Direct naar artikelinhoud
Update

Koning Albert II heeft deze ochtend DNA afgestaan in zaak-Delphine Boël

Koning Albert.Beeld Photo News

Koning Albert II heeft deze ochtend in de zaak-Delphine Boël een DNA-staal afgestaan. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan Het Laatste Nieuws. De resultaten zullen wel geheim blijven tot het gerecht een nieuwe beslissing neemt. Boël wil erkend worden als Alberts biologische dochter.

Het hof van beroep in Brussel droeg het voormalige staatshoofd op om een DNA-staal af te staan. De advocaten van Delphine Boël hadden om zo’n test gevraagd. Delphine wil bewijzen dat de 84-jarige Albert haar vader is. In eerste instantie ging Albert niet in op de vraag van de rechtbank om een DNA-test te ondergaan, maar twee weken geleden besliste het hof dus om de koning te verplichten. Als hij dat niet deed, zou hij een dwangsom van 5.000 euro per dag moeten betalen. Zover kwam het dus niet.

Na uitgebreide lezing van het arrest en beraadslaging met zijn advocaat heeft de koning beslist een DNA-expertise te ondergaan.”Omdat hij respect heeft voor de juridische instelling”, zo laat Alberts advocaat Alain Berenboom weten.

Het resultaat van de expertise blijft wel geheim tot er een uitspraak is van het Hof van Cassatie. De koning had immers ook nog cassatieberoep aangetekend tegen een eerder arrest van het hof van beroep. Daarin werd bevestigd dat Jacques Boël niet de biologische vader is van Delphine. Maar door het cassatieberoep werd dat arrest opgeschort. Zoals Cassatie het beroep niet heeft behandeld, blijft het resultaat van de DNA-expertise vertrouwelijk.