Screenshot KameraOne
Volledig scherm
© Screenshot KameraOne

Plasticvanger van Ocean Cleanup terug naar oceaan

Na maandenlange reparaties is de ‘plasticvanger’ van het Nederlandse project The Ocean Cleanup weer op pad. De veegarm, voortgetrokken door een sleepboot, is vertrokken uit de haven van Vancouver in het westen van Canada. Over een dag of vijf moet het apparaat aankomen op zijn werkplek, ongeveer 1000 kilometer ten noordoosten van Hawaï. Daar ligt een drijvende vuilnisbelt vol plastic.

11 reacties

  • François Tielemans

    5 jaar geleden
    De beste oplossing is zorgen dat niets van afval in het water terechtkomt! Wij halen geregeld petflessen en ander gedumt afval uit het kanaal Schoten-Turnhout maar het lijkt soms dweilen met de kraan open!!
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    En wat boven drijft is nog het makkelijkst. Het plastiek dat lager is dan de oppervlakte is het grote probleem (voor waterdieren).
  • RUDY Devolder

    5 jaar geleden
    De mens kan fier zijn op zich zelf.
  • Anatole De Cock

    5 jaar geleden
    Het enigste initiatief dat ik ken om daadwerkelijk een deel van die rotzooi uit de oceanen te halen. Politici van overal zouden soortelijke projecten allang hebben moeten opstarten op veel grotere schaal dan deze jonge man maar kan dankzij zijn crowdfunding. Hij doet tenminste iets echt ! Wijl de rijkelijk betaalde beleidsheren er jaren overdoen om regeltjes op te stellen op mooie vodjes papier en dat dan als hun belangrijke bijdragen aanzien. Wijl dit nauwelijks allemaal iets uithaalt.
  • Jef Pauwels

    5 jaar geleden
    Zojuist in vijf minuten tijd op het strand in Koksijde 7 strootjes opgeraapt en in de vuilnisemmer gegooid. Wie denkt dat dit een ver van mijn bed show is, heeft het goed mis.