Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste recepten voor hapjes bij de bubbels

30/12/2018 - 07:09
"Bij oud & nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten,..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Fingerfood met een sterretje: topchef Luc Bellings toont hoe je gemakkelijk exclusieve hapjes op tafel tovert voor oudejaar (27/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Bij oud en nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten, deelt sterrenchef Luc Bellings zeven toprecepten die je ook makkelijk zelf kan maken. Van oesters met Granny Smith tot rundstartaar met krab en kaviaar: er is voor ieder wat wils. Smakelijk 2021! [naar artikel]


2. GETEST. Sterrenchef Luc Bellings proeft 10 hapjes uit de airfryer: "Hier bijt je je tanden op stuk” (09/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De airfryer is populairder dan ooit, en de diepvriezers in de supermarkt liggen bomvol met snacks om in de heteluchtfriteuse te bereiden. Maar zijn die wel lekker krokant en smakelijk om als hapje te serveren? Sterrenchef Luc Bellings gebruikte voor het eerst een airfryer om tien soorten snacks in te bakken en is onder de indruk. “De hapjes zijn veel minder vettig en liggen minder zwaar op de maag dan gelijkaardige bereidingen uit de friteuse.” [naar artikel]


3. Sterrenchef Luc Bellings keurt dame blanches aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: "Dit is echt bucht van crème” (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: dame blanche. [naar artikel]


4. Sterrenchef Luc Bellings keurt sliptongetjes aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: “Niets rechtvaardigt de prijs van 27 euro” (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: sliptongetjes meunière. [naar artikel]


5. Sterrenchef Luc Bellings keurt kaaskroketten aan de kust en deelt zowel een 0 als een 10 uit: “Dit zijn kroketten van de allerslechtste diepvrieskwaliteit” (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meewil, wordt de Belgische kust ook deze zomer opnieuw de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: kaaskroketten, en die konden zowel op veel lof als kritiek rekenen. [naar artikel]


6. Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand voor HLN Eten op pad om één gerecht in vijf brasserieën doorheen heel Vlaanderen te gaan proeven en beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. Hij deelt een 10/10 en een 0/10 uit. “Met dit stoofvlees kan je behangpapier aan de muur lijmen.” [naar artikel]


7. GETEST. Sterrenchef Luc Bellings proeft 16 vleesvervangers en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “deze veggie worsten zijn verbazend lekker” (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van gehakt tot burgers of zelfs schnitzels en worsten: tegenwoordig vind je voor alles een vegetarisch of vegan alternatief in het schap van de supermarkt. Maar zijn die vleesvervangers ook écht lekker? Sterrenchef Luc Bellings werpt zijn smaakpapillen in de strijd om die vier verschillende soorten vleesvervangers te beoordelen én deelt bij elke categorie zijn eigen exclusief recept met de lekkerste variant. “Voor mij moeten vleesvervangers niet per se naar vlees smaken.” [naar artikel]


8. Nog een Belgische sterrenchef stopt met zijn restaurant (18/01/2017 - Gazet van Antwerpen)

Luc Bellings en zijn vrouw stoppen met hun tweesterrenrestaurant in Hasselt. Ze broeden op iets kleiners en rustiger. Bellings is intussen al de negende sterrenchef in drie jaar tijd die zijn sterren weggeeft, aldus Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


9. Nog een Belgische sterrenchef die stopt met zijn restaurant (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Luc Bellings en zijn vrouw stoppen met hun tweesterrenrestaurant in Hasselt. Ze broeden op iets kleiners en rustiger. Bellings is intussen al de negende sterrenchef in drie jaar tijd die zijn sterren weggeeft, aldus Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


10. GETEST. Welke airfryersnacks zijn het lekkerst? Sterrenchef proeft er 10 en deelt goede en minder goede punten uit: “Hier bijt je je tanden op stuk” (09/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De airfryer is populairder dan ooit, en de diepvriezers in de supermarkt liggen bomvol met snacks om in de heteluchtfriteuse te bereiden. Maar zijn die wel lekker krokant en smakelijk om als hapje te serveren? Sterrenchef Luc Bellings gebruikte voor het eerst een airfryer om tien soorten snacks in te bakken en is onder de indruk. “De hapjes zijn veel minder vettig en liggen minder zwaar op de maag dan gelijkaardige bereidingen uit de friteuse.” [naar artikel]


11. De laatste van de zomer: sterrenchef Luc Bellings keurt kabeljauw in mousseline en deelt een 1/10 uit. “Dit gerecht is precies de vuilbak van de keuken” (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voor de laatste keer deze zomer trekt sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten richting de Belgische kust om gerechten te keuren. Voor zijn laatste stop waagt de chef zich aan kabeljauw in mousselinesaus bij 5 verschillende adressen. Waar bestel je met plezier een moot van de witte vis? En waar blijf je het liefst ver vandaan? [naar artikel]


12. Luc Bellings proeft 10 sauzen ‘uit een zakje’: welke champignon- of pepersaus smaakt het best? (16/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Saus is de finishing touch van een geslaagd feestgerecht. Klassiekers als champignonsaus of pepersaus matchen prima bij een stukje vlees. Maar kun je je gasten blij maken met een kant-en-klare saus ‘uit een zakje’? Sterrenchef Luc Bellings proeft vijf peper- en vijf champignonsauzen uit de winkel én deelt twee recepten om zelf een lekkere saus te serveren. “Dat is echt niet moeilijk.” [naar artikel]


13. Thais koken als een sterrenchef? Dit zijn de favoriete recepten van Dokkoon Kapueak (19/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Tijd om je Thaise kookkunsten naar een hoger niveau te brengen? De kersverse sterrenchef Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke deelt haar recepten voor haar drie favoriete Thaise classics. [naar artikel]


14. Sterrenchef Luc Bellings proeft 15 kant-en-klare sauzen en deelt een 0/10 uit:“Dit lijkt meer op pudding dan op saus” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


15. Waar eet je de beste steak tartaar van de kust? Sterrenchef Luc Bellings zocht het uit: "Met ook nog eens de zeer schappelijke prijs erbij is dit een topper” (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: steak tartaar. [naar artikel]


16. Luc Bellings gaat op zoek naar het beste stoofvlees en deelt een 0/10 én een 10/10 uit: “Lekkerder dan dit ga je het niet vinden” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]


17. De 8 beste zaken aan de kust volgens sterrenchef Luc Bellings: “Deze frieten en pannenkoeken zijn echt een 10/10 waard” (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Acht weken lang passeerde sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten langs 40 eetzaken aan de kust om acht klassiekers te proeven en te keuren. Hoewel er heel wat missers waren, deelde hij zelfs meermaal een 10/10 uit dit jaar. In deze adressen eet je volgens hem de lekkerste gerechten: van de beste mosselen tot de lekkerste frietjes. “Deze frituur is echt een omweg waard.” [naar artikel]


18. Welk vlees past het best op de BBQ en hoe grill je het? Topchef Luc Bellings geeft advies: “Te veel tegelijk bakken is veelgemaakte fout” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]


19. Luc Bellings proeft diepvrieskroketten en deelt een 9/10, maar ook een 3/10 uit: “Een waterige hap” (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


20. Sterrenchef Bellings stopt met restaurant (18/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Luc Bellings en zijn vrouw Brigitte stoppen met hun tweesterrenzaak in Hasselt. Ze willen het rustiger aan doen en broeden op een nieuw, [naar artikel]


21. Topchef Luc Bellings deelt zijn favoriete kerstrecept op mama’s wijze: “Ma is tot vandaag mijn inspiratiebron” (06/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Waarom kiest een chef voor een leven in de keuken? Als je écht doorvraagt, kom je bijna altijd uit bij een kooklustige moeder, grootmoeder of schoonmoeder. Deze week: sterrenchef Luc Bellings over de kerstfazant van zijn overleden moeder. “Mijn ma kookte elke dag zeer uitgebreid, en dan stond ik naast haar op een stoeltje aan het fornuis.” [naar artikel]


22. “Ze smaken zoals huisgemaakt”: Luc Bellings proeft aardappelkroketten uit de diepvries en deelt een 9/10 uit (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kroketten, geen feest! Maar smaken diepvrieskroketten net zo lekker als de huisbereide van oma op kerstavond? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien aardappelkroketten uit de diepvries en velt zijn oordeel. Hij geeft zijn ultieme recept voor zelfgemaakte kroketten en deelt tips om opengebarsten exemplaren te voorkomen.“Voor je de puree door het paneermeel wentelt, moet hij voldoende afgekoeld zijn.” [naar artikel]


23. Luc Bellings proeft stoofvlees in 5 Vlaamse brasserieën en deelt zowel 10/10 als 0/10 uit: “Hiermee kan je behangpapier aan de muur lijmen” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij stoofvlees in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen: “Het zal niet makkelijk zijn om ergens in Vlaanderen beter stoofvlees te vinden dan hier.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!