Veel vlees, sausjes, pastasalades: barbecueën is vaak een vettig feestje. Liever een gezonder en mager grilgerecht? Wij presenteren: kruidige... [naar artikel]
Je hebt volgende wijsheid ongetwijfeld al vaak horen voorbijkomen: you can't have it all. Maar dat geldt níét voor deze pasta! Dankzij Ine en Michiel van foodblog Let's Hygge scoort deze courgetti met hummus-yoghurtdressing, olijven, feta en kerstomaatjes op alle vlakken: veel groenten, geen dikmakers, geen vlees en veel pittige ingrediënten. Beter dan dit wordt het niet, toch? [naar artikel]
Koekjes moeten niet bomvol suiker zitten om lekker te zijn. Daar zijn deze courgettekoekjes het bewijs van. Een lekker hartig hapje met [naar artikel]
September maar half overleefd en nood aan een stevige gezondheidsboost? Dan komt deze ovenschotel net op tijd! De zalm zorgt met zijn omega-3 voor je tikker, de vijf groenten - hoe meer, hoe beter! - boosten de vitaminelevels in de rest van je lijf. Got to love those veggies! [naar artikel]
Met flink wat groene groenten en knapperige gebakken blokjes ham als toemaatje is deze volkorencapellini echte powerpasta. En omdat smeuïg lekker [naar artikel]
Hoera, wildseizoen! De hele maand oktober delen we makkelijke wildrecepten, met dit keer een salade met - gegrilde! - kwartel. Perfect voor wie... [naar artikel]
Zijn die portie boontjes, wortelen of andere groenten geen succes bij je kind? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft tips om je kroost van groenten te leren houden. [naar artikel]
Het wordt buiten nu wel echt kouder, maar jij houdt het lekker warm in stijl met deze 5 grote herfsttrends. NINA en Bel&Bo ontwierpen samen een... [naar artikel]
Topchef Seppe Nobels lanceert "anti-verspillingspralines", dat zijn pralines gevuld met zogenoemde scheve groenten. Die groenten zijn niet mooi genoeg om verkocht te worden. De pralines moeten zo een signaal geven tegen voedselverspilling. "We willen ervoor zorgen dat mensen nadenken over de verspilling van groenten. Ook de minder mooie, kromme groenten zijn lekker en voedzaam", vertelt Nobels bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Neen, we werden niet echt vrolijk van de boodschap van premier Alexander De Croo eerder deze week. Niet alleen deze winter wordt moeilijk, waarschuwt hij. Maar de komende vijf winters, zelfs tien winters worden moeilijk. [naar artikel]
Nog wat groenten over van de feestmaaltijden? Deze soep is de ideale oplossing voor restjes. Snijd de groenten fijn, voeg er rijst aan toe en [naar artikel]
Ardeense oester is een lekker stukje varkensvlees uit de bil, een van de meest magere en malse stukjes van het dier. En bij deze romige pasta met... [naar artikel]
Bonjour, Paris! Deze super chique cocktail maak je met Franse flair, maar hij smaakt naar elke grootstad overal ter wereld. Aperitieven in stijl was nog nooit zo lekker én zo simpel. Santé! productie BURP [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Eugenia Cooney is een populaire YouTuber met liefst 900.000 volgers. Niets aan de hand, ware het niet dat het meisje angstwekkend mager is. Zo mager dat velen denken dat ze er een ongezonde levensstijl op nahoudt en dus werd er een petitie gestart om haar van het videokanaal te weren omdat ze een slechte impact zou hebben. Maar is het wel ok om iemand puur op het uiterlijk te beoordelen en is ook dit geen geval van bodyshaming? [naar artikel]
Van heerlijk lenteweer kunnen we voorlopig nog niet spreken. Maar met deze koolhydraatarme, mediterraanse auberginelasagne van Sandra Bekkari breng je wél zonnige vibes naar je keuken. Gezonde, zuiderse comfortfood? We love it! [naar artikel]
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Groenten verstoppen tussen andere groenten of spaghettisaus helpt niet”, verklapt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Davy Heymans en Stefan Winters, de kersverse assistenten van STVV-coach Peter Maes, stonden vrijdag voor de eerste keer op het oefenveld bij de Kanaries. Heymans en Winters maakten deze week de overstap van Lommel SK. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.