Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © getty

Watergroep doet oproep: “Gazon sproeien is not done”

De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen, roept mensen op hun gazon niet te besproeien met kraantjeswater of zelfs regenwater. Je gazon sproeien is in feite "not done", aldus directeur-generaal Hans Goossens.

36 reacties

  • Roeland Croket

    5 jaar geleden
    Ik gebruik regenwater voor onze toiletten en voor de groententuin. Ik heb een gracht om water te laten indringen en ik kuis deze elk jaar uit. Ik zie echter veel grachten die niet onderhouden worden en waar dus minder water kan indringen. Nu dit jaar wil ik mijn gras wél sproeien want mijn gras kwam op veel plekken helaas niet terug, enkel onkruid groeit er nog. Het grondwater staat zeer laag zie ik aan mijn gracht dus een put laten boren is misschien niet zo interessant en zakt het nog verder!
  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    Ik snap dat er beter geen kostbaar drinkwater gebruikt kan worden voor de tuin, maar ik vang regenwater op om in droge tijd de tuin mee te sproeien en niemand die mij tegenhoudt! Als ze zo graag willen dat ik m'n wc ermee doorspoel dan kom op jullie kosten die installatie maar aanleggen
  • johan vermeire

    5 jaar geleden
    Gras komt terug , juist ja , zoals vorig jaar zeker, ik heb mijn gras geen water gegeven, het gras is nu onkruid geworden.... Maar tijdens die periode zag ik het voetbalplein hier dichtbij wel een hele dag aan een stuk door besproeid worden dat kan dan wel ?
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Ik heb zelf geen zwembad maar eens dat gevuld is staat het er voor jaren, dus ook daar niet teveel over zeuren. En wie weet heeft van een lek zou ik aanraden dat te melden, men kan niet op iedere vierkante meter een oppasser plaatsen.
  • Pieter De Ruyter

    5 jaar geleden
    Ik doe met mijn regenwater wat ik wil,ze hebben me verplicht een citerne te steken van 10 000 liter en dan gaan ze zeggen dat ik dat niet mag gebruiken voor gras en bloemen.Die 10 000 krijg ik toch nooit leeg.