. [naar artikel]
Geen huizen of grote bouwprojecten zonder architect, en toch wordt hij of zij als we het over de bouw hebben wel eens over het hoofd gezien. We zetten de vier grootste misverstanden over het beroep van architect op een rijtje. [naar artikel]
‘Een verzekering voor jonge bestuurders is onbetaalbaar’, of ‘een omniumverzekering is de beste optie’: niet alles wat je hoort over autoverzekeringen klopt altijd. Independer.be veegt de vijf grootste misverstanden van tafel. [naar artikel]
Nalatenschap regel je het best bij leven. Maar veel mensen vinden het moeilijk om dat onderwerp aan te snijden, bijvoorbeeld bij hun ouders. En wat nog meer is: over erven en schenken bestaan er allerlei misverstanden. Tijd om er enkele de wereld uit te helpen: Spaargids.be zet zes hardnekkige misverstanden op een rij. [naar artikel]
Ja, je mag je kinderen meenemen naar de tentoonstelling ‘Phallus. Norm & Vorm’. Want het is geen obscure peepshow en heeft niets met porno te maken. Met seks eigenlijk ook niet, want in Gent richten ze de blik naar beneden om ons te doen nadenken over de clichés rond het geslachtsorgaan van de man, dat veel vaker door de wetenschap is bestudeerd dan dat van de vrouw. Daarom werkten aan de tentoonstelling niet alleen kunstenaars mee, maar ook wetenschappers als topdokter Piet Hoebeke. Wij zetten vijf misverstanden op een rij. [naar artikel]
07:00 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze tweede aflevering: wijn en eten combineren. [naar artikel]
Duurzame voeding heeft voor de hedendaagse consumenten meer te maken met gezondheid dan met ecologie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Israëlische technologiebedrijf Tastewise. De studie is gebaseerd op een analyse van ongeveer twee miljard online sociale interacties, ruim drie miljard online recepten en de menu’s van nagenoeg 275.000 restaurants. ‘Vele merken […] The post Consument denkt bij duurzaam eten vooral aan gezondheid en niet aan milieu appeared first on Business AM. [naar artikel]
De Belgische gamesector scheert hoge toppen. Toch blijven nog veel clichés en misverstanden bestaan over games, zegt Youri Loedts, hoofd van het Gamefonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). We zetten er vijf op een rij. [naar artikel]
Mocht gezonde voeding goedkoper zijn, dan zouden zes op de tien Vlamingen gezonder eten gemakkelijker vinden. Bijna vier op de tien vinden ook dat de overheid dat mee mogelijk moet maken, aldus een enquête van Het Vlaams Instituut Gezond Leven. Uit de bevraging blijkt echter ook dat er nogal wat misverstanden bestaan over wat nu gezonde en ongezonde voeding is. [naar artikel]
Hoe kunnen we ons elektriciteitsverbruik beperken? Daar bestaan nog altijd een paar hardnekkige misverstanden rond. Hoog tijd dus om die mythes te... [naar artikel]
Duurzaam winkelen, dat de koolstofvoetafdruk van het voedsel vermindert met 50 procent, is gezonder, behaalt betere nutri-scores en hoeft de consument niet meer te kosten. Dat blijkt uit een nieuw rapport in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WWF). [naar artikel]
Het eerste weekend van juli vindt in Perk de vijfde editie van Paradise City plaats. Het festival maakte de voorbije jaren naam met zwoele elektrobeats, lekker eten en groene initiatieven. Dit jaar wordt Brasserie 2050 de blikvanger, met duurzaam voedsel. [naar artikel]
Enkele studenten voedings- en dieetleer van de Thomas More Hogeschool in Geel onderzoeken hoe we microalgen meer kunnen verwerken in ons eten. De studenten testen hoe de microscopisch kleine cellen smaken en hoe je ermee kan koken. "Ze hebben een hoge voedingswaarde, kunnen duurzaam gekweekt worden en kunnen zo ook een alternatief zijn voor vlees", zegt studente Marie Tampère. [naar artikel]
Gezond, lokaal, vegetarisch, betaalbaar, duurzaam… Modewoorden? Of is het de voedingsindustrie ernst om ons menu klimaatneutraal te maken? Om 19 uur gaan in de Handelsbeurs in Gent vier topfiguren uit de voedingssector in debat in ‘De Grote Shift’, een reeks klimaatdebatten van De Standaard. U kunt het debat hierboven live volgen vanaf 19 uur. [naar artikel]
Elke maand duikt er wel een nieuwe superfood op of een dieet dat een of ander voedingsmiddel verkettert: wie gezond wil eten, ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe doe je dat: alle stoffen opnemen die je nodig hebt? VUB-voedingsexpert Patrick Mullie weet raad en helpt misverstanden de wereld uit. “In halfvolle melk zitten evenveel calorieën als in cola, dus is water een betere optie om calcium binnen te krijgen.” [naar artikel]
Elke maand duikt er wel een nieuwe superfood op of een dieet dat een of ander voedingsmiddel verkettert: wie gezond wil eten, ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe doe je dat: alle stoffen opnemen die je nodig hebt? VUB-voedingsexpert Patrick Mullie weet raad en helpt misverstanden de wereld uit. ‘In halfvolle melk zitten evenveel calorieën als in cola, dus is water een betere optie om calcium binnen te krijgen.’ [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. “De mindermethode werkt niet”, zegt hij. “Door dingen te verbieden, kan je mensen niet motiveren.” De expert ontkracht misverstanden over voeding en geeft allerlei tips. [naar artikel]
Als eten op de grond terechtkomt, heb je vijf seconden de tijd om het op te rapen en alsnog op te eten voor er bacteriën op komen te zitten. Die beroemde regel wordt nu in twijfel getrokken door wetenschappers aan de Rutgers University in het Amerikaanse New Jersey. [naar artikel]
15:03 Door de grote focus op duurzaam beleggen is jaren te weinig geïnvesteerd in gas- en oliewinning. De revival van 's werelds grootste vervuiler, steenkool, is daar het gevolg van, stelt de Amerikaanse z... [naar artikel]
21:00 Mensen schatten de inflatie vaak hoger in dan ze is. Het is een van de misverstanden die de Europese Centrale Bank (ECB) met een nieuwe publieke webtoepassing uit de wereld wil helpen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.