© bert foubert

Politie vindt grote hoeveelheid cocaïne en xtc op feestboot

Tijdens een razzia op de feestboot Westhinder in Rupelmonde heeft de politie zaterdagnacht een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De gemeente, die eigenaar is van de boot, buigt zich nu over maatregelen tegen de concessionaris.

bert foubert

De politie viel om 1u met man en nacht binnen tijdens de Boatparty van party-organisator Afslag. De muziek werd meteen stilgelegd en in totaal 36 agenten controleerden de aanwezigen. De ‘buit’ was aanzienlijk.

“Er werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen”, bevestigt commissaris Katty De Bruyn van de lokale politie Temse-Kruibeke. “Het ging onder meer om cannabis, hasj, cocaïne, xtc, mdma, ketamine en speed. De drugs lagen op de vloer van de boot. Onze drugshond duidde ook zestien bezoekers aan die drugs in bezit hadden. Bij zes van hen werden er ook effectief verdovende middelen gevonden. Zij kregen allemaal onmiddellijk een minnelijke schikking. Een persoon werd gearresteerd. In zijn zakken en in zijn auto waren een hoeveelheid drugs gevonden. Na verhoor werd hij voorlopig vrijgelaten. De sociale inspectie betrapte ook drie mensen op zwartwerk. De boot werd gesloten.”

De gemeente Kruibeke is eigenaar van de boot. De uitbating ervan werd gegeven aan een private partner. Burgemeester Jos Stassen (Groen) bekijkt momenteel de verdere samenwerking. “Volgens de concessie zijn feesten toegelaten op de boot, maar voor echte fuiven met veel lawaai en drukte moet er een vergunning worden aangevraagd”, stelt hij vast. “Dat was voor dit feest niet gebeurd. We gaan het dossier nu goed bestuderen en gepaste maatregelen nemen. De hoeveelheid drugs die de politie gevonden heeft op de boot, is niet niks.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER