De digitale energiemeter wordt vanaf 1 juli in Vlaanderen geïnstalleerd
Volledig scherm
PREMIUM
De digitale energiemeter wordt vanaf 1 juli in Vlaanderen geïnstalleerd © RV

De digitale energiemeter komt eraan: waar, wanneer en hoe?

Een forse, witte brooddoos, met een klein lcd-schermpje, zo ziet de nieuwe digitale energiemeter eruit. Vanaf 1 juli maakt de nieuwe ‘slimme’ meter voor aardgas en elektriciteit zijn intrede in de Vlaamse woningen. Eigenaars van zonnepanelen krijgen ze het eerst. Uiterlijk binnen 15 jaar hebben we allemaal zo’n digitale teller die de meterstand dagelijks draadloos naar de netbeheerder doorstuurt in de garage of kelder. Hierbij de meest gestelde vragen beantwoord.

96 reacties

  • Thomas Segers

    5 jaar geleden
    Slechts één remedie : niet stemmen voor Bart Tommelein. Lijkt me nogal evident, maar ja....
  • Raf Speltincx

    5 jaar geleden
    Amai de installateur van de slimme meter die gaat met open armen ontvangen worden
  • james vroman

    5 jaar geleden
    de over stock aan elektriciteit van in de zomer zal aan de industrie gratis geleverd worden en straks ook kilometer rijden = betalen om te gaan werken + de elektriciteitsfactuur van je fabriek betalen en dit bij voorkeur tot op het kerkhof ..
  • Wout Janssens

    5 jaar geleden
    Waarom leest men niets over je privacy/veiligheid/inbraakgevaar in combinatie met een digitale meter? Fijn, als men hierdoor op elk moment v/d dag kan zien of iemand thuis is (stroom verbruikt) of niet thuis is. Het is je basisrecht om zo'n meter te weigeren! Men vertelt niet het hele verhaal, weeral eens! Elk soort elek. toestel zullen ze kunnen identificeren als het aan staat. Daarvoor is geen internet of things nodig, kan nu al, gelukkig zonder toegang naar buiten.
  • De Metsler Marc

    5 jaar geleden
    In andere landen kan men deze meter weigeren wel ik weiger ook,want nu kan ik mijn meterstanden zelf bijhouden en controleren want ze hebben me al eenmaal willen bestelen maar nu nooit meer , met alle gevolg nu met die nieuwe meters kun je zelf niks meer controleren en dit dank zij die blauwe graaier Tommelein,en dan was het zogezgd nee jullie gaan niks betalen wel nu komt het al we mogen wel betalen als ze de werkman maar kunnen bepikken is het ok , ik walg van zulke rotzooi.Bij mij geen meter