Wie verse sandwiches koopt bij de bakker heeft ongetwijfeld al gemerkt dat die na drie dagen hard zijn. Dat is niet het geval als je een zak sandwiches in de supermarkt koopt. Hoe komt het dat zo’n zak soms tot 30 dagen goed blijft? Wat zit daar dan allemaal in? Hoofdlector Ingrid De Leyn van Food Technology, Safety and Health (UZ Gent) legt uit. [naar artikel]
Witloof, vis, spruiten of schimmelkaas: iedereen heeft wel een ingrediënt dat hij absoluut niet lust. Maar hoe komt het precies dat we iets niet graag proeven? En kunnen we onszelf trainen om iets toch lekker te leren vinden? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit. [naar artikel]
Om mee te nemen naar school of gewoon gezellig in het weekend bij het ontbijt: met verse sandwiches van de bakker kan je weinig mis doen. Maar hoe zit het met die uit de supermarkt? Meester-patissier en ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender neemt de proef op de som en test tien voorverpakte sandwiches: “Deze stinkt zelfs een beetje.” [naar artikel]
Toen Gunther Carré (51) uit Kampenhout vanmorgen een pak sandwiches van de supermarktketen Aldi opendeed, schrok hij zich een bult. In een van de sandwiches zag de man plots een stuk ijzer zitten. “Dit is echt gevaarlijk”, reageert hij. [naar artikel]
Demonstranten tegen het ramadangebod in Marokko kunnen op harde repressie rekenen. ‘Honderd agenten tegen tien sandwiches’, vatte een krant zo’n manifestatie in het Marokkaanse El Mohammadia samen. [naar artikel]
Het klarinettenkwartet ‘Net Iets Anders’ bracht op zondag een concert in OC De Buiting. Bezoekers konden genieten van de mooie muziek en een aperitiefje erbij. [naar artikel]
Is STVV een hapklare brok voor titelkandidaat en ploeg in vorm Union? De Unionisten zijn zondag favoriet, maar de Kanaries hebben zeker wapens achter de hand om de Brusselaars een hak te zetten. We vonden zeven mogelijke Truiense plagen voor Karel Geraerts en co. [naar artikel]
Witloof, vis, spruiten of schimmelkaas: iedereen heeft wel een ingrediënt dat hij absoluut niet lust. Maar hoe komt het precies dat we iets niet graag proeven? En kunnen we onszelf trainen om iets toch lekker te leren vinden? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit. [naar artikel]
Sandwiches met varkensvlees, gebak, bier en boottochtjes over het water. Dat zijn de argumenten die de Portugese amateurclub Beira-Mar op haar [naar artikel]
Eten zoals een prins in Dubai, het kan vanaf nu ook in Antwerpen, op de Sint-Jacobsmarkt. Sinds maandagochtend staat bij de broodjeszaak, Lions the king of sandwiches de 24 Carat Magic op het menu. Een luxesandwich belegd met 24 karaat eetbaar bladgoud. [naar artikel]
16:38 Na de vele technologiebedrijven in ons land zijn het nu de biofarmabedrijven die een hapklare brok zijn voor buitenlandse kopers. [naar artikel]
Ook dit voorjaar kiest Canvas voor een vast stramien: het actua-uur start om 20 uur, gevolgd door docu of fictie om de avond af te sluiten met sportduiding of humor. Vaste waarden worden aangevuld met nieuwe programma's en vervolgreeksen. [naar artikel]
“Maar daar zit iets groen in, dat lust ik niet”, klinkt het bekend in de oren? Ja, het gekibbel aan tafel is iets dat in haast elk huishouden... [naar artikel]
Opschudding maandagavond toen passanten in de Hasseltse Koning Albertstraat, bij de nieuwe Shop & Go van Delhaize maandagavond zakken vol brood en sandwiches voor de deur zagen liggen, nadat de winkel sloot. “Pure voedselverspilling. Hier kunnen nuttigere zaken mee gebeuren”, klinkt het. Delhaize betreurt het voorval. [naar artikel]
“Zo wordt het onmogelijk om te werken.” Nick Bril, tweesterrenchef van The Jane in Antwerpen, sakkerde dit weekend over de vele aanpassingen die hij aan zijn menu moest doen. Wegens een allergie, een modedieet of gewoon ‘lust ik niet’. “38 van de 80 klanten vroegen gisteren iets anders”, schreef hij op Instagram. [naar artikel]
“Maar daar zit iets groen in, dat lust ik niet”, klinkt het bekend in de oren? Ja, het gekibbel aan tafel is iets dat in haast elk huishouden... [naar artikel]
Meer dan ooit is HLN zondag dé plek om alle actua van de verkiezingen te volgen. Op onze app en website ben je altijd als eerste op de hoogte van... [naar artikel]
Witbrood, sandwiches, salami en snoep: de inhoud van een brooddoos in vier basisscholen rond Brugge beantwoordt nagenoeg nooit aan de vereisten voor een gezonde lunch op school. Dat hebben studenten Voedings- en Dieetkunde aan de VIVES Hogeschool ondervonden tijdens een onderzoek. Ze gaan nu workshops geven aan de kinderen om hen eens hummus of groenten te laten proeven. [naar artikel]
Witbrood, sandwiches, salami en snoep: de inhoud van een brooddoos in vier basisscholen rond Brugge beantwoordt bijna nooit aan de vereisten voor een gezonde lunch op school. Dat hebben studenten Voedings- en Dieetkunde aan de VIVES Hogeschool ondervonden tijdens een onderzoek. Ze gaan nu workshops geven aan de kinderen om hen hummus of groenten te leren proeven en eten. [naar artikel]
Meesterbakker Kris Goegebeur proeft voor ons twaalf voorverpakte sandwiches uit de supermarkt. Hij is niet op zoek naar een sandwich met een uitzonderlijke smaak, maar naar een “neutraal” mals broodje waarvan de smaak geen afbreuk doet aan het lekkere beleg dat je erop smeert of legt. [naar artikel]
Dit weekend komen Achel en Maaseik voor het eerst dit seizoen in actie in de Beker van België. Greenyard krijgt met eerstenationaler Wevelgem een hapklare brok voor de kiezen. Tectum krijgt hoog bezoek van Roeselare. Een bekerconfrontatie die enkele jaren geleden vuurwerk opleverde. [naar artikel]
Het actua-programma ‘De Zevende Dag’ zal deze zondag uitzonderlijk niet worden uitgezonden op VRT, zo maakt de zender bekend. Vanwege een vakbondsactie wordt dat onmogelijk. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.