Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]
Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die […] [naar artikel]
Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Bananenbrood is een hemels gebak, perfect als guiltfree toetje of tussendoortje in de brooddoos. En met walnoten en sinaasappel in het beslag,... [naar artikel]
Omdat het vandaag Wereld Chocoladedag is, zetten we onze leukste chocolade gerechtjes nog eens voor jullie op een rij. Ben je nog volop aan je [naar artikel]
Samen met onze lezers gaan we op zoek naar het beste bolletje vanille-ijs van Limburg. Stem nog tot en met 11 juli op jouw favoriete ijsjeszaak. De vijf zaken met de meeste stemmen krijgen midden juli een bezoekje van deze driekoppige jury. De winnaar ontdek je volgende week in Goesting. [naar artikel]
Christan Wu (28) uit Brussel maakt het lekkerste ijs van ons heel land. Of zo besliste een vierkoppige jury gisteren op het Belgisch kampioenschap Ijsbereiding. Hij won er de Belgium Gelato Festival Challenge van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson. Wat was dé winnende smaak? En op basis waarvan werd de keuze gemaakt? “Met simpele vanille, chocolade of pistache kom je er hier niet.” [naar artikel]
Jo Grootaers, topchef van restaurant Altermezzo in Tongeren, zetelt deze zomer in onze jury die op zoek gaat naar het lekkerste bolletje vanille-ijs van Limburg. Zelf weet hij als de beste hoe je lekker ijs draait. Hieronder deelt hij zijn recept voor vanilleroomijs. [naar artikel]
Verrassende creaties en sublieme smaakcombinaties. Chocolatier Patrick van Chocoladehuis Boon in Hasselt gaat geen uitdaging uit de weg. Dit is ambachtelijke chocolade ten top. Wij zetten alvast ons schoentje! [naar artikel]
Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: voedselgigant Nestlé beweert een methode te hebben gevonden om de suiker in chocolade met maar liefst 40% [naar artikel]
Voedingsgigant Nestlé lanceert vrijdag in Japan en Zuid-Korea de eerste roze KitKat-reep. Dat meldt de Franse krant Les Echos. De roze chocolade werd door Barry Callebaut ontwikkeld in Wieze, in Oost-Vlaanderen, en Frankrijk. Nestlé is de eerste om de roze chocolade te commercialiseren. De nieuwe chocoladesoort heeft een fruitige smaak van bessen en is smeuïg, […] [naar artikel]
Zin in snoeproze aardbeien in Ruby-chocolade, bij een brownie of in een smoothie? In de drive-in van Efi Gavriilakis (25) in Borgloon eet je het lekkerste uit het hartje van Haspengouw. Al moet je je daarvoor wel haasten: op zondag 28 augustus zwaait de knalroze container een laatste keer open. [naar artikel]
Een legendarische taart, overgewaaid uit New York (hoewel ook de Italianen en de Duitsers de rechten claimen)! Smeuïg door de roomkaas en fris, [naar artikel]
IJskoffie is booming. Geen zin om naar de dichtstbijzijnde koffiebar te hollen of ben je op je centen aan het letten? Dan maak je het gewoon lekker... [naar artikel]
De herfst en winter zijn de seizoenen bij uitstek om je te goed te doen aan een heerlijke kop warme chocomelk. Niets beter om je koude handen op te warmen en je humeur een instant boost te geven. Maar wist je dat het drankje, mits je het goed klaarmaakt, je ook kan helpen om ’s […] Het bericht Met deze warme chocomelk zijn je slapeloze nachten verleden tijd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Christan Wu (28) uit Brussel maakt het lekkerste ijs van ons heel land. Of zo besliste een vierkoppige jury gisteren op het Belgisch kampioenschap Ijsbereiding. Hij won er de Belgium Gelato Festival Challenge van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson. Wat was dé winnende smaak? En op basis waarvan werd de keuze gemaakt? “Met simpele vanille, chocolade of pistache kom je er hier niet.” [naar artikel]
Wat doe je in hemelsnaam met die overdaad aan paaseieren? In deze taart zit chocolade, chocolade en nog eens chocolade. ‘Good food based on your mood’, dat is de ondertitel van De keuken van Sou, het eerste boek van foodblogger Soumia Aattaoui. Het maken van deze taart vraagt geduld en liefde, maar je bent wel een halve kilo paaseieren lichter. [naar artikel]
België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe gaat deze zomer voor Het Laatste Nieuws aan de slag met de lekkerste gerechten uit het buitenland. En jij kan helpen met... [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe gaat deze zomer voor Het Laatste Nieuws aan de slag met de lekkerste gerechten uit het buitenland. En jij kan helpen met... [naar artikel]
Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]
Mixen, bakken, versieren én smullen! Hou je blender in de aanslag, want met deze leuke en gemakkelijke taartrecepten zijn je kinderen wel even zoet. [naar artikel]
Op zoek naar de lekkerste chocolade Sinterklaasfiguren voor je kinderen? De keuze is vaak enorm in de supermarkt. Wij laten ze proeven door topchocolatier Herman Van Dender, zes melk- en zes witte chocoladefiguren, en vragen welke de Sint beter wel of liever niet in de schoentjes van brave kinderen stopt. [naar artikel]
Belgische desserts schuiven we graag aan de kant voor deze Turkse klassieker: baklava! Het dessert met bladerdeeg, noten en siroop is zacht en zoet, maar bevat geen geraffineerde suikers. Honing en sinaasappelsap zorgen voor smaak en maken het gebakje heerlijk smeuïg. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.