Ongedierte teistert buurt rond oude meelmolen: “De ratten trippelen hier over je voeten”

© lds

© lds

© lds

© lds

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De meer dan vijftig jaar oude meelmolen die nu drie jaar leegstaat, bezorgt de Melkspinde in Baardegem kopzorgen. Doordat het er binnenin nog silo's met bloem en tarwe staan, wemelt het er van de ratten. “Mijn kippen en mijn haan zijn allemaal al doodgebeten, en niemand doet er iets aan”, foetert buurtbewoner Tomas Saeys.

Leen De Smedt

De stank in de verlaten Bio Mills-molen in de Melkspinde is niet te harden. Tegen de vloer, op de trappen en in alle hoeken en kantjes liggen uitwerpselen. In oktober 2013 legde biomeelproducent Bio Mills Europe nv de boeken neer. Toen het gebouw werd leeggehaald, bleven er tonnen kilo's meel en tarwe liggen. De silo's zijn niet schoongemaakt en vormen een lekkernij voor ratten en ander ongedierte.

“Sinds april zit de buurt met een plaag van jewelste”, zegt overbuur Tomas Saeys. “De machinerie is na het faillissement uit de molen gehaald, maar de voeding is gewoon blijven liggen. Ik heb hierover meerdere keren contact genomen met ING, eigenaar van het gebouw. Ook bij de stad Aalst trok ik aan de alarmbel, en bij de vzw Rato, de bestrijdingsfirma van de provincie Oost-Vlaanderen. Die heeft duidelijk gesteld dat de ratten enkel zullen verdwijnen als het probleem van rondslingerende granen, bloem en ander afval wordt aangepakt. ING heeft enkele blokjes vergif laten plaatsen, maar eigenlijk doet dat niet uit. De milieudienst van de politie kan ook blijkbaar ook niet helpen”

“Mijn emmer loopt stilletjes vol. Mijn kippen en mijn haan zijn doodgebeten, als je lang genoeg stilstaat trippelen de ratten hier over je voeten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen