BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Minister Geens wil af van koppeling tussen loon en anciënniteit

BinnenlandMinister van Justitie Koen Geens (CD&V) pleit ervoor om de koppeling tussen loon en anciënniteit te laten varen, om oudere werknemers meer aan het werk te krijgen. Dat zei hij vanavond op een kopstukkendebat in Vlaams-Brabant. "Mensen boven de 50 moeten minder gaan verdienen. Dat is een onpopulaire maatregel, maar zij hebben minder lasten dan jongeren."

286 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Vroeger was er een pensioenmalus, wanneer je vroeger stopte met werken. Voor elk jaar beneden de 65 ging er 5% af, wat zeer logisch was, maar dat werd afgeschaft. Dus proberen heel veel mensen zo snel mogelijk met pensioen te gaan.
  • Gerda Phlypo

    5 jaar geleden
    Mijn dochter mijnheer Geens is 51 jaar alleenstaande met 4 studerende kinderen , minder verdienen zegt u, hoe durft u , totaal wereldvreemd voorstel .
  • Jean Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Minder lasten ??? Kinderen gaan studeren misschien ook nog op kot . De woonst begint slijtage te vertonen ,daken ,dakgoten keuken, badkamer . Mensen zelf beginnen sleet te vertonen , gevolg : hogere medische uitgaven .Bijkomende opgelegde isolatie en energienormen . Chance dat die mens met z'n twee voetjes in de realiteit staat . Het job-hoppen kan weer beginnen ,gevolg de baas betaalt al meer van bij't begin en gasten verlaten het bedrijf door te weinig groei .
  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Het wordt tijd voor een referendum over het denktank van deze regering in lopende zaken. 26 mei is nog te lang. Ze hebben geen realiteitsbesef meer. We leven volgens Peeters allang boven onze stand. De vroegere éénverdieners komen allang niet meer toe. Zelfs de middenstand met tweeverdieners kunnen niet veel meer opzij zetten voor later. De gezinspartij CD&v steekt enkel messen in de rug.
  • Louis Heyens

    5 jaar geleden
    ... en toen sprak hij de wijze (maar loze) woorden "men heeft mij verkeerd begrepen en verkeerd geciteerd" Maar vergeet ook niet dat voor de N-VA DE oplossing in de afschaffing van SWT "het vroegere brugpensioen" en in de beperking van de werkloosheid (den dop) zit en dat Open Vld het daar grotendeels mee eens is. Je weet wat U te wachten staat - CD&V, OVLD en NVA, prachtig toch (NIET)