Auto's bij de keuring.
Volledig scherm
Auto's bij de keuring. © BELGA

Autokeuring mag niet strenger zijn dan Europese normen

Binnenkort geen verrassingen meer voor wie naar de autokeuring trekt. Een website moet duidelijk maken waarop controleurs letten en welke regelgeving er heerst. Bovendien mogen die keurders niet strenger zijn dan wat Europa voorschrijft. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg vandaag.

68 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Timmie Smet ,het gaat niet over strenger controleren,het gaat over afkeuren met rode kaart terwijl alles nog binnen de normen valt.Als je in de uiterste rechter hoek een steenslag hebt (puntje) is dit zeker geen reden een rode kaart te geven(geen barst)
  • Timmie Smet

    5 jaar geleden
    Waarom mag België niet strenger controleren dan elders in de EU? Krijgen de lidstaten ook daar geen vrijheid meer? Die bemoeienis van Europa moet toch ergens een grens krijgen hoor!
  • Jef Smit

    5 jaar geleden
    Ik ben ooit afgekeurd voor de lichten en in de garage zeiden ze ook dat ze er niets aan hadden gedaan. Bleek dat de garagist aant zeveren was, hij was het vergeten tijdens mijn keuringsnazicht waar ik 100euro voor betaald heb. Die mannen op de keuring doen gewoon hun werk zoals ze voorgeschreven krijgen. De garagisten zijn de grootste bandieten die voor geen haar te vertrouwen zijn.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Mijn ervaring is dat de laatste jaren er vooral veel zijn beginnen werken die totaal geen idee hebben over automechanica en technische inzichten. Ze kennen geen verschil tussen konische en vaste wiellagers, verwarren een dynamo met een turbo, een 4 cylinder motor werd ooit gestempeld al 6 cylinder - echt gebeurd. Een nieuwe garage af wagen afgekeurd wegens slechte voorraam, hoekje omgereden en toen alles in orde. Ene die dacht dat chassisnr in de voorruit stond gegraveerd.. Onbekwaam volk troef.
  • André Vermaelen

    5 jaar geleden
    Als je tijdens de keuring uw oud keuringsverslag niet bijhebt moet je voor 12€ een nieuw laten maken, terwijl het niet meer geldig is en je 2minuten later een nieuw krijgt. Aftroggelarij. Afschaffen die koehandel.