Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Filet d’Anvers moet de parmaham van Antwerpen worden

21/02/2019 - 11:51
"Filet d’Anvers is op weg naar een Europees label. Dat moet het typische ossegerookt van bij ons beschermen in kwaliteit en goedkopere bereidingen onder dezelfde naam verbieden. Vleeswarenbedrijf LMJ in Schoten neemt het initiatief en het is nu aan andere producenten om al dan niet mee in het verhaal te stappen. Niet elke filet d’Anvers zal nog filet d’Anvers mogen heten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Filet d’Anvers moet de parmaham van Antwerpen worden. “Anders lopen we het risico eenheidsworst te worden” (21/02/2019 - Het Nieuwsblad)

Filet d’Anvers is op weg naar een Europees label. Dat moet het typische ossegerookt beschermen in kwaliteit en goedkopere bereidingen onder dezelfde naam verbieden. Vleeswarenbedrijf LMJ in Schoten neemt het initiatief en het is nu aan andere producenten om al dan niet mee in het verhaal te stappen. Niet elke filet d’Anvers zal nog filet d’Anvers mogen heten. [naar artikel]


2. Keukenbrand bij vleesrestaurant Filet d'Anvers in Antwerpen (04/07/2022 - VRT NWS)

In de Slachthuiswijk in Antwerpen is een brand uitgebroken in vleesrestaurant Filet d'Anvers. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar omdat er zoveel rook was, werden de woningen rondom ontruimd. Niemand raakte gewond. Het is nog onduidelijk hoe het vuur is ontstaan. [naar artikel]


3. Filet d'Anvers: uit liefde voor het vlees (15/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Steve Vancauwenberghe van Filet d’Anvers in de Lange Lobroekstraat komt op voor zijn eigen restaurant én hij breekt tevens een lans voor de Slachthuisbuurt waar het is gevestigd. “De variatie is hier groter dan je denkt.” [naar artikel]


4. Bompa Scheut is er al lang niet meer, maar zijn paardenvlees is nog niet vergeten bij restaurant Filet d’Anvers (06/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Liefhebbers smelten bij de gedachte aan een heerlijk stukje paardenvlees. Bij restaurant Filet d’ Anvers op den Dam in Antwerpen zijn ze daarin gespecialiseerd en dat is niet toevallig. Aan de stukjes sappige paardenentrecôte die er op de steengrill worden gebakken gaat een boeiend familieverhaal vooraf, met de kleine Bompa Scheut in een hoofdrol. [naar artikel]


5. Delhaize roept ‘Filet d’Anvers Supérieur’ terug wegens aanwezigheid E. Coli (22/03/2019 - Het Nieuwsblad)

Delhaize vraagt zijn klanten om het product “Filet d’Anvers Supérieur” van het merk Delhaize Taste of Inspirations naar hun winkelpunt terug te brengen. [naar artikel]


6. Filet d’Anvers en Kontichs Specfour erkend als Vlaamse streekproducten (03/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het gerookte rundvlees van Filet d’Anvers en de gevulde speculaas van het Kontichse Specfour zijn uitgeroepen tot erkende Vlaamse streekproducten. De erkenningsronde is de derde en laatste van 2017 en erkent producten uit vier van de vijf Vlaamse provincies. [naar artikel]


7. Filet d'Anvers, nu uit Antwerpen (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Delhaize roept “Filet d'Anvers Supérieur" terug (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Delhaize vraagt zijn klanten om het product "Filet d'Anvers Supérieur" van het merk Delhaize Taste of Inspirations naar hun winkelpunt terug te... [naar artikel]


9. "Filet d’Anvers Supérieur" van Delhaize na aantreffen bacterie uit de rekken (22/03/2019 - VRT NWS)

Delhaize haalt zijn vleesproduct "Filet d’Anvers Supérieur" uit de rekken na het vinden van een bacterie. Klanten wordt gevraagd om het product terug te brengen naar de winkel. [naar artikel]


10. GAIA toont gruwelijke beelden van mishandelde varkens in Italië: "Parmaham teert op dierenleed" (26/03/2018 - VRT NWS)

Varkens die in de Italiaanse streek van Lombardije gekweekt worden voor de productie van parmaham worden mishandeld. Dat blijkt uit beelden die anonieme onderzoekers konden maken. Dierenrechtenorganisatie GAIA roept consumenten daarom op om geen parmaham meer te kopen. Ook supermarkten moeten de verkoop stopzetten, klinkt het. [naar artikel]


11. ‘Parmaham teert op dierenleed’ (26/03/2018 - De Standaard)

De varkens die in de Italiaanse streek van Lombardije gekweekt worden voor de productie van parmaham, worden ernstig mishandeld. Dat leidt Gaia af uit beelden die daar gemaakt zijn. ‘Hoog tijd dat de consument in ons land de ogen opent.’ [naar artikel]


12. Antwerpse ontwerpster lanceert de Rose d’Anvers: de roos met échte diamanten (31/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Rosalie Bogaard lanceerde donderdagavond in de Diamantwijk haar Rose d’Anvers. Een speciale roos met diamantjes die enkel in Antwerpen verkocht zal worden. [naar artikel]


13. Café d’Anvers sluit na dertig jaar: “Jammer dat er weer een icoon verdwijnt” (02/04/2019 - Gazet van Antwerpen)

De bekende Antwerpse nachtclub Café d’Anvers, in het Schipperskwartier, sluit met onmiddellijke ingang de deuren. Over waarom de club het voor bekeken houdt, is er nog geen duidelijkheid. Maar zeker is dat Antwerpen een monument verliest. Café d’Anvers zou dit jaar zijn dertigste verjaardag vieren. [naar artikel]


14. “Twee filets pur to go”: Diana Ross eet na Sportpaleis-optreden uit voorzorg in auto na aanslag in Brussel (18/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

Na een optreden van formaat hebben ook de grootste artiesten wel eens honger. Ook Diana Ross, die dinsdagavond met haar The music legacy tour, op het podium van het Sportpaleis stond. Daarom bestelde ze na afloop van het concert filet pur bij het Antwerpse vleesrestaurant Filet D’Anvers. To go, weliswaar, want na de terroristische aanslag in Brussel maandagavond nam de zangeres het zekere voor het onzekere en vertrok ze na haar optreden meteen naar haar volgende bestemming. [naar artikel]


15. De Australische wijn die Anvers heet: “Ik ben trots op de stad waar ik mijn vrouw ontmoette” (09/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

“Je promoot ons over de hele wereld. Natuurlijk mag je de naam Antwerpen gebruiken.” Dat antwoordde toenmalig burgemeester Patrick Janssens aan de Australische wijnmaker Wayne Keoghan, die zijn wijn Anvers wilde noemen maar vreesde voor juridische gevolgen. Waarom Anvers? Zijn vrouw is Antwerpse. [naar artikel]


16. Diana Ross at na Sportpaleis-optreden twee filets pur in haar wagen door terreuraanslag in Brussel (18/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Na een optreden van formaat hebben ook de grootste artiesten weleens honger. Ook Diana Ross, die dinsdagavond met haar ‘The music legacy tour’, op het podium van het Sportpaleis stond. Daarom bestelde ze na afloop van het concert filet pur bij het Antwerpse vleesrestaurant Filet D’Anvers. To go, weliswaar, want na de terroristische aanslag in Brussel maandagavond nam de zangeres het zekere voor het onzekere en vertrok ze na haar optreden meteen naar haar volgende bestemming. [naar artikel]


17. “Al bijna 160 jaar van vader op zoon gedronken”: wist je dit al over Elixir d'Anvers? (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Elke week vertelt Antwerps stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een weetje over Antwerpen. In februari gaan alle weetjes over Elixir d’Anvers, het ‘Antwerpse goud’, want in 2023 viert Elixir d’Anvers zijn 160ste verjaardag. Ter ere daarvan schrijft Tanguy Ottomer een boek over Elixir d’Anvers, dat verschijnt in het najaar van 2022. Alle ‘Wist je dat’-jes vind je hier terug. [naar artikel]


18. Zus van Pommelien Thijs opent pop-up met Léffi d’Anvers: “Boenk in het centrum van Antwerpen” (17/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Antwerpen mag zich deze zomer verwachten aan een stevige portie girlpower. De vijf jonge onderneemsters van Léffi d’Anvers, onder wie de zus van Pommelien Thijs, lanceren een frisse pop-up in hartje Antwerpen. Van juwelen of mode tot kamerplanten: aan creativiteit geen gebrek bij de vijf pittige onderneemsters. [naar artikel]


19. Fans betreuren eventuele sluiting Café d’Anvers: “Een begrip in België” (02/02/2018 - Gazet van Antwerpen)

Antwerpen loopt niet warm voor het idee om van Café d’Anvers een bordeel te maken. Houseliefhebbers betreuren nu al het mogelijke verdwijnen van de club. [naar artikel]


20. Deze Kempense slager (75) is dé kampioen van de streekproducten (04/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Slager Jef Janssens (75) heeft met zijn filet d’Anvers een vijfde erkend streekproduct in de aanbieding. Eerder al ontvingen zijn pensen, spek, smout en kipkap het begeerde label. “Een ambachtelijk product maken, dat is mijn hobby”, zegt hij. [naar artikel]


21. Discotheek Café d’Anvers wordt dan toch geen megabordeel (04/03/2019 - Het Nieuwsblad)

De bekende discotheek Café d’Anvers aan de Verversrui in het Antwerpse Schipperskwartier mag niet worden omgebouwd tot bordelen. Dat heeft het schepencollege beslist. [naar artikel]


22. Dief van parmaham betrapt in Maaseik (06/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Zaterdag is in een supermarkt op de Maastrichtersteenweg een dief op heterdaad betrapt. De Roemeen had enkele doosjes parmaham proberen mee te nemen zonder te betalen. (mm) [naar artikel]


23. Colruyt en Delhaize blijven voorlopig parmaham verkopen (26/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Zowel de Colruyt groep als Delhaize contacteren momenteel hun leveranciers van parmaham, om na te gaan of zij hun product produceren conform de normen inzake dierenwelzijn. [naar artikel]


24. Nieuw vleesschandaal: Colruyt, Delhaize en Carrefour halen parmaham voorlopig niet uit de rekken (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zowel de Colruyt-groep als Delhaize contacteert momenteel haar leveranciers van parmaham, om na te gaan of zij hun product produceren conform de... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!