Nahima Lanjri (CD&V).
Volledig scherm
Nahima Lanjri (CD&V). © BELGA

CD&V en sp.a willen Dienst Vreemdelingenzaken grondig tegen licht houden

BinnenlandHet roer bij de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) moet worden omgegooid. Dat zeggen CD&V en sp.a. Beide partijen pleiten in hun programma's voor een doorlichting én een hervorming. "DVZ moet zonder druk vanuit politieke kabinetten kunnen werken", zegt Nahima Lanjri (CD&V) in Knack.

15 reacties

  • Patty Ratzborg

    5 jaar geleden
    Uit de grond van mijn hart hoop ik dat er een echte democraat hoofd wordt van DVZ ! Idd ook binnen het 'Bedrijf' zijn er diensten die niet functioneren hoe het moet en werknemers die er slecht functioneren..'op zijn ministeries'!! En al diegene die over asiel en immigratie snijdende kritiek heeft, denk goed na en verloochen het verleden niet! Ook Belgen hebben in vorige eeuw asiel aangevraagd in de States..begin jaren 1900 en tijdens WO II !! Vooral vlamingen!!
  • Rudolf Valentino

    5 jaar geleden
    Als CD&V en SPA zich gaan gaan mengen bij DVZ dan gaan de poorten van de hel open.
  • Aaa Aaa

    5 jaar geleden
    zou die dienst afschaffen ...
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Heel goed initiatief. Er moet een streng, rechtlijnig en transparant asielbeleid komen. De beslissing over al dan niet toestaan van asiel moet zo kort mogelijk zijn zodat men ofwel sneller aan de integratie kan beginnen ofwel sneller teruggestuurd kan worden. Nog beter is het om asielaanvraag in het thuisland te doen zodat ze tijdens de procedure helemaal niet opgevangen dienen te worden.
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Waarm moeit deze dame zich eens niet met Arco, de verkrachting en dood van een jong meisje door verzuim van justitie en ja wie is daar minister van? Juist Geens en ik heb haar niet horen roepen voor zijn ontslag iets wat ze anders graag genoeg doet.