Wilbert Paulissen van het JIT tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
Wilbert Paulissen van het JIT tijdens de persconferentie. © EPA

Drie Russen en Oekraïner vervolgd voor neerhalen MH17, proces volgend jaar van start

In het dossier over het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines zullen vier verdachten vervolgd worden: drie Russen en één Oekraïner. Dat heeft het internationale onderzoeksteam JIT (Joint Investigation Team) bekendgemaakt op een persconferentie. Het proces zou in maart 2020 in Nederland van start moeten gaan. 

12 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Welk Oekrains vliegtuig,? Dat is één van de vele verklaringen op korte termijn van de Russen ! Was het daarom dat ze na de crash het wrak trachtten te verslepen ? Was het daarom dat de zwarte dozen pas na heel veel aandringen werden prijsgegeven ? Gelukkig volgt men deze piste niet. Uw theorie, meer is het niet klopt niet !
  • Mady Vermeulen

    5 jaar geleden
    Goed opgemerkt, Godfrey Vaes! Wie waren de OPDRACHTGEVERS?
  • Steven Nevets

    5 jaar geleden
    Er zijn geen getuigen of degelijke foto's van de rookpluim van de raket. Wel vele getuigen van gevechtsvliegtuig in de buurt van mh17. Oekraïne heeft dit uitgelokt. Oekraïne geeft geen radarbeelden en Maleisië krijgt geen toegang tot de zwarte dozen. Dit is zeer erg voor de getroffen families.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    De echte schuldige is Poetin.
  • aaron aerts

    5 jaar geleden
    Ze waren er wel snel bij om het "de grote boze russen" aan te wijzen. Gaan ze nu ook verontschuldigingen geven ? En sancties opheffen ?