Eet jij geen of minder vlees? Dan doe je er verstandig aan om supplementen met vitamine B12 te slikken. Dit laat de Universiteit Maastricht weten op basis van een onderzoek. Hoewel vitamine B ook in onder andere melk en kaas zit, is dit niet genoeg om een tekort te voorkomen. Het onderzoek toont aan dat […] Het bericht Vegetariërs nemen best vitamine B12-supplementen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Na een maand zonder alcohol, een plasticvrij mei en dertig dagen zonder vlees, gaat Try Vegan nog een stap verder. De campagne zet de Vlaming aan om een maand lang geen producten van dierlijke oorsprong te gebruiken. ”Veganistisch eten willen zeggen: geen vis of vlees, maar ook geen zuivel, eieren en kaas”, zegt Fien Louwagie van Try Vegan, dat op 1 oktober begint. [naar artikel]
Mogen vleesvervangers nog namen hebben als "gehackt" of "speck", en zo verwijzen naar de dierlijke producten waarvoor ze een alternatief vormen? Daar is discussie over, na een mislukte poging op Europees niveau om zogenoemde "verwarrende benamingen" volledig te verbieden. De argumenten variëren: van "verwijzingen naar dierlijke producten zijn drempelverlagend voor consumenten die af en toe plantaardig kunnen eten" tot "niet alle plantaardige alternatieven zijn duurzamer en gezonder". [naar artikel]
Het prijsverschil tussen plantaardige en dierlijke producten wordt steeds kleiner. Vegetarisch eten hoeft niet meer zo duur te zijn als een paar jaar geleden. Toch blijkt de prijs voor veel mensen nog een (mentale) drempel te zijn om af en toe vegetarisch of veganistisch te eten. De Veggie Challenge wil tijdens de maand maart alle Belgen uitdagen om minder vlees te eten. [naar artikel]
1 november is World Vegan Day en steeds meer mensen vieren dat. Sommigen worden veganist voor hun gezondheid, anderen om ecologische redenen of om komaf te maken met dierenleed. Feit is dat de veganistische levenswijze sterk in opmars is. Toch bestaan er nog heel wat misverstanden hierover. Voedingsexperte Sanne Mouha neemt ze onder de loep en vertelt hoe je gezond kunt eten zonder dierlijke producten. [naar artikel]
Onder het motto ‘To meat or not to meat’ start het H. Hartinstituut in Heverlee een campagne om insecten te eten in plaats van vlees. Insecten eten is immers duurzamer omdat er minder energie, land en water nodig is voor de kweek ervan. Het wordt de komende drie jaar als een klimaatproject financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant. [naar artikel]
It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. Wil je zelf ook graag minder vlees, vis of kaas op je bord? Wij maakten een overzicht met de Limburgse topadresjes met vegan gerechten op de kaart. [naar artikel]
Onder het motto ‘To meat or not to meat’ start het H. Hartinstituut in Heverlee een campagne om insecten te eten in plaats van vlees. Insecten eten is immers duurzamer omdat er minder energie, land en water nodig is voor de kweek ervan. Het wordt de komende drie jaar als een klimaatproject financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Onder het motto ‘To meat or not to meat’ start het H. Hartinstituut in Heverlee een campagne om insecten te eten in plaats van vlees. Insecten eten is immers duurzamer omdat er minder energie, land en water nodig is voor de kweek ervan. Het wordt de komende drie jaar als een klimaatproject financieel gesteund door de provincie Vlaams-Brabant. [naar artikel]
Flexitarisme blijft in België aan populariteit winnen. Veel Belgen zijn namelijk op zoek naar alternatieve eiwitbronnen om hun dagelijkse vleesconsumptie te verminderen. Om aan die behoefte tegemoet te komen, lanceert het merk ‘Meat the Champion’ zijn allereerste hybride gamma in België: vleesproducten die voor 50% uit plantaardige bestanddelen bestaan. De producten bieden de consument vleesproducten […] Het bericht Minder vlees op je bord? Dan is DIT de oplossing verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]
De Amerikaanse maker van vleesvervangers Beyond Meat heeft in de afgelopen periode voor het eerst een kwartaalwinst behaald, geholpen door een zeer sterk stijgende omzet. Dat meldde Beyond Meat, dat eerder dit jaar naar de beurs in New York ging, in een handelsbericht. De omzetverwachting voor het hele jaar gaat omhoog. De nettowinst kwam uit […] Het bericht Beyond Meat boekt eerste kwartaalwinst verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
Wil je iets doen om de planeet te beschermen, dan is minder vlees en zuivel consumeren de keuze die het meest zoden aan de dijk zet. Dat toont de eerste grote en volgens insiders indrukwekkende studie naar de impact op onze omgeving van wat wij eten en drinken. [naar artikel]
Wil je bijdragen aan een beter milieu? Dan eet je best geen vlees en zuivel meer. Volgens een nieuw onderzoek is deze producten vermijden de beste manier om de negatieve impact op het milieu te verminderen. De studie, uitgevoerd door wetenschappers van de universiteiten van Oxford en Zürich, richt zich op de schade die landbouw […] Het bericht Vlees eten is slecht voor het milieu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Pol Goossen, die Frank Bomans speelt in ‘Thuis’ praat in Planet Lolo over een dratische keuze die hij maakte door zijn overleden hond Wap. Hij adopteerde de Golden Retriever ooit en ze werden hechte maatjes. Op een dag stelt een vriend van Pol hem een vraag die heel zijn visie verandert en waardoor hij de ingrijpende beslissing maakt om veganist te worden. “Er was maar één vraag nodig, van de ene op de andere dag stopte ik met dierlijke producten te eten.†[naar artikel]
Nu steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch eten, neemt ook het aanbod aan vleesvervangers sterk toe. Vroeger moest je als vegetariër een heuse speurtocht ondernemen om (lekkere) plantaardige alternatieven te vinden. Tegenwoordig is de plantaardige afdeling in de supermarkt bijna even groot als de dierlijke. Maar hoe herken je gezonde vleesvervangers? Als je ervoor kiest […] Het bericht Hoe gezond zijn vleesvervangers nu echt? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
15:26 De Amerikaanse fabrikant van vleesloze hamburgers Beyond Meat wil ruim 163 miljoen euro ophalen om zijn groei in Europa en Azië te versnellen. Ook in België lanceert Beyond Meat een vleesloos offensie... [naar artikel]
De coronacrisis is voor sommige bedrijven ook een zegen. Vooral producent van zogenoemde ‘hamsterbare’ producten zien hun productie stijgen, zo blijkt uit marktonderzoek. [naar artikel]
Net geen kwart van de Belgen jonger dan 34 eet minstens drie maal per week vegetarisch. Dat was in 2016 nog slechts 12%. Vooral vrouwen eten steeds minder dierlijke producten. De belangrijkste motivaties hiervoor zijn dierenwelzijn en het milieu. Dat blijkt uit een iVox-studie in opdracht van de vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA). Vegetarisch eten […] Het bericht Vrouwen eten steeds minder vlees verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vegetariërs zijn geen homogene groep. Ze komen in allerlei vormen en maten. In het algemeen eten vegetariërs geen vlees, vis of gevogelte. Maar dat is zeker niet voor iedereen waar. De keuze voor een specifieke vorm van vegetarisme heeft vaak te maken met de redenen waarom die individuen vegetarisch willen eten. Dit zijn de tien […] Het bericht Zeg niet zomaar vegetariër tegen een flexitariër: tien stromingen binnen het vegetarisme uitgelegd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Steeds meer mensen letten op de duurzaamheid van producten die ze aanschaffen. Maar wat houdt duurzamer eten nu eigenlijk precies in? 1. Duurzaam eten is duur Als we aan duurzaam eten denken, denken we al snel dat duurzamer meteen duurder is. Maar niets is minder waar: duurzamer eten is er voor elke portemonnee. Er zijn […] Het bericht Vijf grote misverstanden over duurzaam eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Veganistisch leven is meer dan dierlijke producten uit je dieet schrappen. Ook in kledij zijn producten als leer, bont, zijde of wol perfect te vermijden. De Antwerpse Annelies Lambert (37) bewijst dat met haar nieuwe webshop Go as u.r. [naar artikel]
In oktober vonden in de aankomsthal van de luchthaven van Brussel en via de luchtvrachtdienst Brucargo vier dagen lang controles plaats in het kader van de jaarlijkse internationale operatie ‘Thunder’, die gericht is op de bestrijding van illegale handel in dierlijke en plantaardige producten. De FOD Volksgezondheid, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Algemene Administratie der Douane en Accijnzen van de FOD Financiën werkten daarvoor samen met deskundigen van de Plantentuin Meise, de Zoo van Antwerpen en de Universiteit van Luik. [naar artikel]
Door de coronacrisis rijden we veel minder met de auto en wordt er amper nog gevlogen. We stoten dus veel minder broeikasgassen uit. Toch is de coronacrisis geen zegen voor het klimaat. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.