De broodjes die de Amerikaanse fastfoodketen Subway gebruikt, mogen niet als brood beschouwd worden. Dat heeft het hooggerechtshof in Ierland geoordeeld, schrijft de Britse zender BBC. Volgens het hof bevatten ze immers te veel suiker. De uitspraak hield verband met de taks die op de broodjes geheven wordt. Volgens een Iers filiaal van Subway moet […] Het bericht Rechter: “Broodje van Subway is geen brood” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De broodjes die de Amerikaanse fastfoodketen Subway gebruikt, mogen niet als brood beschouwd worden. Dat heeft het hooggerechtshof in Ierland geoordeeld, schrijft de Britse zender BBC. Volgens het hof bevatten ze immers te veel suiker. De uitspraak hield verband met de taks die op de broodjes geheven wordt. Volgens een Iers filiaal van Subway moet […] Het bericht Rechter beslist dat broodje van Subway geen brood is verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De helft van alle ontbijtgranen, yoghurt en bereide gerechten die in Europa verkocht worden in supermarkten bevatten te veel suiker, zout of vet... [naar artikel]
De helft van alle ontbijtgranen, yoghurt en bereide gerechten die in Europa verkocht worden in supermarkten bevatten te veel suiker, zout of vet... [naar artikel]
Wie suikervrij wil eten, staat voor een grotere uitdaging dan soms gedacht. Het is niet omdat er op de ingrediëntenlijst geen suiker staat, dat je het niet onder een andere ‘vermommingsnaam’ terugvindt. Bovendien zit de zoetigheid verstopt in heel wat producten waarvan je het niet eens verwacht. Welke producten bevatten veel stiekeme suikers? En hoe herken je suiker zonder die specifieke naam? HLN zet het allemaal op een rijtje, zodat je niet meer in die suikerbom trapt. [naar artikel]
Nederlandse studie vernietigend voor pops, smacks en frosties [naar artikel]
Vergeet Stevia en andere zoetalternatieven. Voedselproducent Nestlé gaat de structuur van echte suiker omgooien zodat het zoeter smaakt. Vanaf 2018 zal zijn snoepgoed zo 40 procent minder suiker bevatten, terwijl het precies hetzelfde proeft. [naar artikel]
Honing wordt door voedselproducenten vaak voorgesteld als een gezond alternatief voor suiker. De gezondheidsvoordelen ervan worden in de verf gezet, maar over de negatieve kantjes zwijgt men in alle talen. De Britse organisatie Action on Sugar trok op onderzoek uit en deed enkele verbazingwekkende ontdekkingen. Wanneer we als consumenten “honing” terugvinden in een ingrediëntenlijst, gaan […] Het bericht Is honing echt gezonder dan gewone suiker? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Bij Albert Heijn gaan ze tegen eind dit jaar zowat honderd producten van het eigen merk in de rekken leggen die minder suiker bevatten. De supermarktketen wil daarmee de strijd tegen suiker aangaan. [naar artikel]
Het aanbod verfrissende zomerdrankjes op basis van thee of kruiden wordt elk jaar groter. De Haspengouwse bartender Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen testte er tien. Hij proefde vooral veel suiker. [naar artikel]
De helft van de 26 zogeheten “gearomatiseerde waters" blijken naast water ook veel suiker, vruchtensappen en additieven te bevatten. Dat blijkt uit... [naar artikel]
Er zit te veel suiker in allerlei kinderdrankjes. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop. De consumentorganisatie onderzocht bijna 500 vruchtensappen, water, zuiveldranken en plantaardige drankjes. 42 procent van de drankjes gericht op kinderen bevat te veel suiker. De risico's zijn niet te onderschatten. [naar artikel]
Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]
HasseltUit onderzoek van het Nederlandse Diabetesfonds blijkt dat Nederlanders twee keer meer suiker innemen dan ze zelf dachten. Het Diabetesfonds moedigde zijn leden aan om producten die onnodig veel suiker bevatten ‘terug te roepen’. Mensen kunnen online een product terugroepen om zo een signaal te geven aan de voedingsindustrie en de aandacht te richten op verborgen suikers. Ook de Belgische Diabetesliga stelde al vast dat het slecht gesteld is met onze kennis daarvan. [naar artikel]
Er bestaat een natuurlijke suiker die slechts 38 procent van de caloriën telt van onze 'gewone' tafelsuiker, die veilig is voor mensen met suikerziekte en geen gaatjes in de tanden veroorzaakt. Bovendien smaakt tagatose, want dat is de suiker in kwestie, gewoon naar suiker. Toch wordt tagatose niet veel gebruikt als suikervervanger, omdat het moeilijk en duur is om hem aan te maken. Onderzoekers hebben nu een procede ontwikkeld waarbij bacteriën helpen om de suiker veel efficiënter te produceren. [naar artikel]
Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]
Dat milkshakes niet gezonder zijn dan een glas water, zover waren we ondertussen al. Maar om na te gaan hoe ongezond ze precies zijn, ging de Britse non-profitorganisatie Action on Sugar na hoeveel calorieën en suiker er precies zat in enkele populaire shakes die in de ketens worden verkocht. [naar artikel]
Wie suikervrij wil eten, staat voor een grotere uitdaging dan soms gedacht. Het is niet omdat er op de ingrediëntenlijst geen suiker staat, dat je het niet onder een andere ‘vermommingsnaam’ terugvindt. Bovendien zit de zoetigheid verstopt in heel wat producten waarvan je het niet eens verwacht. Welke producten bevatten veel stiekeme suikers? En hoe herken je suiker zonder die specifieke naam? HLN zet het allemaal op een rijtje, zodat je niet meer in die suikerbom trapt. [naar artikel]
Suiker zit overal, zowel in zoete als in zoute producten of pikante sauzen. De consumptie blijft stijgen en draagt bij tot de obesitasepidemie. Het is niet duidelijk of suiker de grote boosdoener van de obesitascrisis is, maar het is wel zeker dat we er te veel van eten. [naar artikel]
Halleluja: van deze koekjes mag je zo veel eten als je wil. Geen suiker, wel een beetje honing en veel pompoen (ja, echt) zorgen voor zoetigheid.... [naar artikel]
Dat we met z’n allen (veel) te veel suiker eten, is bekend: gemiddeld 100 gram per dag en viermaal zo veel als goed voor ons is, aldus de... [naar artikel]
De helft van de 26 zogeheten “gearomatiseerde waters" blijken naast water ook veel suiker, vruchtensappen en additieven te bevatten. Dat blijkt uit... [naar artikel]
Er is een verband tussen suiker en de groei van een kankertumor, zo blijkt uit een 9-jarig onderzoek van de KU Leuven bij gistcellen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.