Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

'We zijn klaar voor het genetische kookboek'

09/04/2019 - 18:38
"Zeven Belgische universiteiten slaan de handen in elkaar om artsen, verzekeraars, de burger en de politiek te helpen omgaan met de voordelen en valkuilen van de genoomanalyse. 'We zijn klaar om van iedere patiënt het genetische kookboek te leveren.' Barbara Debusschere"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hele DNA kan straks ontcijferd worden met één enkele genetische test, hoe moeten we omgaan met die gevoelige info? (19/02/2018 - VRT NWS)

Binnenkort wordt het mogelijk om met één genetische test het hele DNA van een persoon te ontcijferen. Op dit ogenblik worden telkens maar bepaalde genen onderzocht, bijvoorbeeld om te weten of iemand een hoog risico loopt op een erfelijke aandoening. Met de nieuwe test zullen we dus in één keer heel veel informatie krijgen over de genetische afwijkingen van een patiënt.  Wat te doen met de erg gevoelige informatie die daarbij aan het licht komt? Het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft een plan klaar.  [naar artikel]


2. Antwerpse foodtrucker schrijft kookboek: “Sommige mensen kwamen wel drie keer terug voor onze kibbeling” (13/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Met Zot van de Noordzee heeft foodtrucker Jean sur Mer een kookboek uit over, hoe kan het anders, de Noordzee. Het is meteen ook een verhaal van bewondering voor en verwondering over de zee. Deze eersteling van Antwerpenaar Jan Kegels dingt bovendien mee naar de titel van Kookboek van het jaar. [naar artikel]


3. Met ChatGPT achter het fornuis: slager uit Maasmechelen stelt kookboek voor geschreven door AI (11/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Slager Ben Kuijpers en zijn schoonbroer Luc Balcer maakten een kookboek met heerlijke recepten en foto’s die doen likkebaarden. Alleen kwam er bij de samenstelling van ‘500gr. gehakt’ geen fotograaf aan te pas en schreef ChatGPT alle teksten. Kan je dan als auteur nog wel claimen dat het kookboek van jou is? [naar artikel]


4. Topchef Seppe Nobels wint als eerste Belg ooit Het Gouden Kookboek (05/11/2021 - VRT NWS)

De Antwerpse groentenchef Seppe Nobels heeft als eerste Belg ooit Het Gouden Kookboek gewonnen. Dat is een belangrijke Nederlandse prijs die uitgereikt wordt aan het beste kookboek van de Lage Landen. De topchef krijgt de prijs voor zijn boek "Een Kookboek", waaraan hij 10 jaar lang gewerkt heeft. "Het is fantastisch dat ik met dit stukje levenswerk in de prijzen val", reageert Nobels. [naar artikel]


5. Een kookboek met alleen maar vettige recepten: “En toch kan je niet zeggen dat het ongezond is” (06/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Er zijn verschillende redenen om een kookboek over vet te schrijven. Vet maakt alles lekkerder. Vet maakt je gelukkig. En vooral: je kan zonder overdrijven zeggen dat je het vetste kookboek ooit geschreven hebt. “Natuurlijk is het geen dieetboek, maar je kan ook niet zomaar zeggen dat vet ongezond is”, aldus de auteur, Nederlandse culinair journalist Bas Robben. [naar artikel]


6. Verdrietig? Pak een kookboek! (04/04/2019 - De Morgen)

Lezen over eten kan troost bieden. Zeker in deze donkere dagen van december is de verleiding groot om weg te zinken in een kleurrijk, goed geschreven kookboek. [naar artikel]


7. Kookboek JBC brengt 2.669 euro op voor Een Hart voor Limburg (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)

De medewerkers van JBC hebben de handen in elkaar geslagen en het kookboek 'JBC kookt kei solidai' uitgebracht. Het boekje staat boordevol favoriete gerechtjes van de JBC'ers. [naar artikel]


8. Vanaf 2019 genetische test voor koppels met kinderwens (20/12/2018 - De Morgen)

Vanaf volgend jaar zullen koppels met een kinderwens een genetische test kunnen laten uitvoeren die speurt naar 400 genetische aandoeningen. BEGECS (Belgian Genetics Expanded Carrier Screening) heet het en het werd ontwikkeld door de universitaire centra in ons land.  [naar artikel]


9. Sven Ornelis brengt kookboek uit samen met zijn moeder: “Traditionele recepten, maar dan gepimpt” (07/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Live op de radio heeft JOE-presentator Sven Ornelis (50) het allereerste exemplaar van ‘Mijn mama’s kookboek’ overhandigd aan zijn mama Annie, met wie hij het kookboek maakte. De recepten zijn gebaseerd op haar schriftje en Sven, die een echte foodie is, heeft er z’n eigentijdse twist aan gegeven. [naar artikel]


10. Seppe Nobels wint als eerste Belg Het Gouden Kookboek: “Deze prijs gaat me ook in Nederland onder de aandacht brengen” (04/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

In Amsterdam won Seppe Nobels donderdagavond Het Gouden Kookboek, de belangrijkste culinair-literaire prijs in het Nederlandse taalgebied. Met zijn bestseller Een Kookboek is de Antwerpse chef meteen ook de eerste Belg die de prijs wint. [naar artikel]


11. Kookvrijwilligers CC ontwerpen eigen kookboek (21/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Het plaatselijk cultureel centrum kan sinds jaar en dag beroep doen op een team van kookvrijwilligers die met hart en ziel koken voor de artiesten. Nu het podium en de keuken ondertussen al maandenlang leeg bleven, groeide in het team het plan om een eigen kookboek samen te stellen ter ere van 40 jaar CC. De lekkere recepten worden nog bij gekruid met leuke anekdotes. Reserveren kan aan de balie en in september zal het kookboek wellicht verschijnen. Staf Boons [naar artikel]


12. Vergeet de aardbei: de opgevoerde incabes is klaar voor teelt op grote schaal (03/10/2018 - De Morgen)

Meer en grotere vruchten, compactere planten en makkelijker te kweken. Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd het kittige oranje vruchtje de ‘incabes’ met subtiele genetische manipulatie klaar te maken voor teelt op grote schaal.  [naar artikel]


13. De ‘genetische schaar’ die zeldzame ziekten wil wegknippen (05/03/2024 - De Tijd)

15:53 De eerste crispr-cas-behandelingen zijn een mijlpaal voor de knip-en-plaktechnologie die genetische aandoeningen bij de bron wil aanpakken. De belofte is groot, de obstakels zijn dat ook. ‘Ik verwacht... [naar artikel]


14. Dit zijn de 6 beste kookboeken van 2023 (en één daarvan wordt het Gouden Kookboek der Lage Landen) (23/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gisteren maakte Food and Friends de selectie voor het Gouden Kookboek 2023 bekend. Dat is een belangrijke Nederlandse prijs voor het beste kookboek van de Lage Landen. Zowel in Nederland als België selecteert een jury elk jaar de zes beste boeken, waaruit dan op 10 november de winnaar wordt gekozen. Welke titels maken dit jaar een kans? [naar artikel]


15. Bocholtse mannen brengen kookboek uit met 200 gezonde en makkelijke receptjes (11/12/2023 - Het Belang van Limburg)

200 recepten voor de familieman en de beginnende kok. Dat bundelt de Reppelse kookclub 50+ in hun tweede kookboek. Zo sluit de groep hun 16de reeks kooklessen voor mannen af. [naar artikel]


16. Nathalie Meskens brengt eigen kookboek uit en deelt eerste recept (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze kan zingen, acteren, presenteren en koken. Het logische vervolg op dat rijtje is een kookboek schrijven. En zo geschiedde, want Nathalie [naar artikel]


17. ‘Eat this – Fish’ belooft 70 unieke, eenvoudige visrecepten: wij testten of het kookboek echt een goede vangst is (19/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Elke week legt Check voor u een kookboek op de rooster. Deze week maken we het ons gemakkelijk met vis. [naar artikel]


18. KOKEN MET DALÍ (07/04/2019 - De Morgen)

'Als je zo'n calorie-nazi bent voor wie eten een straf is', schreef Salvador Dalí in 1973, 'leg mijn kookboek dan alsjeblief meteen weg. Je gaat erdoor geschoffeerd worden.' Dalí? Kookboek?! [naar artikel]


19. De 'Vosjes' uit mijn pop-up brengen eigen kookboek uit (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Chloë en Magali, de winnaars van 'Mijn Pop-uprestaurant' vorig jaar, hebben een kookboek uit. 'Bowl Food' heet het boek. Zestig eenvoudige [naar artikel]


20. "Slechts een handvol genetische mutaties" spelen een rol bij het ontstaan van kanker (20/10/2017 - VRT NWS)

Welke genetische mutatie leidt ertoe dat een gezonde cel zich ontwikkelt tot een kankercel? Britse wetenschappers hebben voor het eerst objectieve cijfers geplakt op een van de meest gestelde vragen in kankeronderzoek. Ze baseerden zich daarvoor op het principe van natuurlijke selectie. Van alle genetische mutaties die er zijn, zijn er -afhankelijk van het type kanker- 1 tot 10 mutaties verantwoordelijk. Het onderzoek is belangrijk voor de ontwikkeling van meer specifieke behandeling op maat van de patiënt. [naar artikel]


21. De "Vosjes" brengen eigen kookboek uit (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Chloë en Magali, de winnaars van 'Mijn Pop-uprestaurant' vorig jaar, hebben een kookboek ut. 'Bowl Food', heet het boek. Zestig eenvoudige [naar artikel]


22. Het kookboek waarmee je een feestmaal op tafel zet, terwijl het meeste werk al vooraf is gebeurd (18/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Johanna Govaerts en Barbara Serulus zijn culinaire journalistes. Samen met Tine Lejeune, die een ontbijt- en lunchzaak heeft, brachten ze een kookboek uit met de recepten van de gerechten die ze een jaar lang serveerden tijdens etentjes voor familie en vrienden. [naar artikel]


23. Genetische knip- en plakmetode kan DNA beschadigen (16/07/2018 - De Tijd)

20:26 Genetische manipulatie met de veelbesproken CRISPR/Cas9 technologie kan onverwachte en risicovolle schade aan het DNA veroorzaken. Dat staat in een studie die gepubliceerd werd in ‘Nature Biotechnolog... [naar artikel]


24. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van culinaire wereldster Julius Roberts (26/09/2023 - De Tijd)

09:00 Chef, boer en Instagramfenomeen Julius Roberts bracht zopas zijn kookboek ‘The Farm Table’ uit. Bij wijze van voorproefje krijg je alvast drie toprecepten om uit te proberen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!