Geëvacueerd kinderdagverblijf in Gent vrijgegeven na vals brandalarm

© BELGAIMAGE

In Gent is het kinderdagverblijf aan de Willem Wenemaerstraat door de brandweer vrijgegeven. Dat meldt Solidariteit Voor Het Gezin, dat de crèche uitbaat. Rond 15.00 u werden circa 80 kleuters geëvacueerd na een vals brandalarm. Dat werd veroorzaakt door een onkruidverbranding in een binnentuin. Niemand werd gewond.

Door het brandalarm evacueerde het personeel de kinderen naar een binnenkoer. Dat verliep zonder problemen. De directie reageert opgelucht nu het om vals alarm bleek te gaan. “Ik ben blij dat de detectiesystemen zo goed afgesteld zijn”, zegt directeur Ingrid De Demeerleer. “En dat de evacuatie-oefening dit jaar al gebeurd is.”

Onkruid

Het brandalarm van het gebouw in de Willem Wenemaerstraat ging rond 15.00 u af, nadat in een kelderruimte rook werd gedetecteerd. Die was dus afkomstig van een onkruidverbranding in een aangrenzende tuin. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de brandweer controleerde het gebouw.

Dat is maandag terug vrijgegeven. De kinderen werden opgevangen in een aangrenzend gebouw en de ouders werden geïnformeerd. Dinsdag zal de kinderopvang in het gebouw zonder probleem opgestart worden.

Een preventieadviseur zal de procedures voor een evacuatie wel evalueren.

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen