Sinds de hamburger van 200.000 euro vijf jaar geleden is de ontwikkeling van kweekvlees in een stroomversnelling geraakt. Een Amerikaans bedrijf... [naar artikel]
Met het boek ‘Nooit meer slachten’ schreef de Amerikaanse activist Paul Shapiro een standaardwerk over kweekvlees. Niet elke wetenschapper deelt zijn optimisme. [naar artikel]
De lancering van de allereerste hamburger van kweekvlees heeft zijn effect niet gemist. Uitvinder professor Mark Post kan meteen rekenen op meer geld voor onderzoek dat in-vitrovlees lekker en goedkoop moet maken. [naar artikel]
Kweekvlees, in-vitrovlees of laboratoriumvlees werd nog maar pas voorgesteld als het milieuvriendelijkere neefje van een lap rundvlees. Nu blijkt... [naar artikel]
Vijftig jaar nadat de eerste Big Mac van McDonald's over de toonbank ging, vieren we zijn jubileum. Het hoofdkantoor van McDonalds geloofde eerst niet in de hamburger. Maar later was het net die hamburger die de fastfoodketen groot maakte. [naar artikel]
09:52 De Vlaamse minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) laat een studie uitvoeren naar het potentieel voor kweekvlees in Vlaanderen. [naar artikel]
Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoe ver staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben. [naar artikel]
Binnenkort kan je op restaurant in Amerika kweekvlees bestellen. Dat melden althans heel wat recente nieuwsberichten, maar kloppen die ook? Vanaf wanneer is dit slachtvrije vlees precies te proeven? En hoever staat het daarmee in Europa? Professor Lieven Thorrez (KU Leuven), gespecialiseerd in spierweefsel engineering, legt uit wat voor kweekvlees we anno 2022 in de kuip hebben. [naar artikel]
Onze vleesconsumptie staat onder druk: het is slecht voor de gezondheid, de dieren en het milieu. Kweekvlees wordt door aanhangers gepromoot als hét alternatief. Maar niet iedereen is even enthousiast. [naar artikel]
Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: International Hamburger Day. [naar artikel]
Nog hooguit enkele jaren en er ligt een laboratoriumsteak op ons bord, zo is al vaak gezegd. Maar de realiteit verschilt danig van de hoerasfeer. 'Kweekvlees zal de vleesindustrie niet verstoren de komende decennia.' [naar artikel]
De productie van laboratoriumvlees kan de tabaksindustrie een nieuwe toekomst bieden. Dat zegt het Israëlische bedrijf BioBetter, producent van kweekvlees. Het gebruik van tabak zou immers de productiekost van het laboratoriumvlees gevoelig kunnen terugschroeven en daarmee ook commercieel meer leefbaar maken. BioBetter schakelt de tabaksplanten in voor de productie van ingrediënten die bij kweekvlees de […] [naar artikel]
Lees dit artikel: Wereldwijde investeringen in kweekvlees op recordhoogte De ontwikkeling van alternatieve vleesproducten, gekweekt in bioreactoren, heeft een recordjaar achter de rug. De investeringen in de sector lagen zes keer hoger dan het jaar voordien. Bovendien werden tientallen nieuwe bedrijven opgericht. Dat staat in een studie van het Good Food Institute, in samenwerking met de Universiteit van Arizona en Aleph Farms, een Israëlisch […] Lees dit artikel: Wereldwijde investeringen in kweekvlees op recordhoogte [naar artikel]
Het bedrijf Good Meat, specialist in kweekvlees, bouwt in de Verenigde Staten een complex met tien bioreactoren van 250.000 liter om een commerciële productie uit te bouwen. Wanneer de installaties op volle capaciteit functioneren, zal een jaarlijkse productie tot 13.000 ton vlees kunnen worden gerealiseerd. Daarmee zou Good Meat de grootste bioreactor voor kweekvlees van […] [naar artikel]
14:45 De bekende Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio investeert in het Nederlandse bedrijf Mosa Meat, een specialist in kweekvlees, en zijn Israëlische sectorgenoot Aleph Farms. [naar artikel]
15:00 De Duitse farmareus Merck en Bell Food Group, de grootste Zwitserse vleesproducent, stoppen 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, dat in 2021 kweekvlees wil commercialiseren. [naar artikel]
Het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) zegt in een nieuw rapport dat de mens het land anders moet gebruiken en zijn voedingspatroon aanpassen om de klimaatverandering in te dijken. Van 3D-geprint kweekvlees tot insectenmelk. Drie experts bieden een blik op ons toekomstig bord. [naar artikel]
Meer dan vier op de tien Belgen (42 procent) zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen gaat het zelfs om bijna de helft (47 procent). Dat... [naar artikel]
Laboratoriumvlees leek heel even de oplossing voor al onze problemen. Het kan gewoon synthetisch gekweekt worden, er moeten geen dieren voor lijden en het zou minder slecht zijn voor het milieu. Dat laatste blijkt jammer genoeg helemaal niet waar te zijn. Kweekvlees of laboratoriumvlees? John Lynch en Raymond Pierrehumbert van Oxford University publiceerden hun onderzoek over […] Het bericht Laboratoriumvlees blijkt toch niet zo goed voor het milieu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Terwijl het product in 2020 in Singapore op de markt werd gebracht, hopen de producenten van kweekvlees de nodige vergunningen te krijgen om hetzelfde te doen in de Verenigde Staten. De sector trekt investeerders aan, waaronder grote namen uit de voedingsindustrie, die nu al nadenken over de groenere, ethisch verantwoorde hamburgers van de toekomst. Er […] [naar artikel]
Een Zwitserse vleesreus en een Duitse multinational zien brood in een Nederlands-Limburgs product. Mosa Meat heeft een kapitaalsinjectie van 7,5 miljoen euro gekregen. Het Maastrichtse bedrijf wil het geld gebruiken om in 2021 kweekvlees op de markt te brengen. [naar artikel]
Dit jaar nog kan je in Nederland proeven hoe kweekvlees smaakt. De eerste proeverijen met in laboratoria gekweekt vlees kunnen binnen dit en drie maanden al plaatsvinden. Hoe zit het in België? [naar artikel]
Naar goede gewoonte had de Brusselse Dalila (17) op 18 oktober haar favoriete menu - de King Fish - besteld in een Quick in Anderlecht. Alleen smaakte de hamburger nu iets anders dan normaal. Toen ze de hamburger opendeed, zag ze meteen waarom. Haar menu zat vol mieren, dode en levende. [naar artikel]
Een hamburger zonder vlees: wat tien jaar geleden bijna ondenkbaar was, klinkt ook nu nog vreemd. Maar ook de grote ketens zetten vegetarische of zelfs veganistische varianten op de kaart die de smaak, structuur en visuele kenmerken van een hamburger benaderen. “Een symboolproduct dat een kantelmoment inluidt”, zegt marketingspecialist Gino Van Ossel. [naar artikel]
Zeg niet te snel hamburger of snelle snack. Dat doet dit gerecht oneer aan. Een hamburger, dat is zoveel meer. Of wat dacht je van de varianten met... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.