Creatieveling Karl Copmans (38) uit Lille heeft een nieuw opmerkelijk project klaar. Met Den Pizza Trakteur bouwde hij een authentieke pizzaoven in leem die hij op een kar achter een tractor heeft geplaatst. De dertiger wil met zijn mobiele oven pizza’s gaan bakken op buurtfeestjes. [naar artikel]
Gaat jouw pizza-oven in de tuin al generaties lang mee? Kocht je speciaal een exemplaar in Italië of heb je er zelf eentje gebouwd? Liet je speciaal een houtoven in de keuken installeren omdat de traditie dat voorschrijft? Of gebruik jij het pizza-recept van je oma nog zoals het geschreven staat in een oud schriftje? Laat het ons weten! Wij zoeken authentieke en gezellige verhalen die naar basilicum en oregano ruiken! [naar artikel]
Je kent het wel: je hebt een restje pizza over, steekt het vol verwachting in de microgolf en vervolgens zit je platte pizzaprut te eten. En dat terwijl je nog zo naar dit moment had uitgekeken. Met deze techniek blijft je pizza krokant, ook de dag nadien! ‘Roberta’ De New Yorkse pizzeria ‘Roberta’ toont op […] Het bericht Lifehack: zo moet je dus pizza opwarmen! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]
Frieten als ontbijt, de hele dag door chips eten en vooral niet kijken naar dat getalletje op de weegschaal. Het is vandaag Internationale Anti-Dieetdag. Vandaag kan je zonder schaamte toegeven aan je guilty pleasures. Je hebt snacks voor in de oven, in de friteuse maar wist je dat het ook kan in een koffiemok? Met […] Het bericht Met deze snacks vier je de Anti-Dieetdag in stijl verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het overkomt ons allemaal weleens. Je hebt zin in bananenbrood, banana pancakes of gewoonweg een fruitsla en haalt alles in huis voor het recept. Je hebt alle voorbereidingen al getroffen, maar op het moment dat het tijd is om de banaan te prakken, kom je tot de conclusie dat die nog veel te groen ziet. […] Het bericht LIFEHACK. Is je banaan te groen? Zo is hij binnen een uur rijp verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een pizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]
Dat er in Massenhoven weinig te beleven valt, kon Tom Willockx met zijn nieuwe mobiele houtgestookte pizza-oven dinsdag ondervinden. Op zijn eerste dag dat hij er neerstreek, waren zijn vijftig pizza’s al in een dik uur uitverkocht. Terwijl hij op vier uur standtijd had gerekend. [naar artikel]
Volgens de Chelsey Amer, diëtiste uit New York, kan je beter een pizza als ontbijt nemen dan een kom cornflakes. Want pizza bevat tenminste niet zoveel suiker en er liggen nog wat groentjes op. Maar voor je morgenvroeg een een Quatro Stagioni in de oven steekt, nog even dit. [naar artikel]
In plaats van tomatensaus zijn verse tomaten jouw basis van deze pizza. Versier de pizza verder met kerstomaten, fijngesneden ui en veel pijnboompitjes. Hij is helemaal klaar om te serveren als er rucola op gestrooid is. [naar artikel]
Iedereen heeft zo z’n eigen favoriete manier om pizza te eten. Sommigen doen het met mes en vork, anderen vouwen hem in twee en nog anderen eten eerst het beleg eraf. En dit betekent dat voor jouw persoonlijkheid. Eerst de korst, dan de rest Jij bent duidelijk een buitenbeentje die zich niets aantrekt van wat […] Het bericht Dit zegt de manier waarop jij je pizza eet over jou verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een Texaanse vrouw wilde op een woensdagavond genieten van een lekkere diepvriespizza uit de oven, maar moest er uiteindelijk eentje bestellen. [naar artikel]
In Nederland zijn Twitteraars in de ban van een pizzakoerier uit Groningen. De man moest donderdag twee pizza’s leveren, maar stapte af om twee minuten ode te brengen aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Of de klanten nog konden genieten van warme pizza, is een vraagteken, maar de man is op Twitter wel onthaald als een ware held. [naar artikel]
In de diepvriesrekken in de supermarkt vind je tig soorten pizza’s, maar een klassieke Napolitaanse is daar niet bij. “Die moet aan heel wat... [naar artikel]
Het station van Mechelen pakt uit met een primeur. In de stationshal staat sinds gisteren een automaat die in drie minuten verse pizza serveert.... [naar artikel]
Het is Megaweek bij Pizza Hut. Wie in een hele reeks vestigingen één pizza koopt, krijgt er gratis twee bij. De leden van de Facebookgroep Promojagers België raken er niet over uitgepraat en beheerder Gunther Devisch maakt er deze week dan ook zijn tip van voor de lezers van HLN. [naar artikel]
9 februari is Wereldpizzadag. De Napolitaanse chef Luca Fabozzi (31) studeerde zowaar aan de ‘Academy of Pizza’ en verklapt in 8 simpele stappen hoe je thuis zelf een topcreatie uit de oven tovert. Hint: vooral de temperatuur van de oven, de tomaten die je gebruikt en hoe lang je het deeg laat rusten, blijken cruciale details. “Een te waterige saus zorgt dat de pizzabodem niet goed bakt.” [naar artikel]
In Beerst, bij Diksmuide, is een man van 30 op tijd gered uit zijn huis. Een aangebrande pizza zette z'n hele woonkamer in de rook. De man had de pizza 's avonds laat in de oven gestoken, maar was in slaap gevallen. [naar artikel]
Sinds kort kan je aan het tankstation Total in Tongeren pizza’s eten uit de eerste pizza-automaat in Limburg. Twee vrienden uit de buurt kwamen met het idee en sinds kort zijn ze trotse eigenaars van hun eerste PizzaGuys-automaat. “Het heeft al onze verwachtingen overtroffen.” [naar artikel]
Lijkt evenwichtig, lekker en gevarieerd koken je niet altijd haalbaar tijdens het - razend drukke - nieuwe schooljaar? Slimme (amateur)chefs hebben daar een trucje voor en laten hun oven het zware werk doen. HLN Shop zet je op weg met een vlees-, kip-, vis- en vegetarisch gerecht waar je respectievelijk amper 5, 10, 15 en 20 minuten werk aan hebt. [naar artikel]
Voor de beste pizza’s van ons land moet je blijkbaar in Brussel zijn. Of dat is toch de mening van de Italiaanse website 50toppizza. Zowel La Pizza è Bella als La Piola Pizza haalt die ranglijst. [naar artikel]
Dat je de robots van vandaag niet mag onderschatten, dat wisten we al. Maar nu kan ene Chef 3D in amper zes minuten een pizza op je bord toveren, [naar artikel]
Pizza Aversa uit Tielt verkeert in een wel erg gulle bui. De uitbaters schenken op kerstavond 200 pizza’s weg aan kansarme gezinnen uit de stad. “Nog nooit zal ik met zo veel voldoening kerst gevierd hebben”, zegt Jaspreet Singh. [naar artikel]
Zelf je avondeten klaarmaken met verse ingrediënten is uiteraard de beste en gezondste optie, maar daar heb je nu eenmaal niet altijd de tijd noch de goesting voor. Een diepvriespizza is in veel huishoudens dan ook de oplossing bij uitstek voor een luie avond. Het enige minpunt? Je kan er maar één of twee tegelijk […] Het bericht LIFEHACK. Zo bak je drie pizza’s op één enkele ovenplaat verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een diepvriespizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.