thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Minder xtc, maar meer cocaïne en ketamine bij het uitgaan

Er wordt bij het uitgaan minder xtc, maar meer cocaïne en ketamine gebruikt dan enkele jaren geleden. Dat concludeert het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) uit een enquête bij bijna 700 bezoekers van clubs, dance-events en festivals. Bij de meerderheid van de respondenten is druggebruik beperkt. Uitgaan en druggebruik gebeuren ook steeds meer op een gezondheidsbewuste manier, klinkt het.

5 reacties

  • danny buyse

    5 jaar geleden
    @Terry, leven zonder verslavingen maakt je sterk en niet omgekeerd. Waar verslavingen zijn is er altijd een probleem.
  • Ronny Martin

    5 jaar geleden
    Oswald: Keratine? Ben ik als nagelbijter serieus aan verslaafd :)
  • Henninckx Terry

    5 jaar geleden
    Dat komt ervan he de gewone sigaret verbieden, dan stapt men over op drugs,geef mij dan maar liever de gewone sigaret, ver minder problemen !
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Een afradingscampagne voeren en wie dan nog drugs wil nemen zelf volledig de verantwoordelijk nemen als het misloopt. De dealers veel strenger straffen en hen financieel straffen, ook de familieleden die meegenoten hebben van de inkomsten uit de crimenele handel. De gewone werkende mensen worden dikwijls als criminelen behandeld door belastingcontroleurs en in dat milieu gaan ze vrijuit.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Die sigaret was des duivels, ze tastte de longen aan. Weg ermee! Als alternatief koos men dan voor cocaïne en keratine, die tasten niet de longen aan maar de hersenen. En weg ermee, is onmogelijk geworden, want dat hebben ze niet meer in de hand. Die anti-tabakslobby had dus wel grote gevolgen. Moest je nu tussen twee kwalen kiezen...