Verdediging is zorgenkind bij Limburg United: “Het vierde kwart was er te veel aan”

04/11/2018 - 22:10
"Ook in zijn derde uitwedstrijd slaagde Hubo Limburg United er niet in om te winnen. De afwezigheid van Unruh, Kohajda en nu ook Mukubu woog uiteraard door, maar als je zelf 90 punten scoort maar er 108 tegen krijgt, moet je je hand in eigen boezem steken. In het klassement zakken de Limburgers naar de achtste plaats."

1. Limburg United zet nieuwe jaar goed in met overwinning tegen Aalstar (06/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Limburg United nam het vrijdagavond in eigen huis op tegen Okapi Aalstar. Na een gelijkopgaande eerste helft, kon Limburg United in het derde kwart voor het eerst afstand nemen van de ploeg uit Aalst. De Oost-Vlamingen kwamen in het vierde kwart terug wat dichterbij, maar Limburg United slaagde erin een kloofje te behouden. Uiteindelijk werd het 90-83. [naar artikel]

2. Oostende schakelt bekerhouder Limburg United uit (14/12/2022 - Het Belang van Limburg)

In een spannende terugwedstrijd van de kwartfinales om de beker van België, de Lotto Basketball Cup, heeft Oostende bekerhouder Limburg United uitgeschakeld. Tyree en co gomden een elfpuntenachterstand uit en realiseerden in het vierde kwart een 14-0-run. De kustploeg won met 98-87. [naar artikel]

3. Limburg United laat te veel steekjes vallen in Bergen (05/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Geen overwinning voor Hubo Limburg United in de seizoensopener tegen en in Bergen. Een zwak derde kwart van de bezoekers en enkele belangrijke aanvallende rebounds van de thuisploeg in de slotfase lagen aan de basis van de nederlaag. Positief was wel dat United een paar keer veerkracht toonde. [naar artikel]

4. Vierde nederlaag op rij voor Limburg United (28/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Hubo Limburg United is er ook tegen Leuven Bears niet in geslaagd om de punten mee naar Hasselt te brengen. Opnieuw viel de beslissing in de tweede helft. Het is meteen de vierde nederlaag op rij voor United. [naar artikel]

5. Limburg United te sterk voor Bergen (01/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Hubo Limburg United heeft woensdagavond met 82-91 gewonnen op het veld van Bergen. Voor de jongens van coach Brian Lynch is het al de vierde competitiezege op een rij. Veel tijd om te genieten is er echter niet, want vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan ontvangt United in de Alverberg Brussels. [naar artikel]

6. IN BEELD. Veel volk op fandag Limburg United (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Zondag verwelkomde Limburg United alle basketfans in sporthal Alverberg in Hasselt. Tal van prijzen werden uitgereikt, de cheerleaders waren present, er was een demo van HUBO Limburg United on Wheels, een barbecue, een signeer- en fotosessie en er werd natuurlijk gebasket. HUBO Limburg United nam het op tegen Zwolle in een oefenmatch. [naar artikel]

7. Spurs zijn geen partij voor sterk United dat uithaalt met 91-62 (04/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Ondanks een aarzelend eerste kwart, speelde Limburg United een degelijke eerste thuismatch tegen Kortrijk. Door deze zege blijven enkel Limburg United en Charleroi ongeslagen. [naar artikel]

8. Vierde Europese nederlaag op rij voor Limburg United (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)

Limburg United heeft dinsdag zijn vierde opeenvolgende nederlaag geleden in de FIBA Europe Cup. Het Hongaarse Körmend was in Hasselt met 75-92 te sterk. [naar artikel]

9. Euromillions Basket League – Oostende begaat eerste misstap in Limburg (26/10/2019 - Metro)

Landskampioen Oostende heeft vrijdagavond de terugronde in groep B ingezet met een eerste nederlaag in de Belgische basketbalcompetitie. Limburg United legde de kustploeg dankzij een subliem vierde kwart met 78-75 over de knie in Hasselt. Oostende had een kleine kloof geslagen vlak voor de rust, maar in de tweede helft lag de topper in groep […] Het bericht Euromillions Basket League – Oostende begaat eerste misstap in Limburg verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

10. Sterk Limburg United maakt indruk na zwak eerste kwart (28/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Met bommen van Carrington en Morris nam Limburg United de beste start tegen een krasselend Brussels: 8-4 (5’). Plots sloeg de Brusselse motor echter aan en via een 5-18 tussenspurt werd de thuisploeg ter plekke gelaten na tal van balverliezen en gemiste shots. Het povere spel zette coach Lynch in de slotminuut van het eerste quarter aan tot een wissel van 5 spelers. In het tweede kwart bleven beide ploegen de onzorgvuldigheden opstapelen met een – naar Limburgse normen – erg lage tussenscore als gevolg: 21-29 (14’). De inbreng van Kohadja – met twee opeenvolgende scores - leek Limburg United vertrouwen te geven met een 15-3 run als gevolg: 36-32 (rust). [naar artikel]

11. Euromillions Basket League – Limburg United wint vlot van Luik (11/10/2019 - Metro)

Op de vijfde speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling heeft Limburg United vrijdag vlot met 93-57 gewonnen van Luik. Bij de rust stond de thuisploeg al 46-26 voor. Luik, dat het nog altijd zonder zijn buitenlanders moest stellen, hield alleen in het eerste kwart (19-18) gelijke tred. In het tweede kwart drukten de manschappen van […] Het bericht Euromillions Basket League – Limburg United wint vlot van Luik verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

12. Limburg United verdedigt met succes zijn vierde plaats (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Zoals de traditie het wil, was het duel tussen Leuven Bears en Limburg United ook nu weer een echte nagelbijter. De zege ging verdiend naar United dat het grootste deel van de wedstrijd leidde maar pas na 71-71 definitief kon weglopen. [naar artikel]

13. Limburg United klopt Willebroek dankzij sterk derde kwart (28/04/2017 - Sporza)

In de eerste klasse van het basketbal heeft Limburg United een goeie zaak gedaan door Willebroek te verslaan. Ook Charleroi en Bergen boekten een zege. [naar artikel]

14. Limburg United schrijft geschiedenis met eerste cup (13/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Hubo Limburg United heeft zondag een gouden bladzijde geschreven in zijn nog jonge geschiedenis. In een zinderende bekerfinale werd het nog ongeslagen en ongenaakbaar gewaande Oostende verslagen, 79-73. Onverdroten inzet en een ijzersterke verdediging waren de ingrediënten waarmee United zijn eerste prijs ooit pakte. [naar artikel]

15. Matthias Bovy schenkt Limburg United B vierde winst (15/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Limburg United B is eindelijk weg van de laatste plaats. In Kontich stond het bijna 30 minuten achter, maar dankzij een sterke Matthias Bovy ging United erop en erover. [naar artikel]

16. Limburg United als enige ploeg nog ongeslagen na zege bij Brussels (23/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Met de vierde overwinning op rij in Brussel (71-79) is Limburg United alleen leider in de Belgische reeks van de BNXT League. Kampioen Oostende verloor met 92-70 in Charleroi. [naar artikel]

17. Limburg United-spelers en supporters vierden bekerwinst met drank en pizza (11/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Nadat de colonne met bussen in Vorst weer vertrok naar Hasselt, verzamelden de Limburg United-supporters aan de Alverberg. Om kwart voor negen arriveerde de spelersbus en werden hun helden enthousiast onthaald. [naar artikel]

18. Charleroi te sterk voor Limburg United in EuroMillions Basket League (06/02/2018 - Het Belang van Limburg)

In de laatste wedstrijd van de zeventiende speeldag heeft Charleroi dinsdag met 86-79 gewonnen van Limburg United. Bij de rust stonden de Henegouwers 46-43 voor. In het derde kwart diepten ze de voorsprong tot elf punten uit. [naar artikel]

19. Limburg United walst in laatste kwart over Luik (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Hubo Limburg United heeft vanmiddag kunnen winnen Luik. Door die thuisoverwinning springt de Limburgse ploeg over Luik weg van de laatste plaats in het klassement. [naar artikel]

20. Limburg United met twee gezichten (22/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Hubo Limburg United greep in het Forum in Aalst naast zijn vierde zege. Dat was vooral te danken aan een zwakke eerste helft waarin de bezoekers 47-25 achter geraakten. United toonde in de tweede helft een heel ander gezicht maar kwam in de slotfase net te kort om de overwinning nog te grijpen. [naar artikel]

21. Fenominale Nelson loodst Limburg United naar historische cupwinst (13/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Hubo Limburg United heeft gisteren geschiedenis geschreven in Vorst Nationaal. Het dit seizoen Belgisch nog ongeslagen en ongenaakbaar gewaande Oostende werd in een zinderende finale teruggewezen. Een ijzersterke verdediging, de onverdroten inzet en Desiron en vooral Nelson als uitblinkers in aanval. [naar artikel]

22. Euromillions Basket League – Limburg United klopt Luik na verlenging (09/02/2018 - Metro)

Op de 18e speeldag van de EuroMillions Basket League heeft Limburg United met 72-71 gewonnen van Luik. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond het 65-65, waardoor de wedstrijd in een verlenging beslist moest worden. Limburg wist in het eerste kwart (24-17) een kleine voorsprong op te bouwen. Maar Luik was in het tweede […] [naar artikel]

23. Arbeidsovereenkomsten bij Limburg United geschorst wegens overmacht (14/03/2020 - Het Belang van Limburg)

De tien Pro Basketball Leagueclubs beslisten vandaag om de Euromillions League definitief stop te zetten door het coronavirus. Limburg United eindigt zo vierde en mag dus Europees gaan spelen. [naar artikel]

24. Limburg United heeft vierde plaats opnieuw in vizier (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Het gehandicapt Charleroi was een hapklare brok voor Hubo Limburg United. Brian Lynch die volgend seizoen de bezoekers coacht, ging voluit voor een verschil van meer dan 15 punten. Daardoor staat United nu positief ten opzichte van Charleroi, wat belangrijk is als beide ploegen gelijk eindigen. Door de verrassend zware 85-57-nederlaag van Kangoeroes in Bergen doen de Limburgers trouwens plots weer mee voor de vierde plaats. [naar artikel]